norveški jager spoznan za normalnega

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
klik

Če ne drugega je norveška pravna država in so mu očitno pravično sodili po zakonih. Čeprav 21 let za to kar je naredil
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
klik

Če ne drugega je norveška pravna država in so mu očitno pravično sodili po zakonih. Čeprav 21 let za to kar je naredil
bonk.gif

Kaj češ, v nekateri državah so ukinili lomljenje udov, obešanje in razčetverjanje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kaj češ, v nekateri državah so ukinili lomljenje udov, obešanje in razčetverjanje.

Bistvo je, da so mu sodili pravično po zakonu, kakršenkoli že je. Lahko bi ga recimo spoznali za norega in ga za vedno zaprli, pa ga niso.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V enem letu od dejanja so izrekli sodbo. In se najde kdo, ki si viha nos?
Eni res nikoli niso zadovlj(e)ni.
tongue-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.183
11.251
113
itak bo za skoz zaprt, jaz si ne znam predstavljat da tak rip ki ti pobije otroke itd, in to 70+ hodi po cestah pol ??? vzame ga tema 2. dan prostosti.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Lahko bi dali 20 let za vsakega, ki ga je ubil?
Če se ne motim, naše pravo, za razliko od anglosaškega, tega ne predvideva. Najvišja kazen je najvišja, ne glede na kvantiteto pokošenih. Mislim pa, da obstaja še en haklc, po katerem lahko sodišče skupaj s še par službami, po preteku maksimalne kazni ugotovi, da je osebek prenevaren za družbo in ga gosti še naprej, dokler se jim tako zazdi.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Norveška je dokazala, da je Pravna država (namenoma pisano z veliko), za razliko od največje svetovne demokracije(TM), kjer bi ga po hitrem postopku spravili v Guantanamo (če ga ne bi že med prijetjem kak trigger happy cop spremenil v ementaler).

Ne glede na to, kaj si kdo misli o primernosti kazni, ki jo za takšen zločin pozna norveška zakonodaja, so Norvežani celemu svetu dali lekcijo iz spoštovanja prava in človekovih pravic.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Pa še to. Sodišče ga ni spoznalo za "normalnega", ampak za prištevnega v času storitve dejanja. Bistvena razlika.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Samo, jaka muda je nekomu prisodit maksimalnih 21 let, ko jih imajo države naokoli 30 ... Za moje pojme je tole občutno premalo, pa čeprav ne gre prek zakonskih okvirjev ... bi v kratkem moral spremenit zakonodajo. Al kako? Ostane pri 21? Ne me hecat, no ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.183
11.251
113
dejansko, kaj bi bilo pa narobe, če bi tega tipa po hitrem postopku pospravli v gvantanamo???

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ne glede na to, kaj si kdo misli o primernosti kazni, ki jo za takšen zločin pozna norveška zakonodaja, so Norvežani celemu svetu dali lekcijo iz spoštovanja prava in človekovih pravic.

Upam, da se ne najde kak občudovalec, ki bo poskušal presežt "mojstra"...

21 let se kakemu 18-let staremu mulcu verjetno ne zdi veliko...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Tudi jaz mislim, da je 21 let prenizka kazen za takšno dejanje, ampak če zakon predvideva max. 21, je to to. Zaradi tega spoštujem Norvežane, ker niso rekli "terorist je, kot takšen nima nobenih pravic, dajmo ga fuknit v eno klet brez svetlobe in mirna Bosna", ampak so mu sodili v skladu z zakonom, kot velja za vse.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Če kdo res misli, da bo odsedel tam 21 let in bil spuščen , je pa res naiven. Če mu že rata odsedet, bo kasneje poslan sigurno v nadaljno obravnavo kakšni drugi ustanovi, ki bo seveda ugotvoila, da potrebuje neprestani nadzor oz. da je nevaren za okolico. Posledično bo spet zaprt celo življenej, ker po mojem mnenju, nekdo ki načrtno na najbolj hladnokrven način pobije otroke, ni vreden, da kadarkoli spet stopi v civiliziran svet. Vsekakor pa ne pristajam na mučenje ali celo usmrtitev. Naj doživi starost in celo življenje premišljuje o tem.

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.183
11.251
113
meni se zdi da je že premislil, prej in po tem..in po njegovem je opravil dobro delo :S tolk o tem in njegovem razmišljanju.