kolega je imel nekaj take sreče pri BMWju, je imel "star " adblu še v odprti embalaži pa je dotankal...so že šlepali, pa so k sreči tam lahko rešli na nek podoben način z redčenjem sveže tekočine... v tem stilu, ne vem podrobnosti.Adblue ima omejen rok trajanja. V rezervoarju je kup senzorjev ki merijo med drugim tudi starost tekocine. Jaz sem ocitno sistem spet popravil z mocjo misli in dolivanjem vecje kolicine svezega adbluja. Stari kristalizira in dela probleme.
Nisem strokovnjak, ampak med kristalizira na hladnem.Kristalizira pa zato, ker voda izhlapi in se razstopina pač koncentrira do točke kristalizacije....Anorganska snov se ne stara....eno malo kemije je pa le treba poznat...
Lahko probate tudi s soljo in sladkorjem (za poizkus bo OK, čeprav je organski)
Probaj svoje znanje kemije na svojem in poročaj.Kristalizira pa zato, ker voda izhlapi in se razstopina pač koncentrira do točke kristalizacije....Anorganska snov se ne stara....eno malo kemije je pa le treba poznat...
To samo pomeni, da je koncentracija UREA v vodni razstopini previsoka in pride do izločanja kristalov....Ko enkrat pridelate čep, ga ne morete več prebiti, ker ni več pretoka....Probaj svoje znanje kemije na svojem in poročaj.
ne rabiš nobene magije, samo na svojem testiraj tvojo teorijo s soljo in cukrom in poročajTo samo pomeni, da je koncentracija UREA v vodni razstopini previsoka in pride do izločanja kristalov....Ko enkrat pridelate čep, ga ne morete več prebiti, ker ni več pretoka....
Ni tle nobene črne magije...
Potem si slabo poslušal.Nisem se slisal da bi se cev zamasila. Cevi so kratke in notranji fi je vsaj 6mm....
Nehaj nabijat...Malo se pozanimaj, kako nastanejo in rastejo kristali....ne rabiš nobene magije, samo na svojem testiraj tvojo teorijo s soljo in cukrom in poročaj
Dodaj malo destiliranje vode.Kakšna je preventiva proti kristalizaciji?
Gre gre, ti voziš ulikano nežno, pred tabo pa je bil divjakKakšna je preventiva proti kristalizaciji? So tudi tukaj avtomobili, ki so težavam z adblue sistemom bolj podvrženi kot drugi?
Kupil sem avto pred nekaj meseci, kazalo je, da je adbluja dovolj še za 11k km, naredil sem jih od takrat 9k km, pa mi kaže da je še za 6500km. Ne gre računica skupaj...
Če koncentracija ni točna, se naprdne računalnik, kateri zve preko povratne zanke, da na izpuhu ni pričakovanih rezultatov. Ne takoj, je treba kar nakaj 100km prevozit.Dodaj malo destiliranje vode.
Samo ne preveč, da se kakšen senzor kaj ne naprdne
Probaš lahko v kozarcu....da ne bo nekdo napačno povzel...Nabijaš pa očitno ti.