Nesreča na delovnem mestu

netko

Guru
25. jul 2007
6.985
2.283
113
ob vsem zgražanju ste se nad sabo pozabili.

3 ljudje so umrli. 2 z malimi otroki, bi rekla, da za eno mlado družino je enea hujših tragedij, ko eden izmed staršev umre. In zdaj se govori in ker se govori, so hvala bogu to izrabili tudi da dobrodelne dejavnosti. Te družine pomoč potrebujejo, koliko so vaše žene sposobne skrbeti finančno in časovno same, če vas ne bi bilo? Bi imeli vaši otroci lažje ali težje življenje?

Tako, da če se že zgražamo, se jaz malo nad vami, ker relativizirate in whataboutirate tole tragedijo in dol jemljete. Namen ne vem, kje se skriva. Kaj mora človeku v glavi dogajat, da začne v dani situaciji take pokat.

p.s.
ne mi srat s forami, ne darujem, ker.... in potem nekaj iz riti potegnjeno. Pa kaj pol, če je collateral damage to, da je to še reklama za Radio1. Vseeno ena boljših in za vsak evro, ki ga bo kaka familija in pomoči potreben dobil je popolnoma enak v štacuni, kot če ga kda nekdo anonimno in potiho. Ti izgovori so do amena sprevrženi.
kje piše da ne sodelujem... zagravžal pa se mi je koncept in to ravno ta od r1, ker delajo izključno za publiciteto, če bi jim bilo za ljudi jih nebi klicali in jih izpostavljali in jih maltretirali s tem, da govorijo o svoji nesreči usodi ipd, pa ne mi zdej govorit, da potem pa nebi bilo zbranega denarja...

usajaš se v nekaj v kar se ti niti pod razno nebi če bi razumela poanto kaj nas v teh situacijah moti

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.064
113
Se en whataaboutizem. Je bilo to OK? Ni. Tudi tu gor so se najbolj pravičniški in celo pravniški šli javni linč tega ravnatelja...

In kaj zdaj? Bodo upravičenci tele pomoči npr, manj za ta denar dobili, kot če jaz zdele v kuverti pošljem na potiho?

Jaz povsem dobro razumem, kaj "moti", samo pravim, da ni važno. Se vec, ce se kaj vec nabere, je samo plus. In ja, eni imamo budget in navado vsak december raztalat, kamor se nam pac zdi. Eni pa rabijo, da se jih malo dotakne, da tošl razvežejo. Igra se torej na karto empatije - ce denarja na ta racun ni vec pobranega, torej se ljudi na splosno ne dotakne tragedija drugih, smo pa že totalno zavoženi kot druzba.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.670
524
113

3 ljudje so umrli. 2 z malimi otroki. Bi rekla, da za eno mlado družino je ena hujših tragedij, ko eden izmed staršev umre. In zdaj se govori in ker se govori, so hvala bogu to izrabili tudi da dobrodelne dejavnosti. Te družine pomoč potrebujejo. Koliko so vaše žene sposobne skrbeti finančno in časovno same, če vas ne bi bilo? Bi imeli vaši otroci lažje ali težje življenje? Koliko vi, če žene ne bi bilo. Preaviloma se v tej situaciji znajdejo vdovci, jih poznam nekaj in vsi vedo povedat, da kar naenkrat dkrbijo za stvari, za katere prej niso vedeli, da obstajajo, ker so si vse delo lahko delili.

Tako, da če se že zgražamo, se jaz malo nad vami, ker relativizirate in whataboutirate tole tragedijo in dol jemljete. Namen ne vem, kje se skriva. Kaj mora človeku v glavi dogajat, da začne v dani situaciji take pokat.

p.s.
ne mi srat s forami, ne darujem, ker.... in potem nekaj iz riti potegnjeno. Pa kaj pol, če je collateral damage to, da je to še reklama za Radio1. Vseeno ena boljših in za vsak evro, ki ga bo kaka familija in pomoči potreben dobil je popolnoma enak v štacuni, kot če ga kda nekdo anonimno in potiho. Ti izgovori so do amena sprevrženi.
Ne gre za zgražanje, ampak dela se očitna razlika. Bile so hujše tragedije, so tudi otroki ostali brez starša pa noben ni mrdnil.
in ja r1 iz mojega pogleda definitvno uporablja tragedije za svojo reklamo. Pomoje se prav scenarij v naprej naredijo, voditelji vmes ene par fejk solz spustijo, sprovocirajo neko pričo dogodka da se zlomi v živo potem naredijo nerodno tisino ter zdaj pripopajo eno klavirsko muziko. Podlo iz mojega pogleda

