Sem sedaj probal tale NLB Pay ... in po mojih iszkusnjah je zadeva precej slabse narejena kot Apple Pay ... Placeval sem na nakej placilnih mestih in ponavadi je bilo treba postopek ponoviti... da je potem "prijelo" v drugem ali tretjem poskusu... Pri Apple Pay recimo se mi zelo redko zgodi, da zadeva ne deluje...
Apple Pay uporabljam na iPhone X in Apple Watch preko aplikacije boon. ... NLB Pay pa na Huawei P20 Pro ...
So nekaj dni nazaj posodabljal NLB Pay in si moral še enkrat aktivirat kartico. Sedaj mi dela samo mora biti brezstični terminal.
https://www.nlb.si/pay
Če ti ni odveč, lahko prosim napišeš postopke, kako si prišel do Boon kartice in kako potem to povežeš z iPhone, da dela?Ker so navodila dokaj nejasna... sem probaval na razlicne nacine... Nekje pise, da je treba samo odklenit telefon... in sam potem najde pravo apliakcijo... Vcasih je celo delovalo... vcasih ne... Potem sem probal tako, da sem odprl aplikacijo se prijavil in tapnil na gumb PLAČAJ ... tudi na ta nacin je vcasih slo, vcasih...
Vceraj recimo v Sparu v Medvodah, sploh nisem mogel placati... vedno je napisalo nekaj v smisli, da ni prava kartica... Ko sem potem placal z isto Maestro kartico le da v fizicni obliki, je slo brezsticno ... tako da pomoje ni problem v terminalu...
Pri Apple Pay je zadeva veliko bolj enostavna... Samo dvojni klik na gumb za vklop... in na ekranu se pojavi slika kartice... nato prilonim in gre skozi... Podobno je z Apple Watch... kjer se tudi aktivira z dvojim klikom na stranski gumb ... in se pa zaslonu pojavi slika kartice ...
Če ti ni odveč, lahko prosim napišeš postopke, kako si prišel do Boon kartice in kako potem to povežeš z iPhone, da dela?
Je ze vse napisano ... bom dal kar link do najbolj svezih navodil >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=509752#509752
Je pa treba strikstno slediti navodilom... Ce imas cas, se sprehodi skozi celotno temo... ker so vec ali manj vsi problemi ze skoraj gotovo napisani Ce bodo pa se kaksne nejasnosti pa napisi... tukaj ali na jabuk.si ...
Pri meni v podobno poizkusih samo 2x ni uspelo, 1x aplikacija v povojih, 1x hoferjev počasni terminal, sem prehitro umaknil.Do sedaj 100% uspeha pri plačilih - Sony Xperia
Hvala ti. Bom probal.
Sem bral, da naj bi bil na IOS 12 nekaj NFC bolj odklenjen... Misliš, da bo to omogočalo, da bi NLB naredil app za iPhone, al bo še vedno po tvojem mnenju vse potrebno preko Apple Pay?
Ko si registriram Boon, predvidevam, da potem iz svoje banke nakažem gor denar?
Na uri mi (še) ni izginila, pa največ plačujem prav z uro. S telefonom sem le enkrat....
Ze v iOS 11 je NFC bolj odprt... ampak menda zal samo v eni smeri... torej za branje ... Zaradi tega recimo ni na voljo poleg bancnih aplikacij niti mobilne Urbane ... Kaj tocno bo pa v iOS 12 pa bomo morali pocakati do izida dokoncne verzije.. torej do jeseni ... >> https://9to5mac.com/2018/05/25/apple-will-reportedly-open-up-nfc-in-ios-12/
Na NLBju pravijo, da ko bo Apple omogocil uproabo teh zadev, bodo tudi izdali NLB Pay za iOS ... ampak enak odgovor sem dobil tudi od drugih bank, ki imajo ze za Android na voljo podobne resitve (Banka Koper oz sedaj Intesa Sanpaolo Bank z aplikacijo Wave2Pay...)
Ko imas vse urejeno, lahko nakazes iz banke preko SEPA nakazila (stane nekaj in traja kaksen dan, dva ali vec... odvisno od banke) ali pa "top-up" direktno iz kreditne kartice... (to je pa brez provizije in sredstva so na voljo takoj)...
Najprej se moras registrirati in uspesno namestiti apliakcijo boon. Svetujem, da vzames ITA verzijo... ali Francosko... ker je oboje v evrih in pri placilih ni dodatnih provizij... pri UK varianti, ki je bila na voljo pred ostalimi, se pri placilih v drugi valuti kot GBP ... torej recimo v evrih zaracunava se neka minimalna provizija...
Zadeva je sedaj po novem zastonj samo prve tri mesece, potem pa stane 1,5€ mesecno ... Vcasih je bilo zastonj prvih 12 mesecev ...