Novi sosed bo gradil bajto...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Glede odmikov in ostalih pomembnih stvari za gradnjo se je najboljše obrnit na prostorsko izvedbeni akt za dotično občino. In ja, 4 meterski odmiki so za zahtevne objekte načeloma še vedno alfa in omega.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ta "famozni" 4 meterski odmik ni bil nikoli nijer "uzakonjen", ampak praksa.

Kot ti je nekdo (Hanzi?) napisal, se zdaj gleda okoljski vpliv. Se pravi v glavnem senca, ki ti jo objekt naredi, mogoče še kaj ...

Npr. mojega prijatelja so pred dobrim letom prosili za soglasje za gradnjo objekta, ki je od njegove meje(hiše) oddaljen 25 metrov.
Ljubljana Vič.
Samo za informacijo.
grin1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
No, Slovenija ugovarja objektu, ki bi naj bil od meje oddaljen 10 kilometrov. Gre za plinski terminal in seveda vpliva na naše okolje.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
saj to hočemo razložiti, da 4 metrski pas je za bučke prodaat v večini primerov (ti si navedel enega, merzo pa drugega)... naredi se presoja na okolje in določi vplivno območje ( Vsaj pred leti če sem takrat prav razumel).

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
saj to hočemo razložiti, da 4 metrski pas je za bučke prodaat v večini primerov (ti si navedel enega, merzo pa drugega)... naredi se presoja na okolje in določi vplivno območje ( Vsaj pred leti če sem takrat prav razumel).

Niso bučke. Govora je o dveh različnih stvareh - minimalnem odmiku od parcele (ponavadi določen v prostorskem aktu občine, kjer se gradi) in pa o pasu za določitev strank v postopku. Termina "vplivno območje" že nekaj let ni več, ker je bil navadna zabloda. Finta je v tem...če se gradijo "normalni" stanovanjski objekti, nihče niti ne ve za kakršen koli pas za določitev strank v postopku, saj je ta pas dosti majhen (za izračun pasu poguglaj...). Če pa je govora o nekem gospodarskem objektu, pa seveda minimalni odmik nima nobene veze. Kaj ti bo odmik štirih metrov, če bo distribucijsko skladišče imelo mere 30x40x15 metrov...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
tako je boh ne daj da bi kakorkli pomagal sosedu.

kolikor je meni znano tudi brez soglasja se da ugotoviti in pridobiti GD za gradnjo bližje meji. res pa da stane in kar dosti birokracije...