Ekola, sem pribavil pogoje in berem člene, ki jih je Matej navedel. In tako trdijo VSI njegovi sodelavci.
Sodoma in Gomora za zavarovance Generalija, drugega ne morem reči, če personal ne pozna osnovnih izrazov kot so:
3.člen, stran 19.
To zavarovanje krije v okviru izbrane možnosti zavarovalnega kritja škodo
-
na zavarovanih stvareh zaradi nevarnosti viharja in toče ter dodatnih elementarnih nesreč.
(verjetno so spodaj parkirana vozila v lasti tretjih oseb zavarovane stvari ali je pa to nov, inovativen pristop k pridobivanju strank - en moj starejši prijatelj, bi rekel, da je to prej lud jebe zbunjenog ali ne veš kdo pije in kdo plača. Skratka potop.
8a. člen, stran 56
Odgovornost iz posesti zgradbe in zemljišča
Kozerija v nadaljevanju!
Res pa je v 2 odstavku (zavarovane osebe) točka 2 opisano tako,da bi lahko prišlo do izplačila odškodnine.
Piše namreč tako:
- druge osebe, ki delujejo za zavarovanca
po njegovem naročilu, vendar samo, če delovanje
ni v okviru njihove pridobitne dejavnosti.
Predstavljamo si to lahko tako. Lastnik hiše je kmet (v najlepšem pomeni te besede), vizzavi njega je gostinski lokal. Gostje pa vemo, da pijejo in jejo. Z njimi se je dogovoril, da mu bodo "zalivali in gnojili" vrt, saj vsak evro prihranka dobro dene, in na tako potrebo so se pripeljali z avti in odšli opravit kar so imeli. Gnojenje - pršenje ....
Prišli so po naročilu lastnika
ne gnojijo in pršijo iz pridobitnih namenov ampak iz potrebe, za svoje delo niso prejemali plačila ali drugih ugodnosti, v času opravila se jim je pa še bog pridružil z viharjem, točo in dežjem, za lažjo implementacijo biološkega gnojila v zemljo, torej je tudi bog stranka v postopku čeprav brezodškodninski.
EDIT. Sem bral naprej, v 3 odstavku je pa še to izključeno (kmetijske dejavnosti.
ps. Kozerija ni odraz dejanskega stanja Generalijevih pogojev ampak izgleda osebja s katerimi je v stiku naš Matej.