Bosch brisalci stari 2 meseca puščajo črte??

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Sem zdaj te naročil. Za zadnje brisalce bojo garant ok. Kako se spredasj obnesejo bo pa kdo pokomentiral.

Itak ne pustijo naročit več kot en kos...tako da morš sam nabavit.

Včeraj dobil...so kar ažurni s pošiljanjem.

Namestil na dva avta zadaj, zdaj pa da vidimo če je kaj od njih (ena gumica dovolj za dva brisalca).

(saj bi prašal, če jih ej že kdo sprobal..a dvomim, da jih je imel kdo priliko
evil.gif
).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni so tudi Boschevi vedno bolj puščali črte po cca. 6 mesecih. orignali so bili obupni, pa so skoraj boljše brisali ...
tongue-1.gif

sem se spotoma ustavil na Petrolu in pogledal, če imajo slučajno kake brisalce, pa sem videl, da imajo Trico Flex (oranžni). pa je bil prvi vtis
13.gif
, ker ne da so pustili črto, ampak so maslali. no, po parih zamahih so začeli brisati, zaenkrat super, tudi vpetje je drugačno (nekoliko višje) in se mi zdi, da precej solidno pritisnejo na steklo - bomo videli kako se obnesejo, so jih pa na Petrolu zelo pohvalili.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej - po dobrem mesecu s Trico Flex brisalci ...
uf-1.gif

npr., ko se mi šipa umaže na AC, npr., ni variante, da bi spucal šipo, oz. pustijo obsežne solne madeže ... zdaj pa ne vem, a jaz ne znam šip pucat ali je kaj drugega vmes? pa sem ta teden skuril več kot 3l vitreksa. in to različnih proizvajalcev. trenutno ugotavljam, da se še najboljše obnese petrolov, v mešanici z vodo (2:1). ampak še vseeno, ne očisti do potankosti. v bistvu puščajo sledi po robovih brisalcev, na sredi, kjer so pritrjeni, pa očistijo solidno. še to - ko je snežilo oz. deževalo, pa so brišejo fenomenalno ...
tongue-1.gif

me ima, da bi šel na uradni servis in vprašal, če je varianta dobiti original brisalce, ker bolj ko berem in spremljam, naj bi le-ti bili daleč najboljši ...

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
Kaj pa Valeo, Champion ??? Prodajam rezer.dele in moram reči, da stranke še vedno najbolj želijo Bosch. Osebno pa sem bolj zadovoljen s Champion metlicami.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
valeo sem imel na Toyoti še, desni brisalec (torej sovoznikova stran) je stalno nekaj štrajkal, pri meni je bilo načeloma okej.

Bosch sem imel pred Tricotom, pa so bili isti šmorn, no, je pa res, da mogoče bi to sol boljše čistili, moram pogledat, če jih imam še v garaži kje ...
tongue-1.gif

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Jaz bom naslednjič kupil Vornitzer...pa da vidim.
Prejšnji Denso so mi na Toyoti zdržali nekaj let, teli zdaj narejeni mislim da na Nizozemskem so pa že bolj švoh.

Dizzy, probaj pa poročaj...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
včeri sem imel imel eno tako turo, da je bila skos šipa zašpricana.
če je samo popršilo in se takoj posušilo, ni šlo nič dol. ko pa sem pošprical pa kristalno čisto:)

zimsko čistilo sem nabavil na agip-u. neka njihova bio... v 1l embalaži, modre barve. Imajo še večje emabalaže, ampak so druge firme in še nisem probal.
gumice so pa eno leto stare, originalne.

I

Izbrisan uporabnik #9334

ksz,

nisem bral cele teme, ampak - ali je finta v steklu? Namreč prebrisal sem ga z acetonom, (zelo previdno ob robovih
rolleyes-1.gif
, da ne bi gume zapalil) in sedaj brisalci delajo bistveno bolje.

Gre za to, da nov avto in novi brisalci dela kot treba, ko jih menjaš, pa nikoli več tako lepo. S tem mojim acetonom se mi zdi, da brisalci zopet delajo kot novi. Kot da bi imel na steklu nek film, ki moti.
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, to sem imel v mislih.

Ko pa ob prvem mrazu obrišeš z brisalci, je pa vedno konec ljubezni
rolleyes-1.gif
.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
torej - po dobrem mesecu s Trico Flex brisalci ...
uf-1.gif

npr., ko se mi šipa umaže na AC, npr., ni variante, da bi spucal šipo, oz. pustijo obsežne solne madeže ... zdaj pa ne vem, a jaz ne znam šip pucat ali je kaj drugega vmes? pa sem ta teden skuril več kot 3l vitreksa. in to različnih proizvajalcev. trenutno ugotavljam, da se še najboljše obnese petrolov, v mešanici z vodo (2:1). ampak še vseeno, ne očisti do potankosti. v bistvu puščajo sledi po robovih brisalcev, na sredi, kjer so pritrjeni, pa očistijo solidno. še to - ko je snežilo oz. deževalo, pa so brišejo fenomenalno ...
tongue-1.gif

me ima, da bi šel na uradni servis in vprašal, če je varianta dobiti original brisalce, ker bolj ko berem in spremljam, naj bi le-ti bili daleč najboljši ...

prejšnji teden je bila katastrofa kar se tiče umazanih šip... ne glede koliko si šprical se je takoj zapacalo... men je še uspelo da mi je
tekočina zmrznila in prvi dan je bil kar izziv šipo zmočit
rolleyes-1.gif

V zadnjih 8ih letih še nisem kupil brisalcev, vedno ko menjam avto, fašem dosti nove brisalce menjane iz strani prejšnjega lastnika
na original servisu in ti delajo par let... prej ko sem mel manjše avte, pa sem menjal te brisalce kot za stavo... vsi so se hitr zje...

Očitno so original tisti pravi...
shocked-1.gif

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
Demz prav imaš, vosek iz avtopralnic, maščoba iz ceste ... naredi sloj na steklu,ki pa ga večina "vitrexov" ne more odstraniti. Občasno čiščenje z namenskimi čistili je priporočeno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Katera čistila so za to? Aceton mi je vsekakor prehud, ker mimogrede narediš "opeklino" na laku ali gumi ...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Steklo spoliras, zdaj ce nimas polirke in ceramic oxide polirno pasto, lahko uporabis eno srednje grobo polirno pasto in penasto gobico in z kroznimi gibi spoliras steklo. Steklo potem se ocistis z razmaščevalcem (Eraser ali GTECHNIQ panel wipe ali Izopropanolom mesano z vodo). Na koncu ce zelis das gor kaksno zascito za steklo.

kremenko1

Pripravnik
9. feb 2015
49
0
6
ArmorAll ,Sonax ,Arexsons ... imajo namenska čistila, v večini primerov izgleda kot mleko. Umiješ steklo, nato pa s krpo in čistilom dokončno očistiš steklo . Sam po tem opravilu nanesem še RainX. Vidljivost dosti boljša in tudi umazanija se težje prime na steklo.