Nov zakon pomaga.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz samo upam, da se bo ta trend z manj mrtvimi nadaljeval, pa če so zato zaslužne višje kazni, ali pa nedeljska pridiga pri maši, mi je popolnoma vseeno.
Drži. Nekomu zadostuje pridiga pri maši, alter dinamikom pa visoka kazen, le da je treba za te dinamike pogruntat, kolk je kazen dovolj visoka, da se bodo skulirali.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a ti pomagam ni je dovolj velike kazni! Promet se umirja na druge načine tut s prisotnostjo policajev, ki jih tam ko bi morali bit ni! Postavijo se tam ko je ravnina in omejitev 50 ker se mora traktor iz njive priključirt!
bonk.gif
Pomaga njihova prisotnost tam ko je največ mrtvih! Sam se večkrat na teden vozim mimo mesta kjer je že kar nekaj sveč a policistov tam nisem srečal razen ob prometnih!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja se strinjam, je država res prefrigana. Poleti, k se manj pije imajo akcije hitrost ubija, za praznike, martinovo in veseli december pa akcijo promil. Je tako ali ni?
Tako je. A ni prav tako?
Citat:
V nedeljo zjutraj so mi že segali po izpitu in €€€€, pa jim ni ratalo :)))))
Zakaj ne? A si niso policaji imeli kaj izmislit in zlagat? Komot bi ti napisali kazen, ker si jim jezik kazal. Saj si jim ga kazal, ko si usta odprl.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
a ti pomagam ni je dovolj velike kazni!
Kaj pa bi nucalo, da bi ti v najkrajšem času začel upoštevati CPP?
Citat:
Promet se umirja na druge načine tut s prisotnostjo policajev,
Kakopak, in ti bi takoj, ko bi zagledal policaja, kateri ne bi kaznoval, začel lepo vozit?
In kolk takih policajev, ki ne bi kaznovali, bi po tvoji računici moralo po tvojem stat ob cesti?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če kaj drugega ne ko vidiš policaja instiktivno malo spustiš gas in s tem upočasniš vožnjo? Če te dobi na prekršek se je pač potrebno s argumenti pritožit ker kazni pišejo samo taki ki se izživljajo nad bogimi poštenimi vozniki kot smo jaz in še veliko uporabnikov na cesti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pa ja ne boš reku, da se policajem ni dalo goljufat, da bi vseeno napisali, da si bil pijan, čeprav nisi bil?
Saj policaji goljufajo, mar ne?

Tokrat niso goljufali, in v tej situaciji se jim tudi nebi splačalo, ker ne bi kar mirno podpisal vse kar mi bi pomolili pod nos. Je bilo še dosti avtov pred diskoteko, pa če bi mene šraufali eno uro, bi najmanj 20 res pijanih v tem času peljalo mimo. Nekorektnost jim lahko očitam edino v tem, da so me ustavili in zadrževali brez kakšnegakoli vzroka, saj nisem naredil nobenega prekrška.

Imam pa že izkušnjo, ko mi je policaj napisal da sem pijan, čeprav nisem bil. Je bil policaj zvit, je rekel "vse je v redu, samo tukaj se podpiši" ... Samo synthman prebere preden podpiše. pa se je stvar zakomplicirala. Smo se pregovarjali eno uro, pa še 2x pri sodniku, na konc sm bil pa oproščen. Je pa malo manjkalo, da me nista z grožnjami prisilila, da bi podpisal. na odvzem me pa ni hotel poslat, ker je vedel da nisem pijan, tud prej alkotest 2x ni pokazal preko meje. Je samo zbiral €€€€, in toæke pri šefu, pa na pošten način ni mogel, pa je probal še z goljufijo. Verjetno ne prvič.

