Nov avto - st. km ob prevzemu?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Pa imaš za to trditev kakšen dokaz, da se jo pri nas trgovci poslužujejo? Pa da se da to pri vseh znamkah naredit? Ali je spet nekaj z gugla, rekla- kazala?
Jaz sem vprašal mehanika pri lokalnem prodajalcu novih vozil in pravi da tega ne delajo in da dejansko imajo 2km na števcu ob prevzemu. Oni pa naredijo max 300m ko ga premikajo ob pripravi za prevzem.

2km je realno če je iz kakšne manjše fabrike pripeljan direktno na šleparju k nam. Večje fabrike imajo 2km dolga samo začasna parkirišča, kje so šele dovozne poti in razkladi nakladi na vmesnih depojih.

A nisi ti kamionđija? A si videl že kakšne parkirne terminale v avtomobilskih tovarnah (recimo tanove slovaške) ali pa v Luki Koper? Tam ko nakladaš avte še morja ne vidiš, avti do tja pa tudi ne pridejo po luftu. V koreji ali na japonskem so taki terminali še večji, to se nabere km še pa još.

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Tole je npr skladisce Opla v Gyoru, pa ni ravno med velikimi....

Priponke

• Screenshot_59.jpg
    Screenshot_59.jpg
    435,9 KB · Ogledi: 306

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pri premikanju vozila nekakrat na leto, ne boš naredil 100 km. Pika. Pravljice prodajaj kerem drugem. Za to premikanje je 5 km vrh glave, pa če pride še z 3 iz tovarne. Jest za tak avto dam max 15 km, ne pa 100. Posebej če je vto po naročilo narejen in gre iz tovarne k trgovcu za znanega kupca in ne stoji nekje eno leto.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Pri premikanju vozila nekakrat na leto, ne boš naredil 100 km. Pika. Pravljice prodajaj kerem drugem. Za to premikanje je 5 km vrh glave, pa če pride še z 3 iz tovarne. Jest za tak avto dam max 15 km, ne pa 100. Posebej če je vto po naročilo narejen in gre iz tovarne k trgovcu za znanega kupca in ne stoji nekje eno leto.

Sej 100km noben ne pravi da je normalno, sem pa napisal da je možno da se je avto premaknil med "saloni" po cesti in tu 100km ni nič nenavadnega. Mojim staršem so tudi nov avto pripeljali 40 km ker je bil pač dobavljen v glavni center avtohiše, kupljen je bil pa v lokalni izpostavi. So pa prej povedali da je avto tam in tam in da če hočejo prevzet na lokacij B jim ga bodo pač pripeljali tja (avto je ime ob prevzemu čez 50km). Tako da meni se zdi to normalno če je postavljeno v kontekst.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
2km je realno če je iz kakšne manjše fabrike pripeljan direktno na šleparju k nam. Večje fabrike imajo 2km dolga samo začasna parkirišča, kje so šele dovozne poti in razkladi nakladi na vmesnih depojih.

A nisi ti kamionđija? A si videl že kakšne parkirne terminale v avtomobilskih tovarnah (recimo tanove slovaške) ali pa v Luki Koper? Tam ko nakladaš avte še morja ne vidiš, avti do tja pa tudi ne pridejo po luftu. V koreji ali na japonskem so taki terminali še večji, to se nabere km še pa još.
Videl ogromno terminalov v živo, ne samo po guglu od portugalske do češke.
Jst samo pravim da nemoreš trdit da vsi pri novih avtih resetirajo na nulo števce pred prevzemom. Ok? S tem da je imel naš avto 2km na števcu me pa sploh ne gane, je pa nepozaben izraz lastnika, ko se prvič vsede v avto in pogleda na števec, sploh ko dobi prvič nov avto.
Pa ni treba bit užaljen pa z nekimi kamijondžijami srat, po slovensko je voznik ali šofer...

