Ni rezervne gume v avtu......

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
KIA se kupi ravno zaradi 7 letne garancije. Aja (rezervna) guma je potrošni material in je garancija ne krije.
Skratka res odlične reference za nakup Kia vozila. Kje je andrejb. Ti je on stisnil eno zvezdico?
Skratka nekdo bi jih moral tožiti za vse dokazljive stroške (prevoz, rezervna guma...) in psihične bolečine...
Če bomo vw tožili zaradi tega ker so nas ekološko zavedli, bi lahko tudi kijo, ki nam enega kolesa ni dobavila.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Najbolj investiranih 50 EUr pri nakupu novega avta je bilo doplačilo za rezervno kolo. Po 1000 km mi je gumo raztrgalo in mi razni kiti za flikanje nebi nič pomagali. zaradi exsotične dimenzije sem nov gumo čakal teden dni. V tem času bi lahko samo avto gledal na dvorišču. bolj pametnega doplačila pri opremi ni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Samo....če nisi imel rezervne gume (jo zdaj že imaš?) in ne kompleta za popravilo....hmmm...se imel ti načeloma neizpraven avto.

Glede na to da si ga kupil novega..ti ni prodajalec ob prevzemu pokazal vse bistvene zadeve v/na avtu? Saj bi posumil, da ti jo je na servisu kdo sunil..a če je noter lepo oblikovan stiropor, pomeni da je to že predvidel proizvajalec (in bi moral prodajalec mogoče priložiti reperaturni kit?)
Poskusi koga dobiti s podobno starim avtom enakega letnika in naj ti pove kaj se pri njemu skriva.

(OK..sej jaz sem pameten...a sem tudi jaz pri sebi spregledal da nimam varnostnega nastavka vijaka...k sreči sem ugotovil ob nakupu zimskih gum..in ne kje na cesti).

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
2! minuti po objavi tega posta sem dobil svojo tretjo oceno (1*). Pozdravljeni Kmagovci!
pozdrav.gif
Vsak, ki se vsaj malo spozna na razmere na našem avtomobilskem trgu, ve da je KMAG firma od katere se beži....
To da pa njihovi [cenzura]čki po forumih minuse pa reklame nabijajo, samo potrdi zgornjo trditev. Zdaj imanjo pa še zastopstvo za Volvo
bonk.gif
..
AJA... NE POZABIT MINUSA STISNIT....

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Samo....če nisi imel rezervne gume (jo zdaj že imaš?) in ne kompleta za popravilo....hmmm...se imel ti načeloma neizpraven avto.

To je največji problem te zgodbe, ne pa neveden kupec... Takšen avto sploh ne bi smel iti v promet in takšnega tovarna gotovo ni homologirala
zmaga.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Itak da ne. Frajerji so na servisu zadevo ukradli in se potem delali gljivo.....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
2! minuti po objavi tega posta sem dobil svojo tretjo oceno (1*). Pozdravljeni Kmagovci!
pozdrav.gif
Vsak, ki se vsaj malo spozna na razmere na našem avtomobilskem trgu, ve da je KMAG firma od katere se beži....
To da pa njihovi [cenzura]čki po forumih minuse pa reklame nabijajo, samo potrdi zgornjo trditev. Zdaj imanjo pa še zastopstvo za Volvo
bonk.gif
..

v smislu servisiranja, nabave vozila ali zaposlitve?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Sem zadnjic gledal po tv tiste zenske ki se potegujejo na T2 za nek model ali nekaj takega s Tjašo Kokalj. So morale gume zamenjat. Kaksne so počele.... Ne najdem na yt posnetka

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:Samo....če nisi imel rezervne gume (jo zdaj že imaš?) in ne kompleta za popravilo....hmmm...se imel ti načeloma neizpraven avto.
Kolega ima tak avto, ki nima v opremi nič od tega. VW Sharan. Po homologaciji pa bi moral imeti obute praznovozne (run-flat) pnevmatike.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
pozdrav.gif
bonk.gif
..

Oglase za delo imajo zunaj skoraj da ne tedensko, se pa strinjam, to je firma kamor se ne gre delati, vprašaj kogarkoli iz avtomobilizma.

