Nesreča Vir (Domžale)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja seveda no...
hysterical-1.gif

Ne morem verjeti, kaj berem. Zagovarjate divjake. Se vam še nikoli ni zgodilo, da v trenutku nepozornosti naredite kako neumnost? Pa imate srečo, da vsi drugi vsaj približno vozijo po predpisih? Meni se je že. Na srečo so bili drugi zbrani in predvsem v okviru dovoljenih hitrosti. Če bi onadva vozila normalno, najbrž ne bi bilo nesreče ali pa vsaj posledice nesreče ne bi bile tako hude. Ne me jebat, no.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Če bi onadva vozila samo pol prehitro kot sta danes te teme sploh ne bi bilo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja motoristični bedaki bi najraje videli, da bi vsi oprezali za tepčki, ki gonijo 100+ čez naselja, v upanju, da se jim erekcija nekega dne vrne.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zakaj pa ne smeš terjati odškodnine od povročitelja?
confused-1.gif

Zato ker je zato zavarovanje!

Je pa smrt pri nas zelo nizko ocenjena, dediči bodo verjetno dobili nekih 15k€ odškodnine.

ja pa? pač zavarovalnica pristopi na pomoč svojemu zavaronacu, mar ne?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Al pa ce nehate sanjat za volanom. Ne morm verjet kaj berem.
bonk.gif

O čem ti govoriš? Kakšno sanjanje? Trenutek nepazljivosti je dovolj. Če imaš smolo, je lahko usoden.

Najbrž boš tudi mojo situacijo označil kot "sanjanje za volanom". Celovška 15 let nazaj, križišče pri Mercator centru, smer Lj-center. Rdeča luč, čakamo zeleno, vozi mama. Zelena se prižge, mama spelje zelo počasi in ne vidi izstrelka z desne, ki je lovil "zeleno" in šel dve sekundi v rdečo. Če ga jaz ne bi opazil in zakričal, me ne bi več bilo med živimi. Seveda bi bila kriva moja mama, ker sanja za volanom.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Hitrost UBIJA!!! V tem primeru ni nič drugega !! Amen pika !

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

ja pa? pač zavarovalnica pristopi na pomoč svojemu zavaronacu, mar ne?

Ha

Haha

Hahahahahahaha
hysterical-1.gif

Odzove se toliko, kolikor jim zagrozi tvoj odvetnik...

LOL, sem mislil, da si vsaj v nekaterih sferah realist.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Torej, če te nekdo toži zaradi tega, kar si mu povzročil v prometni nesreči in imaš sklenjeno zavarovanje, zavarovalnica ne vstopi namesto tebe?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Kaj ti pomaga,da je mel bogi voznik Honde prav,ce je mrtev? Lih zarad takih bedakov,ki sta letela kot snete sekire mors okol sebe raj 3x pogledat... In ker ocitno vecina tko razmislja,ces ce je 50 mors 50 pelat pa se je.bi....js bom pelu....se pol tut take zadeve dogajajo.

Vsaj en ki razume.

Večina motoristov zna povedat da nima veze kdo ima prav pa kdo ne, če pa eden od udeležencev zapusti kraj nesreče v vreči.
Vedno poglej levo desno, včasih tudi 3x če imas slab občutek, enkrat bo pomagalo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
Glej mogoče bo pa folk končno začel speljevat tko kot je treba. Ne pa da speljejo z jebeinh 1000 obratov pol se pa čudjo... Če boš 3x pogledal na vsako stran in speljal tko kto je treba neboš nobenega izsilil.

Folk more dojet da nisi sam v prometu pa če si žrtev ali ne. Na cesti nisi sam in velikokrat sta potrebna dva za bedarijo. Naprimer takrat v Šiški - če bi tip vozil počasneje nebi bilo nesreče, če bi tip ki je izsilil vozil samo 4 ljudi, bi že prej poskrbel za zarosene šipe in če se nebi režal s kolegi v avtu kako smešno je ka se jih vozi 7 in bi mogoče gledal naprej se tudi nebi to zgodilo.
NAjboljši je tist angleški stavek. Take nothing for granted! Sploh na cesti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
Še en primer:

Imaš recmo Celovško , zvečer, prazna cesta, omejitev 70. Recmo voziš 80 po števcu kar je tm tm in imaš zeleno luč. Pa [cenzura] da vsakič pred križiščem pogledam če slučajno ni kak pjanc ka bi rad čez rdečo zapeljal...

Nisi sam na cesti, če hočeš živet morš razmišljat z glavo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
x2 dobro napisano,nekateri ne razumejo kaj pomeni 2x ali 3x večja hitrost in to na eni ulici,ki ima vsake 50 m izvoze ter pločnike,peš prehode in tudi cesta je zelo ozka. Takšno početje dveh šipkov je morilsko brez izgovorov.

Res je. Ampak to morilsko početje nima morislih posledic dokler te ne izsili nekdo, ki ne preveri dovolj dobro ali se lahko vkljči na glavno cesto s parkirišča ali pač ne in mora še počakati kako sekundo ali dve. Dr_S je nalepil dobro sliko kot prikaz preglednosti in če vsaj na približno pogledaš v levo pač ne moreš spregledati dveh audijev A&, ki vzporedno drvita proti tebi. Še enkrat - zaj3bali so vsi trije vozniki.

