Pa pač ignoriraš CAFE olja....in daš notri xW30 z vw 504/507 pa je.... 5L cca 35-50e...dpf friendly...Volvo flota dizlov 2.0 dosega Euro 6b standard in zato ne uporablja modre tekočine. Uporablja pa za delovanje Castrol Edge Pro olje 0-20W, 5,5l in zato plačaš nekje med 75€ do dobrih 125€ samo za zamenjavo olja.
JD 5r nima AD blue za dolivat. Letnik 2018? in poznejši. Pa dosega trenutne emisijske standarde.Najbrž ga sploh ni možno več registrirati.
Že traktor nad 100 ps ne vem če dobiš brez adbluja..
To pa res ni neka cenaVolvo flota dizlov 2.0 dosega Euro 6b standard in zato ne uporablja modre tekočine. Uporablja pa za delovanje Castrol Edge Pro olje 0-20W, 5,5l in zato plačaš nekje med 75€ do dobrih 125€ samo za zamenjavo olja.
Cnh pa ima.JD 5r nima AD blue za dolivat. Letnik 2018? in poznejši. Pa dosega trenutne emisijske standarde.
Dejstvo je da Tunapovi izdelki so med ali celo najkvalitetnejsi , ko pride potnik predstavit kaksno novost vedno vlece svojo lajno...imajo kit servis ,v njem je dodatek olju preden ga izpustis ,potem je dodatek za gorivo in razkuzevalec kabine ,ce se sprejemnik potrudi z popustom to pride stranko stati dobrih 100€... In so stranke ki se za to odlocajo.Kolk pol dejansko pride cena voznje / km, ce kar vse povprek zlivate v avto? To je krenilo v 3 pm...
To tudi mene zanima, kje to piše?Pri Fordu nisem zasledil da ne bi smel do vrha naliti.
A lahko kak link do teh navodil da ne smeš do vrha naliti.
Prvič slišim za tako navodilo.
Ni mi ga težko upoštevati, če bi se tem res kaj pripomogel da ne bi prišlo do okvare.
Vem pa za navodila za traktor kjer grozijo z obiskom serviserja, če je premalo albuma v rezervoarju in ga zmanjka v kaksnih klancih.....
Mater, da ob priliki pogledam navodila in jih prilepim. Razen če se gre Ford lifetime politike, kot nekateri pri avtomatskih menjalnikihV knizici o uporabi ti to zagotovo pise ,tudi pri Mercedesu se ne sme nalivati cez max in elektronika si to zapomni tako da ni izgovorov nisem vedel...Ce pa vozis brez in ignoriras opozorila pa izklopi uzig in te vlecna odpelje na servis .
kje je pri mercedesu max oznaka?V knizici o uporabi ti to zagotovo pise ,tudi pri Mercedesu se ne sme nalivati cez max in elektronika si to zapomni tako da ni izgovorov nisem vedel...Ce pa vozis brez in ignoriras opozorila pa izklopi uzig in te vlecna odpelje na servis .
Mater, da ob priliki pogledam navodila in jih prilepim. Razen če se gre Ford lifetime politike, kot nekateri pri avtomatskih menjalnikih
Do sedaj sem enkrat na cca 10kkm.na črpalki natočil tistih cca 16l adbluja. Je pa včeraj spet začel jokati, da ga je samo še za 2kkm
Na instrumentni plosci v menujo ,nekateri prikazejo dejansko stanje nekateri ti izpisejo samo da ni polhno ,zato je treba dolivat pocasi da sistem zazna nalito. Mi v servisu dolivamo z priklopljenim star diagnosis da je tocno.kje je pri mercedesu max oznaka?
5r mima ADB, ne glede na konje.Cnh pa ima.
Odvisno tudi od modela.
5 se začnejo pri 90 ps
6 imajo adblue kot vem