• Všeč mi je
Reactions: RagnarZ

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Aja, kolega kupil novega berlinga, na števcu je imel 15 km.
Čudno da ga niso dali na 0 če imajo to možnost?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Se oproščam, ampak kot šofer (oz. bilokdo ki ima stik z logistiko avtomobilov) bi ti moralo bit jasno da par km mora že skoraj vsak avto ki je bil izdelan v EU nabrat. Recimo že vlakovne kompozicije s češke imajo mislim da 800m pa to nakladajo ponavadi z ene rampe oz. vozila navozijo na vagon z enega konca. Se pravi 800m naredi avto samo po vagonu, isto je pri ladjah, depojih ipd. in teh razdalj se nabere kot bi trenil par km.

Ne pozabimo da preden ti avto slovesno predajo pred salonom ga razložijo s šleparja in dajo na parkirišče, potem se ga pelje v servis kjer se odstrani "tovarniške" dodatke, nato se ga zapelje še skozi pralnico, pa nekje parkira in ko se ti najaviš ti ga preparkirajo na častno mesto. Večje avtohiše imajo že tu vsaj 1 km poti, ker moraš ene 2x okoli ogromne stavbe da opraviš vse tole.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113

Sej to ni pravilo, oz. bolj ne kot ja ker imajo samo dodatno delo. Pomojem pri bolj luksuznih znamkah/vozilih se to dela, za neko delavsko vozilo kot je berlingo se noben ne sekira (tip kupca je tak da mu je vseeno)!

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Stupid me:bonk:, sem pozabil da sem na alterju. Se mi je zdelo da se ne pogovarjamo o avtih za navadne delovne ljudi, se oproščam.
To da verjetno naredijo reset števca prevoženih km in odstranijo blokade pri boljših avtih, sem omenil par postov višje... Lp

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Normalen folk je vesl da ima nov avto, drugi bodo pa film posneli ko jim s šleperjem pripelje avto ki je prišel z drugega oknca sveta , ampak to je alter...
To bi bilo smeha da bi imel na šleparju 50 km ob prevzemu pa recimo 2 km.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
ja glej nakup avta ni kr tak.
jaz sn slišal, da ko avto pride v luko ga pubeci nesejo čez ladjo na parkirišče. Pa še to samo tista izbrana elita, najboljši med najboljšimi. Boknedaj, da bi se kdo pelal. Na ladji tudi je vsak avto zavit v svoj klimatiziran balonček s kontrolirano atmosfero, da nebi slan zrak pobožal avta. Tu nakadajo ga na vlak ročno, da se ja nebi preko onega železja amortizerji preveč zmatrali. Vrata se nikoli ne zapirajo med premiki. Potem pridejo 43-45 kilske študentke z belimi rokavicami in nežno roko, da se ja nebi kera vrata preveč zaloputnila.
Vse to samo zato, da bo Andy vesel, ker on je nekaj posebnega. Šofer ki bo razkladal mu bo še bombonjero in šopek dal za ženo. Ker vemo da ona tudi posebna. Razen če bo to isti šofer ko se je takrat ko je bla noseča pred njo zapelal al kaj je že blo enkrat neko jamranje. Te se bo pa zapletlo.

Za nas plebejce se pa avti ne šparajo med premiki pa če si še nevem kak zatiskate oči in si avte prvih 1000km v postlo zvečer vozite. Če bi vedli kaj se je dogajalo z avto med fabriko in prevzemom bi si tak žile prerezali eni.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moj Prius je imel 110.223 km, ko je zapeljal dol s tovornjaka, bi moral imeti manj, se moram kam pritožiti? :p

šalo na stran - videl par avtomobilskih tovarn od blizu, med drugim imel tudi čast videti proizvodno linijo MB G-classe. na koncu se vsak avto zažene, preveri, če vsi sistemi delujejo. gre tudi za ogromen kompleks in se km hitro naberejo.

enako je bilo v Revozu, na liniji Twinga in Smarta.