Je pa zanimiv odgovor z njihove stvari " iscemo ekipo ki bo prava za nas"
grin1.gif

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Kia Picanto l 2007 - rezervne gume ni imel. Na mestu predvidenem za rezervo je stiropor vložek ( predvidevam da takšen kot ga omenja avtor teme) in v njem komplet za nujno popravilo pnevmatike in par praznih prekatov, ki so dovolj veliki za prvo pomoč in trikotnik.
Pozor- tekočina v tem kompletu ima rok uporabe ( postane trda kot žvečilni gumi)
Rezervno gumo bi lahko dokupil kot dodatno opremo. ( skupaj z dvigalko, ki je tudi ni v avtu).
UPORABA KITA ZA ZASILNO POPRAVILO PNEVMATIKE .

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
Kia Rio, kupljen nov leta 2012, brez rezervne gume ampak s kompresorjem oz. kitom za prvo pomoč pnevmatiki.
Prav tako je potrebno paziti pri nakupu pnevmatik saj recimo KIA RIO ima različne nivoje opreme in s tem tudi homologacijo velikosti platišč.
Moja URBAN oprema ima homologirano samo 15" platišča medtem, ko ima LUXURY ( en razred višje ) pa 17".
Identičen avto...

Prilagam pa tudi sličico prtljažnika in nikoli do sedaj še uporabljenega kita.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik map pravi:
Najbolj investiranih 50 EUr pri nakupu novega avta je bilo doplačilo za rezervno kolo. Po 1000 km mi je gumo raztrgalo in mi razni kiti za flikanje nebi nič pomagali. zaradi exsotične dimenzije sem nov gumo čakal teden dni. V tem času bi lahko samo avto gledal na dvorišču. bolj pametnega doplačila pri opremi ni.

Po večini pa se pozablja, da imajo praviloma ALU feltne daljše vijake kot kovinske - ob prvi potrebe menjave je pa jeba
rolleyes-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Glih pred kratkim sem pogledal malo moj komplet za krpanje pnevmatik, pa vidim en datum gor... sigurno rok uporabe, ki je že potekel.

(avto ima 4 leta, v moji lasti pa je 4 mesece)

Bom na servisu kupil novo "tekočino".

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
No, da se se jaz enkrat oglasim. Čakam na alu platišče. Guma letna je pa že. Sedaj sem dal gor kar zimske, ki jih imam na svojih platiščih.
Sem pa našel navodila (še celo v našem jeziku) za avto, kjer lepo piše, da NAJ BI BILO REZERVNO KOLO zadaj kjer je stiropor. Kam je odšla, pa sam bog ve ali pa na servisu kamor sem ga zmeraj vozil. Piše tudi, da je guma za vožnjo do 80 km in z rdečo opozorilo, da jo v najkrajšem možnem času zamenjam.
Sicer serviser pravi, da sem sam nekje pozabil gumo. Ker je avto že tri leta pri meni, se nimam kaj več prepirat z njim. Pa tudi ojrov in časa se nimam z njim ubadat.
Če pa kdo najde ob cesti rezervno gumo s feltno za KIO pa naj mi sporoči. Plačam piræek ali dva ali več. Po serviserju sodeč sem jo nekje dal ven in jo pozabil (sarkazem).

Kot je napisal Robert:
Po večini pa se pozablja, da imajo praviloma ALU feltne daljše vijake kot kovinske - ob prvi potrebe menjave je pa jeba .

Ko bom nabavljal rezervo bom moral še prave vijake nabavit, ker rezerva ne bo alu platišče. Tega tud nisem vedel.
Hvala Robert.

Vsaka šola nekaj košta.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni je bilo tudi čudno ker ima moj Hyundai homologirano samo 16 col ena oprema nižje pa 15 col pa čeprav sta motorja enaka. Ko so me po enem tednu klicali kako sem zadovoljen z avtom sem jim omenil to zadevo in so klicali generalnega uvoznika ter po nekaj dneh poslali spremni dopis o homologaciji platišč ter potrebno dokumentacijo za vpis v kartonček za dimenzije od 15-18col.