Novi Audi A1 - sedi ena

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ima za tak denar vsaj ESP?

Zgleda da ja, ampak je potrebno pa dodatne (SW) funkcije ki pridejo drugje v koncernu avtomatično tu doplačat (npr. hill-holder).

Pa tudi nikjer ne najdem koliko airbagov ima ta reč .. tudi na listi za doplačilo jih ni, torej domnevam da jih ima serijsko vsaj 12. Tole bi recimo delno upravičilo ceno ...
6, če se prav spomnim ... prednje, bočne, zavese. ESP seveda serijsko.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Komaj čakam test v avtomagazinu. Seveda si bom z velikim zanimanjem pogledal - in +
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne, ne motiš se in prosim, da ne klatiš neumnosti. Brgo že ve kaj piše.
Audi je v zadnjih 15-20ih letih na trg plasiral same mimosune.

Dobro in slabo oblikovanje nimata veze z mimosunom. Tako kot kavbojke niso mimosun v primerjavi z visoko modo
tongue-1.gif
Dobro oblikovanje je tisto, ki je ljudem všeč in iz njih dela kupce (ali ki vsaj ne odvrača kupcev). Vse ostalo je nepomembno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
No, to pa tud mene zanima ...

ON: dvojka je bla res oblikovno mimosun, ne rečem, da ne. Česar pa ne gre očitati enici.
zmaga.gif

Pri dvojki ni bila problem oblika, ampak koncept. So bili prezgodnji za par let. Prestižni malčki takrat še niso bili opcija, pa tudi tako "uporabna" oblika ne ...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za 250.000 eur. dobiš tudi konkretno hišo ne pa ferrarija za isto ceno.
bonk.gif

To je pač avto namenjen specifičnemu krogu kupcev, kateri pa definitivno ne zajema poprvečnega alterjevca.
crazy1.gif

Jaz rečem da se bo prodajal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za 250.000 eur. dobiš tudi konkretno hišo ne pa ferrarija za isto ceno.
bonk.gif

To je pač avto namenjen specifičnemu krogu kupcev, kateri pa definitivno ne zajema poprvečnega alterjevca.
crazy1.gif

zdaj si pa našel primerjavo, kaj ti bo torba, če imaš kolo
bonk.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No potem pa hišo za 240k in ostane še 10k za novo pro'ceedko. Primerjava je ravno tako smiselna, kot pa superb z a1, preprosto zato, ker potencialni kupec superba ne bo nikoli potencialni kupec a1-ke ali katerega drugega premium malčka. Hruške z jabolki.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja primerjava je ravno tako smiselna, samo da je razlika v ceni v enem primeru 2400% v drugi pa 0%

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
naj te popravim, za 250 jurjev ne dobiš konkretne hiše...

razen če si iz Ptuja....., tam pa...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

Dobro in slabo oblikovanje nimata veze z mimosunom. Tako kot kavbojke niso mimosun v primerjavi z visoko modo
tongue-1.gif
Dobro oblikovanje je tisto, ki je ljudem všeč in iz njih dela kupce (ali ki vsaj ne odvrača kupcev). Vse ostalo je nepomembno.

Majhno dopolnilo - iz ljudi dela kupce tudi:

- kvalitetna izdelava
- dober marketing
- dobra servisna mreža
- dobra prodajna mreža

Za Alfo lahko brez problema rečemo, da ima vrhunsko oblikovane avtomobile, pa je prodaja (še vedno) v kurcu. Fali kakšna stvar izmed zgoraj naštetih.
smile-1.gif

On-topic: meni je A1 oblikovno všeč in ne dvomim, da mu tudi znotraj ne bo možno kaj dosti očitati. Cena je za moje pojme sky high, ampak jaz nisem ciljna skupina, zato to pri prodaji sploh ni pomembno. Konec koncev se meni tudi 600+ EUR za en telefon (iPhone) zdi višek debilnosti, ampak je očitno dovolj ostalih, ki mislijo nasprotno.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
smile-1.gif
No, nekaj od tega.

Ce bi imel neomejeno denarja, bi pa R8 verjetno res nabavil, ker se mi zdi en od najlepsih tovrstnih avtomobilov (kot SLR in SLS in cisto drugace kot nekateri konkurenti).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

tongue-1.gif

Majhno dopolnilo - iz ljudi dela kupce tudi:

- kvalitetna izdelava
- dober marketing
- dobra servisna mreža
- dobra prodajna mreža

Narobe si me razumel, vse kar si naštel, je seveda pomembno, ampak jaz sem govoril samo o oblikovanju. Tam je vseeno, a dobi kako nagrado ali ne, a je v skladu z nekimi pravili ali ne ... Važno je le, ali je ta bika potencialnim kupcem všeč in ali avto prodaja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
crazy1.gif

Točno tako. Avto je namnjen točno določeni ciljni skupini in narejen tako, da bo všeč ljudem iz te ciljne skupine. Na velikost te ciljne skupine je narejen tudi ekonomski izračun in tu ni nobene umetnosti.
Eni pač nočejo doumeti, da vsi avti ne ciljjajo vseh kupcev ...

Malo teoretično, tako da se ne obešat na cifre, gre le za primer: za nekatere avte je dovolj, da jih kupi le recimo 0,5% ljudi iz ciljne skupine, ki je majhna, recimo 10 miljovov ljudi v vsej evropi. Taki so dražji in na enoto prinesejo več dobička (ponavadi gre tu za prestižne ali športne avte). Drugi avti so načrtovani tako, da so cenejši, prinesejo manj dobička na enoto, a imajo veliko večjo ciljno skupino, recimo 200 milijonov ... Potem je to pač avtomobilska konfekcija, in ker je tu bolj najbolj trd (ker tu image in prestiž znamke pomeni manj, kila in oprema na euro pa veliko več) boj, dobiš največ centimetrov, konjev in kosov opreme na evro. Ker je treba nekje varčevat, so seveda materiali drugačni, izdelava preprostejša, opcij manj, novih tehjnologij manj ...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Me res zanima kako se bo ta audi prodajal. Ciljali so na retro MINIja, ki ga ljudje poznajo in nekateri starejši si ga želijo že od mladih let.

Ne vem kaj so želeli s srebrnimi strešnimi loki?
confused-1.gif