dobro vprasanje, nisem pa siguren tocno kateri korak je na koncu pomagal.
Torej sel sem na:
https://payments.google.com
in odprl novi profil kjer sem izbral irsko za drzavo, vpisal kartico kbc ostale podatke pa sem dal kar dirketno svoje.
Ce gres na google play klikni na kako placljivo aplikacijo (ne rabis kupit) in ti napise kateri profil ti je izbran.
Ker mi nikakor ni pobralo Irske sem zbrisal SLO profil tako, da je bil Irski edini in potem je tudi tukaj zagrablo.
Seveda sem nekaj krat se probal clear data.
Kljub vsem tem aktivnostim mi nikakor ni ponudilo google pay opcije, potem sem probal z VPN ampak tudi brez uspeha. Pol sem bral, da vcasih traja do 2 dni, da ti vse skupaj osvezi in sem pac pustil.
Zvecer sem se enkrat probal ampak ni bilo razlike.
Potem pa sem vkljucil VPN in ga pustil cez cel cas - hkrati sem izklopil lokacijo. Po kake pol ure sem bral tvoj odgovor in sem na telefonu na chrome odprl google play (se pravi ne app) in je zacuda naenkrat bilo na voljo install. Na app na zacetku se ni bilo na voljo, potem pa sem spet daval clear data ipd in je naenkrat tudi tam bilo. Vmes sem se preko chrome google play dal instalirat aplikacijo na telefon in uro.
Zdaj kaj je bilo tisto, da je na koncu aktiviralo ne vem - mozno je tudi, da se je sele kasneje denar vsedel na racun in je lahko takrat preveirlo kartico.
Aja - prvi korak ki je pomembne pa je itak, ko si v google play in gres v settings, da imas pod: Country and profiles izbran Ireland.
Upam, da ti bo kaj pomagalo, ce bos poizkusal.