Novi brisalci mi škripajo ampak brišejo super?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Fantje jaz res nevem kaj zaboga je z mojimi brisalci. Kupil sem nove in vzel sem priznano znamko. Najprej je začel škripati desni in zdaj se sliši že levega. Okej 5 let star avto in mogoče je kaj narobe s šipo. Peljem jaz na poliranje sprednjo šipo in po koncu se je še temeljito očistila. Prižgem po tem brisalce in polivam vodo z vrtno cevjo in oni parkrat potegnejo po šipi in spet začnejo divje nagravžno škripat.

Vzamem brisalce dol in gumice očistim z alkoholom in nato sem jih še opral v topli vodi s šamponom brez voska. Nataknem in oni se spet derejo. Ajde zadnja možnost skrivljeni nosilci ali pa kaj narobe s fedrčkom? Ne vse v perfektnem stanju.

Zdaj boste rekli pojdi po nove. Prejšnje sem vrgel stran, ker so mi poleg škripanja po pol leta začeli puščati še črte, teli pa brišejo super le škripajo. Če jih na mestu z roko premikam za cm gor in dol se isto sliši škripanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.711
113
pri taščici
Tudi jaz podobna izkusnja s "priznano" znamko. Vsaj vcasih so bili. Tokrat pa sem jh v zadnje kupil. Ali pa so kak ponaredek. Sicer kupljeni pri slo internetnem trgovcu, ampak.... Sem razocaran.

22. jul 2007
13.423
1.669
113
124
Moji že 3 leta škripajo, ampak vsaj dobro brišejo
tongue-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Če rabiš naslov povej, sodelavec je takrat naročal za vse skupaj, točno ne vem kje, lahko pa vprašam, če se odločiš.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Dostikrat je za škripanje kriva sama tekočina s katero čistite oz. šprickate po steklu, ste pomislili kdaj na to da s temi čistii uničujemo gumice na brisalcih, na to meje opozoril dober mehanik.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Dostikrat je za škripanje kriva sama tekočina s katero čistite oz. šprickate po steklu, ste pomislili kdaj na to da s temi čistii uničujemo gumice na brisalcih, na to meje opozoril dober mehanik.

Točno to, jaz sem pred leti opazil na Sonax koncentratu navedeno, da vsebuje -nekaj- kar preprečuje "škripanje"...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.711
113
pri taščici
Ne verjamem da je slo pol litra "vitrexa" na sajbo preden so zacele cvilit.
Pa kaj čem skrivat imena. Champion in mimovrste.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
nekatera čistila imajo preveliko vsebnost alkohola in verjetno tudi drugih snovi ki to povzročajo, se kaj hitro opazi razlika med temi dodatki .

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne verjamem da je slo pol litra "vitrexa" na sajbo preden so zacele cvilit.
Pa kaj čem skrivat imena. Champion in mimovrste.

Sej ne da bi bili uničeni, v tej sonax tekočini je nekaj da jih podmaže po domače povedano s tem da ne trpi sam namen brisalca, da ne dela to podmazovanje več škode kot koristi. Kot se spomnim je blo čistilo dobro, mi pa niso škripali brisalci takrat tako glede škripanja nevem če pomaga.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
V tekočino za pranje stekel dolij več vode. Vsem tem tekočinam je dodano nekaj za razmaščevanje in to je razlog da brisalci preskakujejo - ropotajo - ne drsijo po površini. Jaz čez poletje dolivam več ali manj le vodo. Ko spraznim do konca, pa nalijem pol/pol ali pa še manj vitrexa oz podobnega čistila. Raznih baubavov in špecarijskih čistil za avtostekla pa navadno ne uporabljam.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ve kdo, od katerega proizvajalca vgrajuje Kia brisalce? Namreč, moja Sportage je bila narejena l.2013 in še zdaj ne škripajo čisto ama nič in ko bodo fertik, bi rad kupil enake. Uporabljam pa že vseskozi čistilo od Lidla.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Napiši katere brisalce si kupil.

Če je Champion je škripanje serijsko
wink-1.gif
. Če prej ne, začne škripat, ko padejo temperature.

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Sem klical na servis in za moj avto pridejo 36€. Bodo originalni nehali škripat in bodo dolgo lepo brisali?

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Bosch aerotwin so mi zaceli skripa 2 meseca kasneje kot pol cenejsi kitajci. Se jih ne splaca kupit. Za isti denar kot bosch rajse original.

22. jul 2007
13.423
1.669
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Moji že 3 leta škripajo, ampak vsaj dobro brišejo
tongue-1.gif
Že od nekdaj uporabljam sonax, brisalci pa so bili kupljeni na petrolu sicer ne vem kako se že reče firmi-nadomestna vgradnja za vozila.
Bosch brisalcev pa se ne dotaknem več-"diram samo sa štapom", po enem mesecu so se prilimali na steklo in to tako da je odstopil en del gume brisalca
tongue-1.gif