Nazadnje urejeno:

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
V soboto zvečer in nedeljo zjutraj so bli še posebno aktivni, okol diskoteke Inbox (bivši fun factory) na rudniku so vsenaokol postavili zasede. pa možno da tud kakšnega obveščevalca, ki je obveščal, kdo bo speljal izpred diskoteke. Tak je sigurno sumljiv.
Ja saj, a ni to v redu, da so se postavili na takšno lokacijo? Pa menda ja ne velja tudi za ta primer prepričanje, da se policisti, podobno kot pri prehitrih voznikih, zgolj postavljajo tja, kjer lahko lovijo ta vinjene, namesto da bi jih lovili na točkah, kjer ti povzročijo največ nesreč?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-387
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Komot bi ti napisali kazen, ker si jim jezik kazal. Saj si jim ga kazal, ko si usta odprl.
Jest nobenega ne poznam da bi med govorjenjem imel jezik zunaj. Ubistvu bi bil tak že umetnik, da bi mu to uspelo...
shocked-1.gif

drugač pa ja... Mene tud bl umiri nadzor, kot pa kazen. To priznam. Če vidim policaje, se seveda vozim po omejitvi. In ne vem zakaj ne uporabljajo več tistih kartonastih policajev, ker so bila čisto dobra ideja. Sam zdej ne da so skoz na istem mestu, premikat jih je treba. Enkrat tukaj drugič 3km naprej, potem 5km nazaj... pač tko, da se folk ne navadi na njih. Tud že samo parkiran avto ob cesti je dovolj. Pa se mi zdi da to ni tak strošek, al je? Sej tistega kartonastega dobijo za 300€...
Pač dejmo priznat da 30% razlogov zaradi višjih kaznji je tud v pobiranju denarja... So druge rešitve, katere ne uporabljajo kot bi jih lahko. Zakaj jih ne, pa ne vem.
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
V soboto zvečer in nedeljo zjutraj so bli še posebno aktivni, okol diskoteke Inbox (bivši fun factory) na rudniku so vsenaokol postavili zasede. pa možno da tud kakšnega obveščevalca, ki je obveščal, kdo bo speljal izpred diskoteke. Tak je sigurno sumljiv.
Ja saj, a ni to v redu, da so se postavili na takšno lokacijo? Pa menda ja ne velja tudi za ta primer prepričanje, da se policisti, podobno kot pri prehitrih voznikih, zgolj postavljajo tja, kjer lahko lovijo ta vinjene, namesto da bi jih lovili na točkah, kjer ti povzročijo največ nesreč?
Je v redu.
Samo če bi imel ti gostilno, pa bi se postavili vsakič ena patrulja kak km na eno stran, druga pa na drugo stran, pred gostilno pa imeli obveščevalca, kdo je speljal od tebe, najbrž ne bi bil nad tem navdušen, gosti pa tudi ne.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz...

Prva stvar kar bi bilo še potrebno narediti je to, da se vsem vinjenim voznikom izreče nenormalno visoka kazen in pa začasni odvzem vozniškega izpita. Ker tisti, ki pije alkohol in je vinjen nima kaj iskati za volanom.
Pa mejo bi bi morali zmanjšati iz 0,5 promila na 0,2.
Vse kar bi bilo med 0,2 in 0,5 promila bi mu dal kazen 3000eur pa odvzem vozniške za 1 mesec. Tisti, ki bi napihal med 0,5 in 0,7 ovzem vozniške za 6 mesecev in 8000eur kazni, vse ostalo pa permanentni odvzem vozniške in 30k eur kazni.

Pa bi videli potem kdo si upa it nackan za volan...
Mogoče se komu zdi, da pretiravam, ampak tisti, ki se ne more zadržat naj plača. Boljše to, kot pa da ubije koga zaradi alkohola.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Je v redu.
Samo če bi imel ti gostilno, pa bi se postavili vsakič ena patrulja kak km na eno stran, druga pa na drugo stran, pred gostilno pa imeli obveščevalca, kdo je speljal od tebe, najbrž ne bi bil nad tem navdušen, gosti pa tudi ne.

Ja zdaj so pa že lastniki gostiln bogi
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
če kaj drugega ne ko vidiš policaja instiktivno malo spustiš gas in s tem upočasniš vožnjo?
In zakaj upočasniš vožnjo, ko zagledaš policaja? A zato upočasniš, ker veš, da te NE bo kaznoval, al zato, ker veš, da te bo kaznoval?
Citat:
Če te dobi na prekršek se je pač potrebno s argumenti pritožit ker kazni pišejo samo taki ki se izživljajo nad bogimi poštenimi vozniki kot smo jaz in še veliko uporabnikov na cesti.
hehe, vaginče, pa bogi pošten...
A nis ti govoru, da tebe policaji ne ustavijo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Vse kar bi bilo med 0,2 in 0,5 promila bi mu dal kazen 3000eur pa odvzem vozniške za 1 mesec. Tisti, ki bi napihal med 0,5 in 0,7 ovzem vozniške za 6 mesecev in 8000eur kazni, vse ostalo pa permanentni odvzem vozniške in 30k eur kazni.

