to bi morali že v štartu tako narestNo, sem bil pri vulkanizerju. Je bil očitno cel projekt. Puščalo je pri injekciji, potem sta dva mojstra gledala, brusila, mazala in dala notri ''gobico'' 35€ sem odcolal zdaj pa upam, da bo mir.
Ali lahko kdo nalima sliko ''inekcije''?
tole sem imel vedno v AD!Poznano mi je ''... lepilni trak potegnjen skozi luknjo.
Podobno izkušnjo imam tudi jaz. S tem da se mi je to zgodilo v tunelu.Jaz nikoli več inekcije..zadnjič na promorki pri 140km/h spustila guma..nekako pripeljem na odstavni pas..
da ne dolgovezim. inekcijo odneslo, trajalo 5sek pa sm se vozil samo še po prazni gumi oz. feltni.
Menjal vulkanizerja (v Sinji Gorici), ker se mi zdi da je to malomarnost pri delu...
Tudi jaz mislim, da je to bistvena razlika. Tista od prej, ki je bila narejena med tem ko je bila guma na avtu je očitno puščala, zdaj ko so pri vulkanizerju sneli gumo, pobrusili in kaj vem kaj še, pa upam da bo bolje. To sezono naj še zdrži pa bo.na zadnja dva: injekcija skozi luknjo brez da snameš gumo al injekcija, kjer ti sname, pobrusi in zvulkanizira injekcijo/čep skozi luknjo?
Prejšno zimsko sezono..okt.2022..nezgoda feb. 2024...se pravi slabo leto in pol. oz. vožene 13mesecev ;/In koliko časa je minilo od popravila
Vulkanizira inekcijo?na zadnja dva: injekcija skozi luknjo brez da snameš gumo al injekcija, kjer ti sname, pobrusi in zvulkanizira injekcijo/čep skozi luknjo?
a rees?Vulkanizira inekcijo?
Guma gor ali dol, postopek obdelave luknje je ENAK!
Prejšno zimsko sezono..okt.2022..nezgoda feb. 2024...se pravi slabo leto in pol. oz. vožene 13mesecev ;/
Lej jaz sm ti povedal kako se mi je zgodilo..lahko je prej malo začela pušat..ne vem..2-3sek pred nesrečo sem opazil da guma puša in prijel volan z dvema rokama..nato pa je trajalo cca. 5sek ko sem čutil da je guma na tleh..spustil gas in se po dobrem kilometru ustavil na ostavnem pasu..Če guma spusti v 5 sec kot se omenja potem injekcija ni kriva. Da guma spusti tako hitro mora raztrgat celo plastnico, kar se zgodi zaradi drugih razlogov ne zaradi injekcije. Sicer pa vzemite v roke tisti sveder, ki je za "injekcijo" pa naredite luknjo, pustite na miru pa štopajte koliko časa rabi da spusti pod 1 bar (kar je potencialno nevaren tlak). Vam kar povem da bo trajalo par 10 min do par ur. Skratka flikanje lukenj, ki puščajo že tako minimalno je s tem štoflecom čisto legalno, če ne drži itak ne more bit nevarno. Drugo je ker se flika poškodbe ki niso za flikanje s tem, poškodbe bočnic, poškodbe ki so večje od par mm (premer žeblja) .. kar pa tudi jasno piše pri navodilih za uporabo.
V 10 minutah cez neodsravfan.ventilcek spustis gumo(pritisnes s prstim).. Ne pa cez izpadlo injekcijo.
Seveda pa to ne pomeni da ti bo guma spustila v 10sekundah.
Meni drzi pol leta , dobrih 10kkm. Brez snemanja gume