Novi brisalci mi škripajo ampak brišejo super?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Nekomu zgoraj sem pozabil omeniti, da gre za Corso 2008

Evo danes sem se odpeljal v Leclerk in kupil gumice in zopet po parih brisih nagravžno cviljenje desnega brisalca najbolj takrat, ko gre v končno lego. Levi sicer tudi cvili vendar nemoteče. Nove original gumice sem za nekaj trenutkov potopil v toplo vodo z milom in jih z rokami malo zdrganil in sem imel črne prste. Nato sem čez gumice potegnil še robček napojen s Etanolom in spet rezultat črn robček. Ko se je vse presušilo sem jih pustil dvignjene in premazane še z glicerinom.

Testiram in je bil cca 10 kilometrov res tak mir, da sem mislil, da sem odpravil problem in nato spet škripljenje, ki ga preglasi le radio z glasnostjo na max
evil.gif
Zopet do servisa in krivljenje metlic in nič bolje. Menjamo SPET z novimi originalnimi brisalci in spet po parih brisih škripanje. Sledi spet krivljenje naprej in nazaj ter da je večji pritisk na steklo, pa spet da je manjši pritisk na steklo. NIČ, dobim denar nazaj in jim vrnem brisalce, jaz pa nataknem stare Bosch aerotwin iz prtljažnika in grem.

Če boste kakega norca srečali z naj škripajočimi brisalci v Ljubljani v dežju, ki navija muziko sem to jaz
hysterical-1.gif

ČESA še nisem preizkusil? Krivo je nekaj na mojem avtu. Pa še 1x poudarjam, da meni brisalci NE preskakujejo, ampak pri drgnenju gumice in stekla, gumica škripa. Nisem še omenil, da sem pri nakupu avta zraven dobil Champion brisalce, ki so redko zaškripali, le črte so puščali in sem jih zato takrat menjal z Bosch aerotwin. Še nekaj, uporabljam tisto 5 litrsko zeleno tekočino iz Mercatorja(ni Mercator znamka). Katero uporabljate vi?

Tale ima glicerin samo je zimska
confused-1.gif
https://www.mimovrste.com/sredstva-za-ciscenje-avta/sonax-tekocina-za-vetrobransko-steklo-20c

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
Mogoče za koga neumno vprašanje. Kakšno tekočino za pranje vetr.stekla uporabljaš? Si poskusi razmastiti steklo?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Iz Mercatorja tisto zeleno(ni prov mercator znamka). Mene tud čezdalje bolj jebe da je to to, čeprav sem vmes naredil tudi domač zvarek s cetom in tisto vlival. Danes zjutraj sem prek mimovrste naročil od sonaxa zimsko z glicerinom 5l embalaža pa bom testiral

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
Cet in ostala čistila za hišno uporabo niso najbolj primerna za avtomobilska stekla. V najboljšem primeru se na vetrob.steklu naredi samo mavrica. Edino "hišno" čistilo ,ki ga uporabljam za čiščenje(razmastitev) stekel na avtu je čistilo za TV oz. računalniški ekran.