Mogoče se komu zdi, da pretiravam, ampak tisti, ki se ne more zadržat naj plača. Boljše to, kot pa da ubije koga zaradi alkohola.

In kaj bi s tistimi, ki ne bi zmogli plačat? študenti naprimer? Kaj pa prisotnost mamil v krvi, bi tud to kaj sankcioniral?

Če bi spravil s ceste tist med 0,2 in 0,5 promilov ne bi naredil nič, nesreč bi bilo tolk kot prej, saj ta skupina pijancev ne povzroča več nesreč kot trezni. Pri 0,5 še nisi pijan. Nesreče zaradi alkohola se dogajajo pri 1,0 pa na gor. že meja 0,5 je prenizko postavljena. Tako kot tud marsikatera druga omejitev.

To je priblžno tako, kot če bi se na cesti, kjer je omejitev 70km/h en skantal ker je peljal i 160km/h ti bi pa problem rešil tako, da bi postavil tablo 50km/h in veselo kasiral po 3000€ tistim, ki bi peljali od 50 - 70km/h.

Saj ko je na Jeprci prišlo do takšne nesreče, (pijan, 160/h), smo slišali predloge, da bi omejitev tam znižali in kasirali tistim, ki tam peljejo povsem varnih 80km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Mene tud bl umiri nadzor, kot pa kazen
In s kakšnim namenom misliš da se vrši nadzor?
Lahko bi bile kazni manjše, verjetnost da te pri prekršku ujamejo pa večja. Tud opozorila bi marsikdaj zalegla več kot kazen

Kolk misliš da se je v Sloveniji zmanjšalo število umorov, ko so kazni povečali iz 20 let na 30?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dej ti majster, naštej ukrepe, ki bi najhitreje in najučinkoviteje delovali, da bi se CPP spoštoval!
Prvega vem kaj boš napisal, zato ga bom že kar jaz.
1. vzgoja.................
...aja, to ne bo tako kmalu delovalo.
Dej naprej piš!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

In kaj bi s tistimi, ki ne bi zmogli plačat? študenti naprimer? Kaj pa prisotnost mamil v krvi, bi tud to kaj sankcioniral?

Če bi spravil s ceste tist med 0,2 in 0,5 promilov ne bi naredil nič, nesreč bi bilo tolk kot prej, saj ta skupina pijancev ne povzroča več nesreč kot trezni. Pri 0,5 še nisi pijan. Nesreče zaradi alkohola se dogajajo pri 1,0 pa na gor. že meja 0,5 je prenizko postavljena. Tako kot tud marsikatera druga omejitev.

To je priblžno tako, kot če bi se na cesti, kjer je omejitev 70km/h en skantal ker je peljal i 160km/h ti bi pa problem rešil tako, da bi postavil tablo 50km/h in veselo kasiral po 3000€ tistim, ki bi peljali od 50 - 70km/h.

Saj ko je na Jeprci prišlo do takšne nesreče, (pijan, 160/h), smo slišali predloge, da bi omejitev tam znižali in kasirali tistim, ki tam peljejo povsem varnih 80km/h.

Tisti, ki ne bi mogel plačati bi se mu pač davčna usedla na račun. Prvi prihodek, ki bi ga dobil bi trgali. Tako pač je. Pa če bo zato brez denarja naslednjih 10, 20 let naj mu bo to dobra šola za naslednjič, ko bo šel vozit pijan.

Pa ne govori kdaj se zgodi največ nesreč, vsi vemo, da pijan nisi sposoben avtomobila peljati isto kot če si trezen. Pa še takrat se lahko zgodi nesreča.
Kar se pa tiče višanje dopustne meje alkoholiziranosti pa sploh ne bom komentiral. Tebi bi že samo, da razmišljaš o takih neumnostih vzel vozniško in ti nabil najprej vzgojnih 10k €, potem pa še za vsak prekršek jurja.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
stardec, CPP se nikoli ne bo upošteval. Ljudem enostavno to ni v krvi. Zato je potrebno izboljševati tehniko, ceste, etc...

Te vinjete so že velik plus naredile, škoda da se sedaj EU nekaj hrši.