iskreno - raje vidim, da oni preverijo, če vsi sistemi delujejo, kot da ga zariba takoj na začetku, ni res?

verjamem pa, da se ob pretovarjanju in raztovarjanju dogajajo nesreče - in tudi te, če gre samo za pleh in gre za dobro opravljena popravila, ni nobenega problema, samo naj to tudi zavedejo, priznajo in tudi kak dobropis naredijo. drugo je, če se te stvari skrivajo in prikrivajo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Mislim da po zakonu se novo vozilo šteje precej "široko" in dejansko ti pod tem lahko prodajo tudi salonska ipd. vozila. Skratka dokler si vpisan kot prvi lastnik in ima vozilo vse lastnosti novega je čisto vseeno koliko km ima.

Misliš ali veš? to je namreč razlika.
Torej po tvojih besedaj bi lahko nov avto imel na števcu tudi 28708 km
lastnost novega vozila je pa kaj? so km pri tem pomembni?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO

Pri PSA skupini se po opravljenem PDI-ju števec nastavi na 2.0 km. Tako imajo Citroeni in Peugeoti ob prevzemu vsi enako km to je 2 km. Pri raztovarjanju s tovornjaka pa imajo nekje do 15 km. Če se PDI dela pravilno mora avto prevoziti okoli 5 km ....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
ja glej nakup avta ni kr tak.
jaz sn slišal, da ko avto pride v luko ga pubeci nesejo čez ladjo na parkirišče. Pa še to samo tista izbrana elita, najboljši med najboljšimi. Boknedaj, da bi se kdo pelal. Na ladji tudi je vsak avto zavit v svoj klimatiziran balonček s kontrolirano atmosfero, da nebi slan zrak pobožal avta. Tu nakadajo ga na vlak ročno, da se ja nebi preko onega železja amortizerji preveč zmatrali. Vrata se nikoli ne zapirajo med premiki. Potem pridejo 43-45 kilske študentke z belimi rokavicami in nežno roko, da se ja nebi kera vrata preveč zaloputnila.
Vse to samo zato, da bo Andy vesel, ker on je nekaj posebnega. Šofer ki bo razkladal mu bo še bombonjero in šopek dal za ženo. Ker vemo da ona tudi posebna. Razen če bo to isti šofer ko se je takrat ko je bla noseča pred njo zapelal al kaj je že blo enkrat neko jamranje. Te se bo pa zapletlo.

Za nas plebejce se pa avti ne šparajo med premiki pa če si še nevem kak zatiskate oči in si avte prvih 1000km v postlo zvečer vozite. Če bi vedli kaj se je dogajalo z avto med fabriko in prevzemom bi si tak žile prerezali eni.

Evo Nemškega truckerja ,ki pelje Andyjev avto.

1b687bca-1bdb-4cf9-827f-453c31d5a1af

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dvomim. Pomoje je od prodajalca zahteval da mu ga ne peljejo s tovornjakom VAG grupe. Ekologija pa to.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
961
113

Noben prodajalec ne more dati stevca na nulo. To so cisto gostilniske debate in pa debate nekaterih, ki mislijo, da vse vedo.

Ne morem verjeti, kaksna drama zaradi 100 kilometrov na navadnem plehu. Vam bom iz prve roke povedal, dakaj imajo nekateri avti cca 100 kilometrov. Zato, ker imajo tovarne predpis, da se vsak yx avto, ki prode iz proizvodnjega traku zapelje po tovarniski testni stezi.

Pa saj niti ni pomembno. Res si nisem predstavljal, da je taka drama zaradi 100 kilometrov. Moj Range Rover Sport jih je imel skoraj 500. Pa kaj pol. Za pleh se pac res ne bom sekiral.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Moj kombi jih je imel nov iz salona 111 km. Je pa res da je bil še na predelavi (keson+cerada). Meni se zdi to normalno, tudi če bi jih imel brez predelavo 100 km ga nebi zavrnil.