Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Zakaj bi barval? Mislim, ok, saj barva in penzli niso dragi, ampak stanovanje ni moje, najemnino pa se plačuje tudi zato, da se iz tega pokrijejo popravila. Naj popravlja lastnik, najemnikova naloga je plačevati tekoče stroške. Če pa misli da ima prevelikega pujsa noter, ki mu dosti preveč zasvinja flat, pa ga naj ven šutne in obdrži varščino
Na srečo sem v stanovanju, katerega lastniku je to jasno samo od sebe in če kaj crkne, se zadeva brez velike maše zamenja. Čisti računi, dobri prijatelji.
Se strinjam, ampak zgleda da majo v LJ neko drugo razmišlanje ko ostali
Kakor kdo, meni se je ta zelja po beljenju, kot najemniku, zdela tako absurdna, da sedaj kot najemodajalec tudi pomislim ne na kako tako zahtevo.
A moram prebelit na koncu? Ne, ce boste pa risali po stenah, vam bom to zaracunal.
A mam lahko psa/macko? Seveda, ce bo kaj unicil, bom to zaracunal.
A vas motijo otroci, Ne, ce bodo kaj unicili bom zaracunal.
Ce kaj crkne bom zamenjal, ker je crknilo meni kot lastniku. Stranka placuje najem, zakaj bi morala kadarkoli beliti?
Se pa poigravam z idejo, da bi folku racunal stroske vselitve. Ce se pogodba po enem letu podaljsa, denar vrnem. Ampak bi zadeva naletela na slab odziv verjetno in se tega ne bom sel.
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Zakaj bi barval? Mislim, ok, saj barva in penzli niso dragi, ampak stanovanje ni moje, najemnino pa se plačuje tudi zato, da se iz tega pokrijejo popravila. Naj popravlja lastnik, najemnikova naloga je plačevati tekoče stroške. Če pa misli da ima prevelikega pujsa noter, ki mu dosti preveč zasvinja flat, pa ga naj ven šutne in obdrži varščino
Na srečo sem v stanovanju, katerega lastniku je to jasno samo od sebe in če kaj crkne, se zadeva brez velike maše zamenja. Čisti računi, dobri prijatelji.
Kakor kdo, meni se je ta zelja po beljenju, kot najemniku, zdela tako absurdna, da sedaj kot najemodajalec tudi pomislim ne na kako tako zahtevo.
A moram prebelit na koncu? Ne, ce boste pa risali po stenah, vam bom to zaracunal.
Ce kaj crkne bom zamenjal, ker je crknilo meni kot lastniku. Stranka placuje najem, zakaj bi morala kadarkoli beliti?
Se pa poigravam z idejo, da bi folku racunal stroske vselitve. Ce se pogodba po enem letu podaljsa, denar vrnem. Ampak bi zadeva naletela na slab odziv verjetno in se tega ne bom sel.
Po moji izkušnji sem moral prebeliti. Ker sem dobil stanovanje popolnoma prazno in prebeljeno. Po 6 letih ko sem se izzselil sem moral pustiti stanovanje popolnoma pravno in prebeljeno. Ce nebi prebelil bi mi vzeli 400€ kavcije, za beljenje se dal pa 200€.
Sej po eni strani se mi zdi prov da sem prebelil, ker v 6.letih so stene postale le sive in je bilo potrebno prebeliti zaradi mojega zivljenja tam notri.
Ubistvu je problem samo beljenje, drugo je vse logicno.
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
To naj bi bilo povsod tako. Tradicija je, ko greš ven. Ker pa se zdaj barve notri devajo in ni več vse samo belo, pa dostikrat najemniki prebarvajo, ko gredo notri. Ker ne bi imelo smisla, da se v 1 mesecu 2X beli/barva. Vsekakor pa kot najemnik vsaj enkrat beliš.
Nikoli belil, in niti ne mislim. To je delo lastnika.