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.598
4.762
113

3 ljudje so umrli. 2 z malimi otroki. Bi rekla, da za eno mlado družino je ena hujših tragedij, ko eden izmed staršev umre. In zdaj se govori in ker se govori, so hvala bogu to izrabili tudi da dobrodelne dejavnosti. Te družine pomoč potrebujejo. Koliko so vaše žene sposobne skrbeti finančno in časovno same, če vas ne bi bilo? Bi imeli vaši otroci lažje ali težje življenje? Koliko vi, če žene ne bi bilo. Preaviloma se v tej situaciji znajdejo vdovci, jih poznam nekaj in vsi vedo povedat, da kar naenkrat dkrbijo za stvari, za katere prej niso vedeli, da obstajajo, ker so si vse delo lahko delili.

p.s.
Ne razumeš, pa se po babje kljub temu oglašaš.

Vsem nam je jasno, da je bila to tragedija. Mnogi smo kaj darovali za njih. Vemo, da gre za družine in otroke.

Ampak. Kje je državni vrh, Avdić, medijsko jokanje in odpiranje TRRjev, ko na delu umre kmet, voznik tovornjaka, gozdar, gradbinec ali dva ali trije? Nimajo družin? So vredni kaj manj od rudarjev?

Za to gre. Da mediji in politika sami odločajo kaj jim paše in kdo bo kaj dobil. In jim je realno popolnoma vseeno, dokler dobijo svoje klike in glasove.

Bo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.064
113
Jaz razumem, ampak vam, pametnim pronicljivim moškim moj point povsem in vedno znova uide.

Drugače... Kaj bo imel tisti kmet, voznik tovornjaka ipd itn oziroma njihove družine od tega, ce se pozabi tudi na te rudarje. A lahko to na kruh namazejo? Ce se ne spomni na vse, je treba na vse pozabiti? Tako delijo pravico tisti, ki so, ce gremo v skrajnost, kot moski radi greste, šli na ponedeljek na delo in... preživeli? Kako je pa to prav pa fer? Bo?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.645
3.111
113
v lokalni ostariji
Jaz razumem, ampak vam, pametnim pronicljivim moškim moj point povsem in vedno znova uide.

Drugače... Kaj bo imel tisti kmet, voznik tovornjaka ipd itn oziroma njihove družine od tega, ce se pozabi tudi na te rudarje. A lahko to na kruh namazejo? Ce se ne spomni na vse, je treba na vse pozabiti? Tako delijo pravico tisti, ki so, ce gremo v skrajnost, kot moski radi greste, šli na ponedeljek na delo in... preživeli? Kako je pa to prav pa fer? Bo?
Zakakj tak pomp tragedija jokanje nabirka v tem primeru v drugih kjer ravno tako naj. Otroci (ostanejo brez starša) pa bolj tišina? Carji bi bili na r1 ce bi naredili fundacijo za vse družine pomoči potrebne katerih starš je izgubil življenje v delovni nesreči. Zakaj ne? Kaj imajo družine od medijske promocije? Misliš da bodo dobili enako sredstev kot bi jih umrl oče nosil domov?
Ne razumeš. Ali pa nočeš razumeti. Ok, Je nesreča. Umrli so trije. Je potrebno toliko bolj poudarjati smrt teh kot smrt 7 v melaminu? Ali na zeleznici dveh? Razumeš da sedaj se samo goni promocijo. Koliko pomoči bo pa dejansko dobila kakšna družina je pa vprašanje. In na rudarje se bo kmalu pozabilo. Brez skrbi. Važno da so poskrbeli da jabe podpira akcijo radia in vlado, ker je tako čustvena in skrbi za ljudi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.598
4.762
113

Ne razumeš. So že ostali še enkrat razložili, pa ti gre čez glavo kot avion. Ampak lapaš pa.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

p.s.

predvidevam da si pogledala kake plače so imeli, pa božničnico pa take in drugačne dodatke, finančno so bili kar preskrbljeni. Drugače pa kaka fotka za pogledat kake premije so parkirane pred jamo da bo slika bolj jasna

otroci so upravičeni do družinske pokojnine, torej nekaj jim bo vsak mesec kapnilo

pa ko smo pri dobrodelnosti so morda Velenjčani kaj naredili okrog voznika ki je prevažal Prečiška pa njegove družine (prevažal je osebje z Velenja da ne bo pomote). Pa mogoče so velenjčani kaj naredili za starša katera sta lani izgubila deklico zaradi bullyjev? So? Niso? Je v obeh primerih naredil kaj državnih vrh? je? Ni? Torej? Če parafriziram če v zgornjih primerih niso Velenjčani nič naredili, zakaj bi recimo morali mi sedaj za njih?

