Nova vozniška

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

pač še en ne več inovativen način kako olupit prebivalstvo.

lp
Aja, in kaj tukaj lupljenja?

mar ni?

mulc (18let), ki je včeraj naredil izpit je dobil starega, ki bi bi veljalo do leta 2071. To ga stane 15€

pri novem pa bo za isto trajanje plačal 17,37€ + 5 x 12,4€ = cca. 80€

in to zate ni lupljenje?
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

pač še en ne več inovativen način kako olupit prebivalstvo.

lp
Aja, in kaj tukaj lupljenja?

mar ni?

mulc (18let), ki je včeraj naredil izpit je dobil starega, ki bi bi veljalo do leta 2071. To ga stane 15€

pri novem pa bo za isto trajanje plačal 17,37€ + 5 x 12,4€ = cca. 80€

in to zate ni lupljenje?
bonk.gif

po 10ih letih vozniško itak moreš menjat ker je cela oguljena in vsaj enkrat oprana, ali padla v kako lužo, bila polita s kakim sokom,...
Sicer pa v roku 10ih let bodo tak spet nekaj spremenili...

Dvomim da bodo kaj več zaslužli, ker prej ko si vozniško opral, si moral po novo, tu ko jo opereš se le lepše sveti
smile-1.gif

Dvomim da so naredili finančni prijem tukaj,...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
sam imam svojo že 10 let zataknjeno za senčnik v avtu. Bom zaradi tega imel kakšen popust?
Kakšen prijem pa jih je zamikal, če ne finančni?

B81

22. jul 2007
36.961
10.517
113
Ne, ker je verjetnost, da se s težjim motorjem poškoduješ, le malce večja, kot da se z manj močnim....
Za ene je BT preveč, tak da....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
seveda so naredili prijem, ker če ga niso , ko bodo to ugotovili bodo vozniško pač spremenili in naredili obvezno zamenjavo, ker ta ne bo več tehnično dovršena in jo talibanci lahko poneverjajo, v takem smislu bo opravičena menjava.
cheer.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
ksz

čak mal, na mojem vozniškem piše, da velja do 2074! Torej velja do 2074 in ne do 2018. V takih primerih, ko se država (ali EU al kdorkoli, ne pa lastnik dokumenta) odloči, da je TREBA dokument zamenjati, naj ga tudi financira. Jaz sem z datumom 2074 na mojem vozniškem čisto zadovoljen. Če pa komu kaj ne paše, na mi pa plača.

Seveda se zavedam, da mi tega ne bo noben plačal in bom moral to urediti sam. In najbrž leta 2018 tudi ne bo več cena "samo" 17,37€.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jah to je tako moj avto tut gre cež 200 kmh pa je država na avtoceti to omejila na 130 kmh kar je več je kazen kaj pa sedaj?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
No ja, saj je država tudi že sama napisala 2074. Če se pa država ne more držat tega kar sama reče ...
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz tak mislim, da bi po 50tem letu, vsake 3 leta mogo it na poligon, odpelat krog, da se kvalificiraš, če se ne nisi za na cesto,
imaš šansko da se še greš usposabljat, amapk recimo en normaln krog v nekem dinamičnem cajtu prefurat, ker kaj stardeci in staromce
delajo na cesti, p*čkomaterno kot da so prišli z britofa na dopust na cesto.

Tak da to na 10 let bi mogli uvest še eno tako finto kr zraven, medtem ko ti kartico štancajo, ti furaš kvalifikacijskega
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Piše ti, da velja TRENUTNA do tistega leta, ker pa je država spremenila podobe kartic, pa pač to ne velja, saj ni težko za razumet?

Glede teh par ojrov se ni treba penit, zamislite se, ko boste stari 80 let in še imeli vozniške s enako starimi fotkami, kdo pa vas bo takoj prepoznal. Vsake 10 let je že ok, že zaradi slik.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
moj oče pri 68 vozi bolje kot večina tistih ki imajo 30............na poligon s tistimi ki ovirajo promet in niso sposobni peljat po omejitvah......če je omejitev 90 in če cesta to omogoča naj se gre vsaj 80.......ma hebemu......ne 50.

je pa vozniško bolj praktično ker je manjše.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Piše ti, da velja TRENUTNA do tistega leta, ker pa je država spremenila podobe kartic, pa pač to ne velja, saj ni težko za razumet?

Glede teh par ojrov se ni treba penit, zamislite se, ko boste stari 80 let in še imeli vozniške s enako starimi fotkami, kdo pa vas bo takoj prepoznal. Vsake 10 let je že ok, že zaradi slik.

eni smo revni
grims-1.gif

lahko nakažeš teh par €
grims-1.gif

čez par let pa bodo spet uvajali kakšne bimetrične kartice 4 in 1
bonk.gif

potem pa sploh ne boš več rabil vozniške ker bo tako ali tako vgrajena v gps modul
bonk.gif

oz. ti bodo vgradili kakšen čip tja not v plešo
cheer.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
men bi blo pa carsko, da bi bil ata star 60 let, pa bi mel v vozniški sliko od takrat, ko sem bil star recimo 15 let
smile-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
A mi zna kdo povedat, ali je kakšna starostna omejitev glede veljavnosti vozniškega d. , moj dedek ima namreč kar nekaj čez 80, pa še vedno vozi, čeprav bi bilo bolje da bi počasi nehal.. reakcijski čas pa to

Nazadnje urejeno: