NLB sprememba računa.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Jaz! Pa še zlati račun imam!
smile-1.gif

res pa je da ga imam zato ker sem nujno rabil limit in je bila to takrat najcenejša varianta, saj so ponujali leto brezplačnega vodenja in osnovni limit je znašal 2000 eur.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Jaz.

A ko preteče članarina za mastercard menjam banko. NLB bo kaj kmalu Novi Ljubljanski Bankrot. Poberem dokler še lahko
smile-1.gif

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Če prej zapustiš banko, ti sorazmeren del članarine za Mastercard vrnejo. Meni so jo približno tri mesece nazaj, ko sem jim pomahal v slovo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne bo, ne bo... Bomo očitno kar vsi dokapitalizirali banko... Prej bo šla (če bodo pogoji) kakšna filiala avstrijske ali italijanske banke šla v maloro... Jo ne bomo s skupnimi močmi reševali, mamafirma pa verjetno tudi ne...

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ja če bi imel več kor jurja obresti (30 jurjev depozita)
Zanimajo me stroški če ti ne rata pripeljat jurja čez mesec. ...včeraj ob hitrem preletu nisem našel podatka v najbrž prcej drobnem tekstu.

za take stvari (tekoče prihranke) je potem bolje imeti kakšne varčevalne račune,kjer mora denar nekaj dni odležat.
edino če imaš lepe prihodke in se tvoji prohodki /odkodki merijo v nekaj jurjih mesečno

sej piše v ceniku (na začetku), da je ali 0,00 EUR ali 6,49 EUR.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jep tale šparkase je tudi limanica.... jurja moraš imeti povprečno mesečno gor , se pravi še tako slab "letni" depozit jurja ti prinese 20-30 evrov obresti, kar pa znese tudi "povprečni" strošek vodenja računa.
Skratka jaz sem opoustil to igrico... pa čeprav iščem neko pametno variantno namesto nlb.
ne se preveč hvalit s študenskimi rčuni in plačami, ker ni hudiča da to nekdo na nlb ne bere in bodo "spremenil" pogoje tako da bo bolje za njih.

No, sej če ti ta račun ne odgovarja, imajo tudi ostali paketni računi brezplačne vključene najpomembnejše storitve. Pač plačaš strošek vodenja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Men so kr poslali nov pin, danes pa se novo modro kartico, sam sej nimam kej kot jo prevzet, a zdej mi obe z studentsko vred veljata?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Meni so tudi kar novo kartico poslali... Napišite kam mislite it, ker mi je NLB že malo tečna - plačevanje naročnine na klik, provizije za dvig na tujih bankomatih, plačevanje provizij ob klik nakazilu, plačilo mastercarda in zdaj še naročnina na klasični račun.

Torej rabil bi ubistvu spletno bančništvo in mastercard, položnic plačam ene 5 na mesec, denarja praktično ne dvigujem na bankomatih, tako da mi provizije niti niso pomebne. Veliko plačujem s plastiko v trgovinah, tujina minimalno... Kaj bi bilo zame primerno?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sparkasse, če se ne motim udobni račun plus. Grem takoj, ko najdem čas.

PS: To tudi mene zanima. Koliko časa mi zdaj še velja študentska kartica, ker nisem šel še na pošto po novo, ki so mi jo poslali.

So si pa to slabo zastavili. Masovna čistka med študentskimi računi, češ da bi pridobili na tistih nekaj EUR na mesec od vsakega...dejansko pa bo na ta način odšlo veliko komitentov, ki so že tako ali tako mislili oditi. Razen, če so imeli minus z njimi, kar pa dvomim, glde na to, da zaračunajo klik, mastercard, trajnike, dvige na bankomatih, plačevanje prek klika....itd..itd...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Torej tale sparkase udobni racun zgleda vredu nic provizije za bankomate, je ba maestro tko k vse ostale al sem kej spregledal?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Najbolj primeren za vse, ki uporabljajo Udobni račun plus kot svoj prvi bančni račun, nanj prejemajo plačo ali druge dokazljive redne prilive.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz lahko pohvalim HypoBank.

Bili so tudi edini, ki niso komplicirali za Mastercard na študentskem računu. Znesek limita na MC sem moral vezati za 12 mesecev in to zastaviti kot zavarovanje v primeru nezmožnosti plačila porabe na kartici. Elegantna rešitev za tiste, ki so brez rednih prilivov in bi radi kupovali preko interneta.

Sicer pa dobiš zastonj BA kartico in elektronsko bančništvo (ki je za moj okus precej bolje rešeno kot pri NLB in Gorenjski banki... te dve poznam).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Podpiranje NLB = podpiranje tajkunov in mafijcev...itaq vsake nekaj let plačamo vsi mi.

Naredite nam in sebi uslugo = pojdite drugam.

Nazadnje uredil moderator:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dej molči. Pri Unicreditu podpiraš Gadafija, pri Hypo in Sparkasse pa mutne posle na Balkanu in mutne posle v Avstriji. Za VSAKO banko v naši ljubi deželi bi našel kakšno ali več cvetk, tako da je tale tvoj komentar dokaj neumesten...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:

Sparkasse, če se ne motim udobni račun plus. Grem takoj, ko najdem čas.
Zakaj bi se trudil? Oni pridejo na dom ali kamorkoli že. Imajo tudi zunanje sodelavce, ki jim ni težava poskrbeti za stranko tudi izven delovnega časa.

Citat:

V kateri SLO banki ali hranilnici trenutno ponujajo najbolj ugodno obrestno mero za depozit za obdobje 13 oz 24 mes.
Informacije dobrodošle
Ena opcija je Probanka

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Aja? To bi bilo super. Imaš kak link, kontakt...ali kar tja pokličem? Ker med delavniki res nimam časa, čez vikedne pa ne delajo...tako, da bi se moral do šiške zapeljat.

Obisk na domu ali izven delovnega časa bi bilo super! Sploh, ker greva oba s punco na Sparkasse.