NLB sprememba računa.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
False alarm.
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Hmm... pred kratkim sem govoril z zunanjim sodelavcem te banke, glede odprtja računa in kredita za kolegico. Po pričakovanjih je bil vesel klica in dejal naj ji vsekakor posredujem kontakt, bosta dogovorila termin in se bo oglasil.

Ali moraš kasneje dejansko pokazat svojo rit na PE pa nimam pojma. V bistvu bi me čudilo... ker kaj če bi podobno zahtevale tudi zavarovalnice?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Pokličeš na njihov infocenter 01 583 66 66 . Tam te prijazni svetovalci seznanijo z ponudbo . Predlagajo ti termin in podatke posredujejo v poslovalnico. Predhodno pa ti tudi pošljejo eventuelne dokumente katere moraš posredovati svojemu delodajalcu za prenakazila plače oz ODja.. Ti se samo takrat zglasiš v poslovalnico in urediš do konca..Otvoritev računa ponavadi traja 1-2 dni da lahko začneš prejemati prilive. Kartice in ostale zadeve dobiš v roku 14 dni. Potrebuješ le SIGENCA oz Poštarca cerfitikat za spletno bančništvo. Prvi je brezplačen in ga dobiš na občini drugi stane ca 5€ letno prvo leto je bil pri meni brezplačen.. Dobiš tudi osebnega svetovalca kar se meni zelo dopade.
Sam sem na Sparkasse kar nekaj let in z njimi zelo zadovoljen.. Željka J. na infocentru je pa itak najboljša :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
V kateri SLO banki ali hranilnici trenutno ponujajo najbolj ugodno obrestno mero za depozit za obdobje 13 oz 24 mes.
Informacije dobrodošle
do nedavnega (preveri če ima še) probanaka top depozit.
1,2,3 leta 4;4;25; 4,5
Vežeš za tri, lahko prekineš ob letu ali dveh- znižana OM
jaz sem nesel tja

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Najbolj primeren za vse, ki uporabljajo Udobni račun plus kot svoj prvi bančni račun, nanj prejemajo plačo ali druge dokazljive redne prilive.

A samo dokazljive? Sem mislil da je tudi primeren za pranje denarja, kaj za slednje aktivnosti pa so drugi računi predvsem na Hypo banki ali...? Butast izraz (dokazljive)
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Jaz lahko pohvalim HypoBank.

Bili so tudi edini, ki niso komplicirali za Mastercard na študentskem računu. Znesek limita na MC sem moral vezati za 12 mesecev in to zastaviti kot zavarovanje v primeru nezmožnosti plačila porabe na kartici. Elegantna rešitev za tiste, ki so brez rednih prilivov in bi radi kupovali preko interneta.

Sicer pa dobiš zastonj BA kartico in elektronsko bančništvo (ki je za moj okus precej bolje rešeno kot pri NLB in Gorenjski banki... te dve poznam).

Ne vidim poante v tej potezi, če imam denar in nočem vlečt kartice na puf pol itak vzamem DEBETNO Viso in sprosti porabljam svoj denar, kaj mi bo torej KREDITNA Visa če imam dovolj stanja na računu?
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Lahko probaš s tem obrazcem ->http://www.sparkasse.si/kontakt

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kreditno rabiš zaradi PayPala in plačevanja v tujini, kjer nimajo Maestro sistema. Z Viso Electron so lahko težave...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
PayPal že najmanj 39 let pa 8 mesecev gre na Viso Electron. Govorim iz lastnih izkušenj. V tujini lahko prav tako gotovino dvigujem na bankomatih z navadno Maestro kartico, vsaj po kompletni EU in EX Yugi. Kako pa je s plačevanjem v tujini na terminalih preko Vise Electron pa nimam pojma ampak če logično pogledaš bi moralo it brez težav, kaj meniš?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
PayPal že najmanj 39 let pa 8 mesecev gre na Viso Electron.

Tega nisem vedel...
redface-1.gif
spominjam se samo, da so včasih bile težave z debetnimi karticami. V tem primeru res ni neke ovire za to kartico.

Kje si dobil to številko?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Joooooj, s to številko sem hotel povedati samo da ta opcija že lep čas obstaja
smile-1.gif
Drugače pa kar se tiče kreditnih kartic se zna zgodit da ti pride kje prav, kjer debetna ne gre ampak vprašanje... Jaz imam enostavno fobijo pred kreditnimi karticami in bi jih tudi ukinil če bi bilo po mojem, jebeštrga vsak naj živi po svojih zmožnostih ne pa da so te kreditne kartice največkrat samo orodje za životarjenje iz meseca v mesec...

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Meni PayPal prejšnji teden ni hotel vzeti Vise Electron. Sem potem pač uporabil Mastercard, je šlo bp.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je imaš prav, šlo pa ti ni zato ker nisi imel gori stanja, ti dol potegne 2€ pri prvi registraciji in če ni stanja ti meče napako... Jaz sem Viso Electron registriral ravno v torek ta teden in vse je šlo brez težav ko sem naložil gor par €!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo kakšna je potem razlika med kreditno kartico in minusom na debetni kartici?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na debetni kartici ni minusa, kak minus?
smile-1.gif

PS:. Govoriva o normalnih računih in karticah, drugo je zopet če se greš ti dogovorit za limit...

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Delavska hranilnica ti vse to nudi za bagatelni strošek vodenja računa. Brezplačni trajniki, brezplačni dvigi na bankomatih po vsej eu, itd.