no, nobeden zahebov ni nič. bom pa tko formulirala. popravljati pa ni bilo treba nič.
@mtl
kako noben ni omenjal nič. sem vprašala. meni je zadeva nova - vsi ti asistenčni sistemi, varnostni ali taki ki olajšajo z izjemo park senzorjev. te imam tudi zdaj. pol imaš pa še pri posameznem različne opcije - "pasivni", aktivni. in to sem vprašala in dobila tudi odgovor. tesni je imel seveda drugo najboljšo opremo z vsemi temi dodatki in potem sem si dala tudi tu in v salonu razložiti kaj naj BI kaki počel in kaj dobim kje. nisva uspela pa sprobati mrtvega kota - med vožnjo ni bilo prilike in pa ne samodejnega zaviranja, kjer pa sori, tudi s kartonom ne upam, niti ne vem kako reflekse ustaviti, da ne bi sama pohodila. mrtvi kot pa...pa me dej v rubriko iber ne vem česa. ampak v skoraj 20 letih kolikor imam izpit, nisem nikamor zavila brez da bi glavo obrnila in niti enkrat imela skoraj nesrečo, kamoli nesrečo, ker bi koga spregledala, ker je bil v mrtvem kotu. in noben asistenčni sistem me ne bo prepričal, da glave ne bi obrnila, kar pa zahteva, saj je tam v špeglu nekaj, kar opozarja. torej za tega mi pa res dol maha.
definitivno pa vidim veliko prednost v delujočem samodejnem zaviranju, še najbolj zaradi kakega otroka, ki bi na cesto skočil, in je lahko tudi 10km/h usodnih. da enemu v rit priletim z 10km/h je sicer grozno, ampak gre samo za pleh.
ravno tako hočem imeti kamero zadaj, fino bi bilo pa še spredaj, vendar ni tako nujno ker naprej je boljši pregled. kolegica je še danes vesela, da sem vozila jaz in da sem imela vsaj park senzorje, ko sva enkrat štartali rikverc z enega parkirišča. hudič mi je piskal, gledam nazaj jaz in ona in nobenega avta in nič, pa ona: ja pejd, sej ni nobenega. jaz pa: hudič mi ni še niti enkrat piskal brez veze. sem imela bolj v mislih, da je kaj na cesti, kaki kamen ali kaj, pa da ne bi čez zapeljala. v tistem pa en otrok cca 2 leti star, ki se je nekaj obiral za avtom (berlingom, ki ima pač visoko šipo) in seveda tak ne šmirgla, da se je avto vžgal. kdaj in od kje prišel ne vem, bi ga pa nabasala na polno. če bi imela kamero pa sploh ne bi bilo težav, ker bi ga videla takoj. sploh zdaj doma mi to prav pride, ko rikverciram iz garaže ko kam grem, otroci pa zunaj in morajo seveda adijo rečt.
torej ni mi težko prodati in nabaviti takih sistemov, ker pa z njimi nimam izkušenj pa samo sprašujem, če delajo. če pa ne delajo, mi je pa seveda škoda denarja. definitivno, kot rečeno, zaviranja ne bom sprobavala, sem ga pa že obkljukala. tu bom pač na besedo verjela.