Nov zakon pomaga.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In zapomni si, zaradi uvedbe vinjet je kvečjemu več ljudi šlo dol iz avtocest ne na avtoceste, ker jim je škoda vinjete plačat. Pol škrtih ljubljančanov, ki imajo po dva avta, noče kupit vinjete za oba in se namesto po obvoznici, raje vozi po ozkih in zakotnih ulicah s tem tadrugim avtom

Tole pa enostavno ni res .

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Zakaj je pa letos bilo manj mrtvih v primerjavi z lani tudi v prvih mesecih tega leta, ko so bile kazni enake kot lani?
Po mojem zato, ker se je že v začetku leta in celo že na koncu lanskega leta vedelo, da bodo kazni višje. Tisti manj trmasti dinamiki so takoj in že pred začetkom veljavnosti novega zakona, ko so samo slišali za te višje kazni, začeli vozit pametneje.
hehe pa aprila malce pozabili na nove kazni, ali pa so še izkoristili zadnjo priložnost, da se ubijejo po starih cenah.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
prenizke so kazni....še enkrat višje bi dal.......tok budal kolikor jih vozi po slo cestah jih nikjer ne.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Je blo enkrat po TVju kjer so intervjuvali enega Škota. Ta Škot si je najbolj zapomnil Slovenijo po cestnih divjakih. In ko ga je naš novinar vprašal, če pri njih kaj z blendanjem opozarjajo nasproti vozeče, da jih čaka policijska zaseda, se je ta škot začudu in reku, ali se novinar morda šali. ...

Ta Škot še Škotske ni videl od blizu, ali pa ne vozi avta. Tisti, ki s(m)o po škotskih krajih kaj vozili, bodo povedali, da so Škoti prekleto hitri na cestah. Tam se mi je edinokrat v življenju zgodilo, da je avto, ki me je pred tem prehitel (vozil sem malo čez omejitev in bil kar nekajkart prehitevan), na podeželskem prevoju skočil (vsa 4 kolesa v zraku)l!! Šofer je bil stardec z brado in Passatom karavanom.
cheer.gif

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Še dolgo je trajalo, da se ni najdu že prej nekdo, ki bo spet kaj tazga zinu. Pač nakladaš. To je na alterju navada.
Če bom tle na alterju napisal, da so Ugandci črne polti se bo takoj našel kakšen nalIM al pa kater drug alterjevc, ki bo trdu da je že v Ugandi bil in videl polno belcev tam. Starih seveda.
Blabla.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Tole pa enostavno ni res .
Ja, pa je! Še celo po internetuu je krožil zemljevid za hrvate, ki jim je označeval cesto po kateri naj peljejo čez štajersko, da jim ne bo treba plačat vinjete.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Saj bi bilo obratno. Stardec bi trdil, da so v Ugandi sami belci, mi pa bi ga brez uspeha poskusili prepričati v obratnem.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
ksz

nam pa manjka ena zloženka, meglenke so za meglo, ne za temo.

bo treba žlendru pisat
evil.gif

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kultura na cesti v SLO preprosto SUX.

Se popolnoma strinjam!
frown-1.gif

Ampak če kdo misli, da se bo z raznimi represivnimi ukrepi dvignila kultura vožnje, se moti (kvečemu obratno, kultura je vedno slabša, pa čeprav so se hitrosti znižale in je manj mrtvih), noben tak zakon (ali kakšen njemu podoben) ni in ne bo rešil temeljnega problema naših cest in voznikov. Zame ni noben uspeh zakona, če je manj mrtvih (v bistvu me prav malo briga koliko sej jih ubije, kot udeležencu v prometu mi je veliko bolj pomembno da le-ta poteka tekoče, strpno (pa s tem ne mislim strpnosti v primeru raznih nesposobnežev, ki jih na naših cestah ne manjka, se jih pa ne bi smelo več podpirati) in kulturno), stanje na cestah je pa še bistveno bolj porazno kot kdajkoli prej.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Mene je prav strah vozti že, vsak dan naredim 60 km.....

Ljudje ne upoštevajo:

- VARNOSTNA RAZDALJA a je to
- HITROST
- RDEČA luč semaforjev
- BREZ OBJESTNA VOŽNJA

in še in še.......

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
...Pač nakladaš. To je na alterju navada. ......
Blabla.....

Spet sodiš druge po sebi.
Glede Škotske: sem jo dal na zemljevid kot eno od dežel, kjer bi lahko brez večjih zadržkov živel. Narava lepa, hrana ni slaba (naše krvavico so sicer boljše, kot njihov haggis), stari dedci so na cesti bolj dinamični, kot večina naših dinamikov (McRea familija ni po naključju od tam), le misel na kilt mi ni najbolj domača...

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
a je ta stardec res tok blesav, al se samo zajebava iz vseh ?
crazy1.gif

Bo kar ta drugo, mu tu pa tam uide kakšna, ki ne ustreza profilu.
wink-1.gif

LP,

Milan

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pomaga, pomaga, če stardec reče, da je trava violične barve, potem je tako. Pomaga.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Čist uredu članek si napopal. A si prebral tole?
Citat:
"Postanite odgovorni, strpni in umirjeni v prometu in ne spreminjajte lastnih in tujih življenj v trajne bolečine."
Piše UMIRJENI ne dinamični. Le zamisli se malo le.
In ne trdim, da je zdaj z novim zakonom, stanje dobro. Trdim da je vendarle boljše, kot je blo pred tem novim zakonom. In 70 ljudi več živih je znak, da zakon pomaga.
Je pač treba kazni še zvišat, da bo stanje ŠE boljše. Dobro ali odlično ne bo nikol. Vsaj dokler boste taki kljukci kot si ti, XXXl itd.. na cesti pizdarije zganjal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nalimček, komu naj pol verjamemo?
To, kar sem napisal, je uzjavil en Škot, ki je že vse življenje na Škotskem doma. A pol ti praviš, da ta škot nima pojma kakšno je stanje na škotskem?