Nova vozniška

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ti si gledal za izdajo nove vozniške (tistim, ki je še nimajo).
Za ceno zamnjave sterega za novo moraš gledat tri linke nižje pod podaljšanje
Citat:
Upravna taksa se obračuna po tarifni številki 1 in 1b. točki tarifne številke 21 Zakona o upravnih taksah, kar znaša na današnji dan 9,22 EUR. Strošek obrazca vozniškega dovoljenja 3,18 EUR.

Jaz vem, koliko sem moral placati
smile-1.gif
... Lahko, da je tudi razlicno od upravne enote do upravne enote...

Jaz sem to delal v Medvodah...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ti si gledal za izdajo nove vozniške (tistim, ki je še nimajo).
Za ceno zamnjave sterega za novo moraš gledat tri linke nižje pod podaljšanje
Citat:
Upravna taksa se obračuna po tarifni številki 1 in 1b. točki tarifne številke 21 Zakona o upravnih taksah, kar znaša na današnji dan 9,22 EUR. Strošek obrazca vozniškega dovoljenja 3,18 EUR.

Jaz vem, koliko sem moral placati
smile-1.gif
... Lahko, da je tudi razlicno od upravne enote do upravne enote...

Jaz sem to delal v Medvodah...
Različno ne bi smelo biti, ker je enoten predpis. Namerno ali zaradi neznanja so ti preveč zaračunali. Jaz bi šel iz principa nazaj, pa naj vrnejo tistih 5€.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Različno ne bi smelo biti, ker je enoten predpis. Namerno ali zaradi neznanja so ti preveč zaračunali. Jaz bi šel iz principa nazaj, pa naj vrnejo tistih 5€.

Problem je, ker izgleda nisem dobil sploh nobenega potrdila o placilu... Med papirji sem nasel kartoncek za voznisko, ki je vlejalo kot potrdilo ob preluknjanem starem vozniskem dovoljenu, dokler nisem dobil novega... pa odrezek od placila s kartico in staro osebno in voznisko (oboje preluknjano) ...

Za oboje skupaj sem placal 34,07 € ... vem pa, da je en pred mano tudi dal delat novo voznisko in je bilo okoli 17€ ... po tem sem sklepal, da je kar enotna tarifa... torej okoli 17€ za voznisko in okoli 17€ za osebno ...

20090814-eiy8j6x3b292ipygp678gi2qi6.png

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Problem je, ker izgleda nisem dobil sploh nobenega potrdila o placilu... Med papirji sem nasel kartoncek za voznisko, ki je vlejalo kot potrdilo ob preluknjanem starem vozniskem dovoljenu, dokler nisem dobil novega... pa odrezek od placila s kartico in staro osebno in voznisko (oboje preluknjano) ...

Za oboje skupaj sem placal 34,07 € ... vem pa, da je en pred mano tudi dal delat novo voznisko in je bilo okoli 17€ ... po tem sem sklepal, da je kar enotna tarifa... torej okoli 17€ za voznisko in okoli 17€ za osebno ...

20090814-eiy8j6x3b292ipygp678gi2qi6.png
Niso ti dali računa? Inšpekcija!

Sicer pa morajo imeti stvari v računalniku. S slipom tja pa zatežit.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Uf, so zakomplicirali. No, upam, da če imam zdaj A,B,C,E,F,G in H, da bom tudi potem imel za čisto vse razen sklopa D. Kdo ve kako se lahko pridobi dovoljenje kategorije D1?

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ksz
Do kdaj je veljavnost nove vozniske?
Pa recimo, da si prej imel zaradi ocal zdravniskega na par let, ob zadnjem podaljsanju so dali veljavnost na starem do starostne omejitve. A se lahko zgodi, da spet pades pod obvezne zdravniske na par let?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ksz
Do kdaj je veljavnost nove vozniske?
Pa recimo, da si prej imel zaradi ocal zdravniskega na par let, ob zadnjem podaljsanju so dali veljavnost na starem do starostne omejitve. A se lahko zgodi, da spet pades pod obvezne zdravniske na par let?

Veljavnost dokumenta je 10 let... veljavnost posameznih kategorij pa eanko kot prej...

20090817-tm1f966tp3u29my1dg1hrw7a38.png

20090817-dkwi3frcncetj936ga7rittsj8.png

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Cena je dobrih 17€ ...

http://www.upravneenote.gov.si/velenje/splosno/novice/novica/article/4604/5790/?cHash=d35d146a92

Za izdajo novega vozniškega dovoljenja je potrebno plačati upravno takso po tarifni številki 1 in 1a. točki tarifne številke 21 Zakona o upravnih taksah, kar znaša 14,19 €. Cena novega vozniškega dovoljenja pa znaša 3,18 €, skupna cena je torej 17,37 € .

12,40€. Ravno včeraj plačal. Plonkam z računa:

Vozniško 3,18
21/1 3,55€
21/1b 5,67 € (ker ne gre za novo vozniško, ampak samo stari obrazec menjaš za novega)

Sem sedajle poklical... in so mi razlozili takole...

Za novo voznisko oz. zamenjavo vozniskega, ki se ni poteklo je cena okoli 17€... ce pa gre za podaljsanje vozniskega dovoljenaj, ki je poteklo, pa je cena okoli 12 € ...Skratka brezvezna traparija... Kot da je z zamenjavo takega, ki se ni poteklo kaj vec dela, kot v primeru, da je ze poteklo...

SPloh mi ni jasno, zakaj je podaljsanje neveljavnega vozniskega dovoljenja druga tarifa, kot za izdajo novega... Saj morajo v tem primeru vedno narediti novo kartico...
bonk.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
SPloh mi ni jasno, zakaj je podaljsanje neveljavnega vozniskega dovoljenja druga tarifa, kot za izdajo novega...

Da te je lažje pri srcu, ko te na poti na UE s pretečeno vozniško ustavi policaj in ti zacola 500€?
hysterical-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Uf, so zakomplicirali. No, upam, da če imam zdaj A,B,C,E,F,G in H, da bom tudi potem imel za čisto vse razen sklopa D. Kdo ve kako se lahko pridobi dovoljenje kategorije D1?
D1 je avtobus z največ 18 sedeži.Opraviš vse potrebno(zdravniški pregled,teorija za kategorijo D,pa vožnja z izpitom z malim avtobusom)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
D1 je avtobus z največ 18 sedeži.Opraviš vse potrebno(zdravniški pregled,teorija za kategorijo D,pa vožnja z izpitom z malim avtobusom)
Če že delaš vse to, potem daš malo več za uro vožnje in narediš polni D... Bolj me zanima a je kakšna druga razlika oz kakšni posebni pogoji (pri D je bilo, ko sem se zanimal, potrebno biti najmanj 2 leti zaposlen kot voznik C ali nekaj podobnega).