Sorry, ampak zakon daje tistemu, ki se vključluje, jasno prvico, da sklepa, da se vsi avti na cesti peljejo po omejitvah. Torej je 100 m 3x dovolj, da se varno vključi.
Sicer pa tudi sodna praksa pravi, da delež krivde tistega, ki s vključuje, hitro pada sorazmerno s prekoračitvijo hitrosti vključenega. Kar poglej rezultate sojenja za tisto nesrečo na celovški: kriv je bil samo voznik VR6.
In edino prav bi bilo, da bi kar v zakonu jasno pisalo, da je za nesrečo avtomatsko kriv izsiljeni, če je za več kot 50% (ali 75% ali nekaj podobnega) čez omejitev. Med 0% in to mejo je pa deljena krivda, razen, če je cesta tudi nepregledna.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.259
113
42
Kaj ti pomaga pravo če si mrtev. Meni kot recmo "sorodnika" mi je vseeno kako kazen dobita, Mojga "sorodnika" nebo nazaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
Pa kdo pravi da ni bil ?
Dobil je 130 ur družbeno koristnega dela in 18 mesečni odvzem vozniške.

Če pa bi motorist peljal po omejitvah, bi tip dobil (nepogojno) vsaj 2 leti zapora. Opaziš kako velika razlika je v kazni zaradi hitrosti motorista?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
A je mozno da sta tipa pelala en za drugim v audijih in ko je honda zapeljala, da bi zavila levo (recimo, da je imel vec kot dovolj prostora), je priv audi pobremzal, drugi za njim pa skocil na nasprotni pas in nabasal hondo, ki je ze bila skoraj na svojem pasu?

Nima veze. Sicer pa je čisto jasno (10 sosedov je okoli), da ni bilo tako, in ta izgovor odpade.

Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Bobby pravi:
Če ste pozorni na razdejanje na slikah se vidi, da so bile tu res visoke hitrosti. Ali sta voznika audija vozila vzporedno ali ne, kdo in koliko je kriv bodo presodile temu namenjene službe. Kakorkoli fanta žal ni več. Ob trku ga je vrglo iz vozila na pločnik, največja ironija pa je, da pri vseh prisotnih očividcih (ki jih od samega začetka ni bilo malo) mu niti eden ni znal nuditi osnovne prve pomoči.
Važno je bilo slikati, snemati in se naslajati nad nesrečo nekoga drugega...

lp

Potem pa nekomu nudiš prvo pomoč, ga po nesreči še kaj poškoduješ (po nesreči je itak telo v šoku, pa se lahko hitro kaj zgodi), pa te še toži na koncu in ti to plačuješ do konca življenja. Ker je pa preživel zaradi tebe ga ne briga...
Zato ljudje raje ne tikajo kaj preveč ostalih in pokličejo reševalce in ostale. Samo enkrat se ti lahko to zgodi, da boš komu pomagal, ga rešil smrti, potem pa te bo tožil, ker si mu ne vem kaj naredil (npr. zlomil karkoli).

Nakladaš.

V vsej EU takšnega primer še ni bilo. Skratka, če znaš, potem je tvoja dolžnost pomagati po najboljših močeh. Če ne znaš pa vsaj gobec drži.

Ni nakladanje, na žalost. Za sranje, ki ga nudiš z zanič nudenjem PP kazensko sicer ne moreš odgovarjat, civilno pa te lahko tožijo. In tega recimo eden bivših zdravsttvenih ministrov ni vedel (sem ga vprašal im mu moral pojasnit), in še zdaj tega niso porihtali.
Tako moje racionalno razmišljanje je ne, raje ne pomagam. Je pa res, da sem doslej še vsakič, takrat pač pozabiš na pravno tveganje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če motorist vozi po predpisih, se ga da povsem dobro zaznati, če enkrat pogledaš v njegovo smer...če pa divja s precej previsoko in neprilagojeno hitrostjo, pa ne pomaga, tudi če pogledaš šestkrat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ti pa skoz ponavljaš kot papagaj isto
wink-1.gif
--tukaj ne pomagajo nobene kazni ne sodniki. Spremeniti bi bilo treba mentaliteto folka, ki vozi. takihle čapcev je povsod dosti..in po LJ, Kr, povsod. Na cajte se ker razbije, ampak jih je odzadaj dosti novih, ki imajo pamet v jajcih ne v glavi.

Pomagajo, pomagajo.
Samo sistem je treba pravi uvest in več kontrole. Saj je v resnici simpl (razen za prvnike, ti potem v luft skačejo): te dobijo v mestiu recimo 80 na 50, 6 mesecev brez izpita. Če te po 1 mesecu dobijo vozit, ostali 5 brezpogojno odsediš.
Napihal? 3 leta brez vozniške. So te spet dobili vozit po pol leta? Še 2,5 leta brezpogojno odsediš.
Aja, pa seveda odvzemi za povratnike eksponentno naraščajo.

Greš stavit, da bi se število kretenov (=povratnikov) na cesti zmanjšalo na minimum. Zdor se ne bi spametoval, bi pač končal za rešetkami za zmeraj.