Nesreča na delovnem mestu

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.064
478
83
tam ko se terc po tori rola
Zadeva ima ozadje... Asmir je opozarjal, so mu dali knjigo. Tisto hvaljenje direktorja rudnika, da so dali knapom fraj dan, ko je žalna slovesnost... je navadna kozlarija -sami so složno rekli NE, NE GREMO V JAMO. Pa, ko se je hvalil, da od nesreče knapi niso šli v jamo... le v tisti rov ne, drugje so morali povsem normalno iti kopat....Vse tri smene.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.656
3.143
113
v lokalni ostariji
Zadeva ima ozadje... Asmir je opozarjal, so mu dali knjigo. Tisto hvaljenje direktorja rudnika, da so dali knapom fraj dan, ko je žalna slovesnost... je navadna kozlarija -sami so složno rekli NE, NE GREMO V JAMO. Pa, ko se je hvalil, da od nesreče knapi niso šli v jamo... le v tisti rov ne, drugje so morali povsem normalno iti kopat....Vse tri smenene

Ozadje je da se je zgodila nesreča. Marsikdo bi z njo rad prišel v ospredje, se trudil za lastno promocijo na račun žrtev....
Sej rudnik bodo kmalu zaprli ne sekiraj se. Ker se ne izplača ker je nevaren. Ker je zelena energija in

• Wow
Reactions: motofrik

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.064
478
83
alkoholik..., ne izključujem možnosti, da hoče kdo na račun teh nesrečnikov, priti malo v ospredje... Kot že napisano, zadeva ima dolgo zgodbo. Podrobneje sem jo začel spremljati, ko se je TEŠ6 šele načrtoval, pa gradil, pa uvoz indonezijskega premoga (ker šaleškega ''ni dovolj'')... Ja, gre se za Velenje, šaleško dolino... Nekdo bo rekel, kaj se nas tiče... Ne, na koncu bo ceno plačala cela Slovenija. Oziroma, jo že plačuje. Tudi na račun tega, kar si začel pisati in, verjetno po pomoti, nedokončan post poslal.

Ozadje je da se je zgodila nesreča. Marsikdo bi z njo rad prišel v ospredje, se trudil za lastno promocijo na račun žrtev....
Sej rudnik bodo kmalu zaprli ne sekiraj se. Ker se ne izplača ker je nevaren. Ker je zelena energija in

rudnik je v prvi vrsti nerentabilen, s cekini ga fila HSE ker drugače bi bil že zaprt. Jama brez dna, žal. Tudi če se ga zapre TEŠ lahko uporablja druge vire energentov za proizvodnjo toplotne in električne energije. Od odpadkov naprej. Samo v tem primeru ne bo premij parkiranh pred jamo, s tem se pa eni nekako ne strinjajo

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.656
3.143
113
v lokalni ostariji
V EU se itak nič ne izplača. Razen preprodajati temu izdelke in premog iz Indonezije (kjer najbrž rudarji nimajo premije parkirane in je cena premoga pač toliko nižja).
Odpadki so pa fuj in fej. Čeprav bi bilo najbolje jih skurit, v sodobni sežigalnici.
Jamrajo ljudje kako je bila juga super fino fajna. No takrat jih noben ne bi vprašal za mnenje kje je sežigalnica ampak bi jo enostavno dobil na dvorišče. Če bi pa kej apmetoval bi šel pa kamenčke prrebirat. Enako z obvoznicami in ostalo infrastrukturo.
Zanimivo, tes6 so gradili tujci pa se je toliko pokradlo.

Žalostno da eni izkoriščajo čustva ljudi na plečih rudarjev trenutno. No ko so bili požari so pa izkoriščali gasilce...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.064
478
83
Veliki denarji so v igri. In v velenjski in v šoštanjski občini. in na vladi, če smo natančni. Rudarji so le... kolateralna škoda, številke. Pa so včasih bili gospodje. So knapi imeli penzije za eno in pol moje plače, kot šlosar v Gorenju. Tega je že 30 let, zdaj nimajo več toliko...pa bi si zaslužili. Sem se spomnil, v drugem letniku so nas peljali na ogled rudnika. Ono, od zunaj, pa rudarski muzej, pa te reči... potem pa, če bi koga zanimalo, da nas peljejo prav v rov pogledati... deset se nas je ojunačilo, delavske obleke gor, pa čelade s čelko....in so nas spustili dol. Po moje kakšne 100 metrov globine, en že izkopan rov, dobro podprt... je rekel tovariš, da naj čelke ugasnemo, da bomo videli, kaj je tema. Le ena 40W žarnica je svetila na deset metrov... ''Zdaj boste pa videli, kaj je res tema'' in za minuto ugasnil še teh par brljivk... Takšne teme še nisem videl...črno črna tema, prav čutil si črnino... Pobi, zdaj vidite, kje dela komorat... ne bodite jim favš visokih plač.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.656
3.143
113
v lokalni ostariji
Veliki denarji so v igri. In v velenjski in v šoštanjski občini. in na vladi, če smo natančni. Rudarji so le... kolateralna škoda, številke. Pa so včasih bili gospodje. So knapi imeli penzije za eno in pol moje plače, kot šlosar v Gorenju. Tega je že 30 let, zdaj nimajo več toliko...pa bi si zaslužili. Sem se spomnil, v drugem letniku so nas peljali na ogled rudnika. Ono, od zunaj, pa rudarski muzej, pa te reči... potem pa, če bi koga zanimalo, da nas peljejo prav v rov pogledati... deset se nas je ojunačilo, delavske obleke gor, pa čelade s čelko....in so nas spustili dol. Po moje kakšne 100 metrov globine, en že izkopan rov, dobro podprt... je rekel tovariš, da naj čelke ugasnemo, da bomo videli, kaj je tema. Le ena 40W žarnica je svetila na deset metrov... ''Zdaj boste pa videli, kaj je res tema'' in za minuto ugasnil še teh par brljivk... Takšne teme še nisem videl...črno črna tema, prav čutil si črnino... Pobi, zdaj vidite, kje dela komorat... ne bodite jim favš visokih plač.
Rudarski poklic je naporen. Že psihično mora biti dober da ne ubije misel da si ujet/zaprt. Da o svinjariji in packariji ne govorimo. In zaslužijo dobre plače. So pa prostovoljno v tem poslu. Na srečo.

Meni so tudi dobri fantje ki plezajo po odrih 60m nad tlemi. Sploh ko oder postavljajo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.656
3.143
113
v lokalni ostariji
Pričakujem zakaonskee kvote, da mora biti vsaj 15% žensk zelezokrivk, tesark in betonerk.

Kar se tiče rudnika. In govorjenja o varnosti... Velik faktor so ljudje. In veliko jih enostavno noče upoštevati varnostnih navodil. Ne gre. Lahko ima podjetje varnost na vrhuncu ampak če ljudje ne spoštujejo predpisov nič ne pomaga.

Seveda zdaj bo padalo po rudniku da je nevaren itd itd da se ga ja čimprej zapre. Komu koristi zaprt rudnik? Prodajalcem indonezijskega Kolma zagotovo. Pa še komu...