So bila včasih bistveno bolj zanemarjena, marsikje sploh struge ni bilo. Zato je voda zastajala, so bila močvirja, ni bilo toliko nevpojnih površin in je voda počasi tekom več dni odtekala. Sedaj ko pa so melioracije, asfalt.... Pa voda v nekaj urah vsa pride v ”savo”. In potem je sava premajhna! Me prav zanima ali so pred stoletjem tudi toliko nihali pretoki rek kot sedaj?Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ja, zgleda, da smo postali vremenska Azija, monsumi , pa to. Pa tudi to je res, da smo zanemarili rečna korita in struge potokov , ter kanalizacije. Pač ni pravega poletja, kot že večkrat v preteklosti.
Na čem si? Pusti to za en dan, pa boš videl, da zunaj sploh ni pravega poletja...Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V bistvu je poletje čisto pravo, kar se tiče temperatur. Le padavin je malo nad povprečjem.
Jaz sem "na realnosti" Kaj pa tiCitat:
Uporabnik sistemik pravi:
Na čem si? Pusti to za en dan, pa boš videl, da zunaj sploh ni pravega poletja...Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V bistvu je poletje čisto pravo, kar se tiče temperatur. Le padavin je malo nad povprečjem.
Povprečje se vedno gleda le za eno lokacijo. Gornji podatki veljajo za merilno postajo v Lj.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Povprečja so pa spet samo povprečja. Se zgodi, da na enem koncu slovenije lije kot iz škafa, na drugem pa sonček sije. Potem pa na 24kur piše, da je SLO pod vodo. Zdaj pa seštevaj ure pod dež al pod sonce