Nokia E52

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sej to so itak v packu vse karte iste, sam ene so za mapsource, ene odklenjene, ene .... Sej lahko pa probaš z verzijo za mapsource, sam tam ti pa ne znam več pomagati, ker na garminu 250 sem se še s tem pomatral, sedaj ko pa obstajajo unlocked karte, pa sam to skopiram, pa nobenih problemov več.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ma ne...

veš kaj sm zdej razmišljal... če sem jest imel na prejšnjem gsm (e51) vse to naštimano, in ko sm dal to kartico v tanovega, in sm probal zagnat garmina, je kar delal. samo ni imel gps signala. skoz javlja, da naj ga vključim... Sam jest ga ne znam! Pa pomoje tud map ni, ker piše garmin europe...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no, sm zrihtal.

zaenkrat dela...

sam ne dela zvočno usmerjanje (nobeno!!!) in ne da mi na izbiro prevoznih sredstev!!

ok... smo še to zrihtal.

zdej je to vse!! dal sm gor še CN unlocked... uf...

hvala za enkrat!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Evo, v tem torrentu ( http://www.partis.si/torrent/podrobno/117356 ) potegni dol samo unlocked verzijo. Je pa res, da ne moreš imeti hkrati City navigator in adria route, zato si eno preimenuješ, potem ko pa potrebuješ drugo, pa si tisto preimenuješ.

aha... to je razrešilo mojo uganko!!! zdele se že pol ure zafrkavam, zakaj ne delati obe!

ker ko mal berem forum, imajo eni na izbiro, katero mapo naj kaže! kako pa do tega prideš?

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
To pa lahko narediš le z mapsourcom, tako da združiš mape skupaj.
Moja rešitev je le tale: če se npr. pelješ po sloveniji imaš kot gmapsupp.img adria route, tačas si pustiš city navigatorja npr gmapsupp1.img, ko pa potrebuješ za evropo si pa s telefonom preimenuješ adria route na gmapsupp2.img, city navigator pa gmapsupp.img in vse dela ok, vsaj jaz tako delam, pa mi je še najhitrejša pot, pa še karte se potem med sabo ne prekrivajo in ne pride do kakšnega spora.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ok... dela.

se pravi, če grem v it imam cn, če grem na morje pa adria route...

ok, zaenkrat pol zadeva špila!

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ja, kr obedve si gor vrži , pa imej eno poimenovano npr. gmapsupp.img, drugo pa nekak drugače, potem pa jih preimenuješ, ko rabiš. Sej drugače je dejansko v CN slovenija kr dobro pokrita, a ostala bivša jugoslavija je bolj boga, zato prav pride za na morje (hrvaška) adria route. No pa seveda po sloveniji v bolj zabačena sela.
Upam pa, da ti bo kdo podal bolj elegantno rešitev, kot je moja (čeprav mene osebno ne moti preveč).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja sej druga rešitev je jasna! sourcemap in gremo... ampak bom malo tkole se testiral, pa bom potem videl...

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
ksz

Evo, moja je prišla s servisa. Zamenjan motherboard. Zdaj bo spet treba iskati nekoga, da mi podpiše HelloX.
cool-1.gif

Lahko kdo pogleda, če je možno pri videosnemanju uporabljati vgrajeni flash za osvetljevanje. Prej nisem opazil te funkcije.

So kakšne spremembe?
Vse dela OK?

Pa prosim napiši zakaj si jo dal na servis.

lp

Na servis sem jo dal, ker se aparat ni več vklopil. Na delovnem nalogu piše: simptom 4101, napaka 460. Poslano v tovarniški servis, kjer so naredili light swap-jabil. Dobil sem tudi nov garancijski list, ki velja od 11.06.2010.

Sprememba je v tem, da mi sedaj skuri baterijo v dveh dneh pri vključenem BT. Iskanje Wlanov imam izključeno. Ne vem še kaj je krivo, saj moram instalirati še task manager, da vidim kaj porablja energijo. Sumim emoze. Danes ga nafilam in izključim emoze, pa bom hitro vedel pri čem sem. Sem pa zelo razočaran nad aparatom, vsaj kar se tiče memorije. Jezi me tudi počasno delovanje (brskanje po internetu). HTC Touch HD jo šiša po celi črti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
BT je tudi pri meni velik porabnik, pa umts omrežje še večji oz. dvojno delovanje.

Pa hudič včasih noče začet štet časa ko prevzamem klic in to je potem razlog, da se mi klic povezan prek BT v avtu prekine.
Sem danes izklopil ta števec in zbir po končanem klicu.

Memorija je res za hec, zato je velika kartica obvezna.

Lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
mene pa zanima, kako bi nastavil, da bi bil default iskalnik po zemljevidih garmin, in ne ta ovi al kaj je od Nokie?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
pa zakaj mi pri osebah, kjer je več številk v vizitki vedno kaže katero kliče, kljub temu, da so privzete ŽE naštimane??

In zakaj ne najdem slik, k sm jih slikal v kratkem? ni jih ne na kartici, ne v gsm, v galeriji na telefonu jih pa vidim???

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Slielay pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:

Lahko kdo pogleda, če je možno pri videosnemanju uporabljati vgrajeni flash za osvetljevanje. Prej nisem opazil te funkcije.

Jaz imam to opcijo. Software v.034.001. In če se ne motim, je bila že od začetka.

kako priti do 034.001?? moja je dva meseca stara - prišla z 033.002 - in tudi preko Nokiijine strani ne dobim updata (ponuja samo 033.002)
17758-icon_confused.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
*#0000# pa das check for updates, pa bi ti moglo ponuditi. Ce ti ne ponudi je moznost da mas kak poseben FW od kakega ponudnika? vodafone varjanta?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
tudi *#0000# probal - pa nič

in ja - imam Si.Mobil varianta - in seveda vodafone gori - kaka ideja kako obiti? (sem probal reinstall iste verzije - pa mi "zmrzne" (že 3x) in ne gre naprej
crazy1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
gr69 zal ne vem, nisem uporabnik simobila, sem samo zasledil parkrat, da so ravno oni imeli tezavo z nadgradnjo, tu pa je tad3y napisal kako lahko resis