Kolegica je pred 3 leti morala dati za neprofitno stanovanje čez 2000eur lastne udeležbe + 800eur (3 najemnine). Kaj takega si nekdo z minimalko težko privošči. Pa stanovanje popolnoma prazno, torej vso lastno opremo. Tak da vprašanje koliko so tu neprofitna stanovanja dejansko namenjena slabo situiranim ...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Enkrat sem bral pogoje za te neprofitna. Si moral imeti kar lepo placo da si sploh prisel na listo. Ne vem kaksna stanovanja dobijo tisti na socialni, ali pa ena placa pa 5+ ljudi v gospodinjstvu.... Aja, za tiste so pa oglasi
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
To naj bi bilo povsod tako. Tradicija je, ko greš ven. Ker pa se zdaj barve notri devajo in ni več vse samo belo, pa dostikrat najemniki prebarvajo, ko gredo notri. Ker ne bi imelo smisla, da se v 1 mesecu 2X beli/barva. Vsekakor pa kot najemnik vsaj enkrat beliš.
Ti pomažeš stene. Je potem beljenje res strošek lastnika?
Si pač še eden, ki misli, da stanovanje lahko poserje, prezida sobe/hodnike in vzame v podnajem še 2-3 znance...
Na Nizozemskem najmenik plača/nadomesti VSAKO žarnico, ki pregori...
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ti pomažeš stene. Je potem beljenje res strošek lastnika?
Si pač še eden, ki misli, da stanovanje lahko poserje, prezida sobe/hodnike in vzame v podnajem še 2-3 znance...
Na Nizozemskem najmenik plača/nadomesti VSAKO žarnico, ki pregori...
Preberi si Stanovanjski zakon in definicijo normalne obrabe stanovanja
Ce je sedezna stara 10 let sploh ne bom gledal ali je macka zasadila kremplje not. Ker je ze amortizirana.Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Daj povej kako bos zaračunal to da je mačka 3x zasadila kremplje v sedezno, sedezna je stara vsaj 10 let. Čeprav se ne vidi ampak ja recimo da se vidi, kot si suveren da boš zračunal, povej kako narediti izračun za sedežno, ki je izgubila vrednost 5 let nazaj.
Z ostalim se popolnoma strinjam, če uničiš popravi ali plačaj.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
V bistvu je tako, da dobis flat (po par letih cakanja), potem pa noben ni preverjal kaj se dogaja s tvojimi prihodki. In to pasivnost organov (!!!) zdaj PRovsko prevaljujejo na najemnike, ces ko je videl da ima visoko placo, bi moral sam javiti, da ni primeren kandidat, ja seveda. Zdaj so vpeljali mislim, da na 5 let preverjanje dohodka.
Leta 2030 bodo pa ugotovili, da nekateri bogatasi prejemajo otroske dodatke, to kar vsi vemo ze solgo casa.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V bistvu je stvar preprosta. Das cloveku neprofitno stanovanje, ce se mu sprememnijo prihodki preverjas preko FURSa. In lepo racunalnik vsako leto izracuna kako najemnino bos imel, ko presezes cenzus postane najemnina profitna. Ni neka znanost to. Ce se nekoga dobi da pri tem goljufa, se mu zadeva zaracuna in se ga kaznuje. Pa bo hitro red.
Aja ce si proti izkoriscanju socialne pomoci (kar to je) potem propagiras revscino. Ce si s to logiko kako solo koncal je to direkten posmeh solstvuCitat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V bistvu je stvar preprosta. Das cloveku neprofitno stanovanje, ce se mu sprememnijo prihodki preverjas preko FURSa. In lepo racunalnik vsako leto izracuna kako najemnino bos imel, ko presezes cenzus postane najemnina profitna. Ni neka znanost to. Ce se nekoga dobi da pri tem goljufa, se mu zadeva zaracuna in se ga kaznuje. Pa bo hitro red.
in tako propagiras revscino in goljufanje od katere nima nihce nic... se najmanj drzava