Sam sem imel zelo slabo izkušnjo z nakupovanjem preko bolhe. V enem primeru sem naročil PS3+iphone 4 (cena 500€). "Gospod" mi je zagotovil da mi bo v petek poslal paket, ter da ga lahko pričakujem v soboto. Glede na to da sem imel že nekaj izkušenj s pošto sem vedel da pošta ne dostavlja ob sobotah, na kar mi je "G" zatrdil da njegova mama dela na pošti in da zagotovo dostavljajo. Mislil sem si da je vseeno in da bom tako in tako dvignil paket v ponedeljek. Vendar me je v soboto zjutraj zbudil zvonec in me je pred vrati čakal poštar s paketom. Vprašal sem ga če lahko predhodno odprem paket, da preverim kaj je not, na kar mi je cel nebogljen zatrdil da ne sme dovoliti tega, saj lahko ostane brez službe. Plačal sem + podpisal in vstopil v stanovanje. Ko sem odprl paket sem ugotovil da sem kupil najdražjo moko v zgodovini človeštva. Ker je bila na paketu DHL nalepka sem hitro poklical na DHL, ki so mi zatrdili da sem danes vsaj že tretji ki kliče in da oni danes nimajo dostave. V tem trenutku mi je naredil klik, saj je "G" imel majco od pošte Slovenije. Takoj mi je bilo jasno da sem bil tarča filmskega prevaranta, ki si je upal osebno dostaviti pošto. Takoj sem stopil do policijske postaje, kjer so se mi večinoma vsi smejali, ter mi zagotovili da tukaj ne morejo nič, saj ga verjetno nikoli ne bodo dobili. Iz te boleče izkušnje sem se odločil postaviti spletno stran, ki bi preprečevala takšnim in podobnim prevarantom okoriščanje na račun poštenih ljudi. Na ta način da je mobidil.si posredniško podjetje, ki je zadolženo za pregled izdelka (sicer samo mobitelov, konzol in računalnikov).
Če od prodajalca zahtevate da objavi/pošlje izdelek preko te spletne strani, se vam ne more zgoditi nič. Saj oni pregledajo če je izdelek točno tak kot je bil opisan, plus opravijo osnovni pregled (preverijo garancijo, delovanje kamere, touchscreena ipd).
Verjamem da je ideja dobra in če se bo zadeva prijela, bi bila stran lahko velika alternativa ebayu. Seveda je pa vse odvisno od nas, koliko bomo publicirali spletno stran. Ugotavljam da je v ečini težko delati preko posrednika, ampak verjemite da je bolje odšteti dodatnih 10€, kot ostati brez cele pogače
www.mobidil.si
Če od prodajalca zahtevate da objavi/pošlje izdelek preko te spletne strani, se vam ne more zgoditi nič. Saj oni pregledajo če je izdelek točno tak kot je bil opisan, plus opravijo osnovni pregled (preverijo garancijo, delovanje kamere, touchscreena ipd).
Verjamem da je ideja dobra in če se bo zadeva prijela, bi bila stran lahko velika alternativa ebayu. Seveda je pa vse odvisno od nas, koliko bomo publicirali spletno stran. Ugotavljam da je v ečini težko delati preko posrednika, ampak verjemite da je bolje odšteti dodatnih 10€, kot ostati brez cele pogače
www.mobidil.si
Priponke
Nazadnje uredil moderator: