Neurja 2023

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Kaki je pravilen izraz za to? Ce oba v biti govorita enako, ampak eden zavzame stalisce, da je treba drugega v to prepričat. Poglej na kaj sem replicirala (sem se citirala), kako se je pogovor naprej razvijal do tega mojega posta in potem si uletel ti.

Razen ce je bil tvoj point, ki sem ga falila, da bi moral upostevati rudi 2000letne vode, pa ne vem do kdaj nazaj. Pa seveda tudi potrese in ostale ujme. Kar je v preseku vedno neposkodovanega - tam se pa lahko gradi. Za kok nazaj je smiselno iti in ali je edini sprejemljiv riziko 0%? Tega ni...
Mislim da ti ne razumeš. Moj komentar, kot nadaljevanje pogovora in ne tebe prepričati v nasprotno, je bil zgolj na to, da "pradedki ne pomnijo" in o tem sem govoril, ko sem omenil stoletne vode. Krivca pa jaz ne iščem, razen v zgoraj opisanih primerih. Tebe ne želim prepričat o ničemer, ker se strinjava, da je odneslo tudi tistim, ki so upoštevali vse. Sem te pa lepo vprašal, če si OK, oziroma če je s tvojim imetjem vse OK. Seveda razumem poanto, ki si jo želela izpostavit.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.255
6.092
113
Nikjer nič ne piše o živini v teh malih starih hlevih, so jh vsaj odvezali ali kako?
V Komendi so se krave čudežno snele z verig in preživele z držanjem glave nad vodo. Šest teličkov je utonilo.

V Mostah pri Komendi je popolnoma zalilo kmetijo Jamšek, kjer imajo v hlevu 120-glavo čredo goveda. »Odplavilo je hrano, bale, orodje, krmila, celo velike traktorske gume je odneslo … vse je šlo … celo do sosednje vasi. Ogromno stvari pogrešamo," je pripovedovala Nada Jamšek. "Z možem zaradi visoke vode dolgo nisva mogla do krav, saj je voda na dvorišču preveč drla. Lahko sva jih le nemočno poslušala, kako so z glasnim mukanjem iskale pomoč. Po nekem čudežu se so snele z verige in našle pot ven, najmanjšim teličkom žal ni uspelo. Šest jih je odplavilo, trupel dveh še nismo našli. Živina je poplave presenetljivo dobro prenesla. Krave so se razkropile okoli kmetije in v povodnji držale gobec nad glavo in umirjeno čakale. Danes so precej utrujene, pri nekaterih se še vedno čuti, da so v stresu, generalno pa so dobro in pomirjene. Samo da so krave dobro, če bi nam jih povodenj vzela, bi bilo grozno, vsaka posamezna žival je za nas neprecenljiva.«

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
V zgoraj opisanem primeru, kjer se je na poplavnem območju gradilo večstanovanjsko zgradbo za prodajo, je nujno da se poišče krivca, ker trenutno so ljudje brez vsega. Investitor je pokasiral za blok, ki sploh ne bi smel tam stat, kdo ve, kdo vse je dobil kuverto. Vse ostale špkulacije, da je podrlo samo lepe nove hiše je pa sam za zignorirat, ker je tako kot Jabe pravi.

sicer sem govoril na splosno, da se isce krivca. Narava/clovek, investitor, izvajalec, obcina, itn...

firma, ko je bila investitor je verjetno, ze zdavnaj zaprta. pa tudi ce je odprta. oni bojo rekli, da so imeli vse potrebne papirje in dovoljenja. pa tudi zihr so v pogodbah razne varovalke, da ne garantirajo ob visjih silah, ipd.

skratka, to so zadeve za sodisca, ce je volja in denar. zdele folk rabi streho.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.255
6.092
113
V zgoraj opisanem primeru, kjer se je na poplavnem območju gradilo večstanovanjsko zgradbo za prodajo, je nujno da se poišče krivca, ker trenutno so ljudje brez vsega. Investitor je pokasiral za blok, ki sploh ne bi smel tam stat, kdo ve, kdo vse je dobil kuverto. Vse ostale špkulacije, da je podrlo samo lepe nove hiše je pa sam za zignorirat, ker je tako kot Jabe pravi.
koroska bela plaz.png

Poleg poplavnega področja so tudi plazovita, naprimer Koroška Bela na Jesenicah. Hiše zgrajene na plazovitem območju, vsako noč med 20h in 7h evakuirajo 2000 ljudi.

Sicer je tudi v Ljubljani par večnadstropnih blokov pri Kolinski, za katere je znano, da se bodo ob morebitnem potresu zelo verjetno podrli. Stanovalci so sicer zbrali za obnovo, ampak so obnovili fasado in ne protipotresno ojačali.

B81

22. jul 2007
36.715
10.340
113
Ja, ker humanitarno drustvo pa ne zna stroskov nabit.
Kaksen izgovor pa je to o dohodnini :bonk:

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.815
-285
48
Valparaiso
Poglej priponko 70359

Poleg poplavnega področja so tudi plazovita, naprimer Koroška Bela na Jesenicah. Hiše zgrajene na plazovitem območju, vsako noč med 20h in 7h evakuirajo 2000 ljudi.

Sicer je tudi v Ljubljani par večnadstropnih blokov pri Kolinski, za katere je znano, da se bodo ob morebitnem potresu zelo verjetno podrli. Stanovalci so sicer zbrali za obnovo, ampak so obnovili fasado in ne protipotresno ojačali.
no evo... iz aviona se vidi, da narava čaka

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Da ne boste samo pljuvali po 8. marcu. Njihov včerajšnji mail:

Pomoč na terenu​

Inbox

default-user=s40-p

Inštitut 8. marec <info@8marec.si> Unsubscribe​

Mon, Aug 7, 7:11 PM (15 hours ago)

to me

Dragi ljudje,

Danes smo bili z delom ekipe na terenu in pomagali z odnašanjem materiala in čiščenjem hiše.

Zavedamo se, da vsaka roka prav pride in da nekaterim pomoči primanjkuje.

Za jutri imamo še nekaj parov pridnih rok na voljo za pomoč, zato vas pozivamo, da nam pišete na naslov institut8.marec@gmail.com v kolikor potrebujete pomoč pri konkretnih opravilih, kot so pospravljanje vašega doma in čiščenje okolice.

Držite se,
Inštitut 8. marec​

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.231
1.498
113
Hja, kar je mene najbolj razjezilo drugace je bila nedostopnost splosnih pogojev na netu ali kje, agent pa rece da jih dobim ob podpisu pogodbe. Ko sem pa potem tu sprasevala in kjerkoli, kdor ima dostop do njih, sem bila pa spet sitna v PM, pa kako me lahko kdo prenasa. Ali pa ce sem imela vprasanje, kako si naj kaj razlagam, pa sem jih tudi copy/pastala. Samo podjebavanje. Pa ne od tebe, ti si bil vsaj tiho, ampak od ostalih agentov tu gor, ki jih je en kup, ampak takrat nobeden povedal, samo skodozeljno podjebaval.

Pa vedno bi rada vse zavarovala, to je karma, ki me nekako brani, da se kaj ne zgodi, ne vem kako naj sploh povem to, ker dejansko sem imela ze agenta(e), ki mi je v bojazni, da bo cena previsoka mutil potem pri polici. Neoriginalni deli namesto originalnih pri avtih, samovoljno spreminjanje vrednosti hise na nizjo vrednost, da je bila podzavarovana, ampak cena na koncu nižja, nikoli direktno ne odgovoriti na vprasanje ampak mutiti. Na organ mi gre, da moram preveriti vse 125x, pa itak kaj falim ali si narobe razlagam, ker nisem tega foha, pa se ni na koncu vsak tako, kot sem prosila, kakorkoli sem pac ze prosila...

Me je spomnilo na moderna podjetja kjer podpišeš na tablico potem ti pa pošljejo pogodbo na mail. Pa me vedno čudno gledajo, ker želim prebrati pogodbo preden jo podpišem :D To je pa problem poslati na mail.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Pri podpisovanju zavarovalnih pogodb je v igri ena varovalka za stranko in sicer lahko v primeru premoženjskih zavarovanj (hiše, avtomobili, nezgodna zavarovanja, ...) v roku 8 dni od podpisa brez navedbe razloga odstopiš od pogodbe, pri osebnih zavarovanjih (življenjska, zdravstvena, naložbena, ...) pa je ta čas odstopa omejen na 30 dni. Long story short - če karkoli podpišeš in z nekaj zamika ugotoviš, da iz X razloga ni to to, nisi še ničesar zafrknil v smislu kakšne obveze zaradi podpisa in seveda se zahteva tudi vračilo morebitno že plačane premije.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.778
6.454
113
Seveda, najboljse da kar pri vseh moznih zavarovalnicah, pac vrzes par jurjev, saj jih pol nazaj dobis. Na koncu skenslas lahko pri vseh in samo pri enem ugotoviš, da bi sicer ostal, ampak z drugim kritjem, ampak nekje se ne da police "popraviti", moras skenslati pa na novo. Tak lep primer dobre prakse...

To je varovalka za sem pa tja, ne pa da bi slo za modus operandi...

Ni ok, no. Kar in kako se povecini dela...

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Seveda, da je to varovalka za redke primere in ne da bi to koristil kar pri vsakemu zavarovanju ter na tak način izločil manj primerna, prej bi pa kar vse na počez podpisoval. Navedeno glede datumov sem objavil zgolj zato, da ljudje pač vedo, da s pospisom še ni vse zaključeno kar ti lahko pride zelo prav, če te kdo nategne s kakšno pogodbo. To, da se ti pa posreduje nekaj za podpisat in da dobiš podpisano na vpogled šele z zamikom je pa meni absolutno nesprejemljivo, transparentnost pač mora biti. Ne vzeti mojega navajanja o odstopnih rokih kot zagovarjanje takpne (slabe) prakse.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.550
1.083
113
Titograd
Da lahko prostovoljci gredo pomagat, brez jemanja lastnega dopusta?

Drugo pa je, da bo marsikdo na ta dan pač počel kaj drugega, tudi piknik žgal 4 dni skupaj. Jaz bom oba dneva, ponedeljek in torek, kar lepo na delovnem mestu.