jabe a če bi kak moj kolega izgubil starša bi tudi bila tako radodarna kot tule omenjaš ali bi se zataknilo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.211
9.843
113
Gre samo za politično preusmerjanje pozornosti. Kdaj je bil nazadnje razglašen državni dan žalovanja. In kako to točno koristi žalujočim, ki se še s smrtjo niso uspeli sprijazniti.
Točno in samo to. Pernati se je tako zaplezal, tako da mu je tole z neba padlo. In bedaki mu bodo nasedli.
Kar se tiče pa zbiranja sredstev in načina, kako se to izvaja. Če je to prejemniku sredstev ok, da se jih ''zlorablja'', se jaz ne bom o tem opredeljeval, ker nimam niti najmanjše pristojnosti za to.
Jaz vem, kaj bi svinjam naredil, da mi začnejo mikrofon pred nos tlačit in spraševat o izgubi partnerke. Ali pa, da mi političar, ki me ne pozna, pride voščit sožalje. Ga nabijem na kol na mestu pred kamerami. Da nobeni svinji ne bi več prišlo na pamet izkoriščat take zadeve za nabiranje političnih točk.

• Všeč mi je

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.598
4.762
113
predvidevam da si pogledala kake plače so imeli, pa božničnico pa take in drugačne dodatke, finančno so bili kar preskrbljeni. Drugače pa kaka fotka za pogledat kake premije so parkirane pred jamo da bo slika bolj jasna

otroci so upravičeni do družinske pokojnine, torej nekaj jim bo vsak mesec kapnilo

pa ko smo pri dobrodelnosti so morda Velenjčani kaj naredili okrog voznika ki je prevažal Prečiška pa njegove družine (prevažal je osebje z Velenja da ne bo pomote). Pa mogoče so velenjčani kaj naredili za starša katera sta lani izgubila deklico zaradi bullyjev? So? Niso? Je v obeh primerih naredil kaj državnih vrh? je? Ni? Torej? Če parafriziram če v zgornjih primerih niso Velenjčani nič naredili, zakaj bi recimo morali mi sedaj za njih?

jabe a če bi kak moj kolega izgubil starša bi tudi bila tako radodarna kot tule omenjaš ali bi se zataknilo?
Seveda bi bila, če bi ji pernati in Avdić trobila na ušesa par dni skupaj, da mora dat. In točno v tem je poanta.
24ur je raje zbrisal in zaklenil komentiranje, RTV pa briše vse in so kljub temu komentarji enaki. Folk je zgrožen nad takim početjem.

• Všeč mi je

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.064
113
Zakaj bi se zataknilo? Namenim vsako leto kolikor lahko in nikdar manj od dolocenega budgeta, ki ga iz navade vkomponiram v letno bilanco, ce temu lahko tako recem. Ne poznam nikogar, ki mu namenim svoj denar in cas preko teh akcij. Ce jih osebno poznam, se ne rabim iti proxyjev, ko namesto mene iščejo pomoci potrebnih. To rečeno, odrasli ljudje vemo, da lastnoročno ne bomo resili sveta, lakote in dosegli mira na zemlji. Delamo selekcijo, ker drugace ne gre in vseeno mislimo, da pomagati nekomu je bolje kot nikomur.

Lahko me zmerjate z zensko ali pa rahlo preprosto med usesi, pa naivno ali pa karkoli, ampak zdele po vseh teh letih na tem svetu mi boste tezko prodali "v cem je zares problem".

Politika, Avdić, kaj pa to kaj pa un - bla, bla... A tukaj pa ni občutka, kaj je ustreznejsi način - moralnejsi, ker vam je to tako blizu - kako se stran obrniti? Saj se lahko na potiho tudi to naredi

P.s.
Ker so nekaterim ze najmanjse distrakcije pretiran oreh. Radia 1 ne poslusam, Avdica slisat ne morem. Edini, ki je se bolj tezek, je bil Šalehar. Doniram pa na vsake toliko tudi preko njih. Poklikam in poiščem na googlu trr in namen. Brez zvoka. Da je treba poslusat, je spet samo se en izgovor

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.162
11.042
113
kod Džej-Zija
Zakaj bi se zataknilo? Namenim vsako leto kolikor lahko in nikdar manj od dolocenega budgeta, ki ga iz navade vkomponiram v letno bilanco, ce temu lahko tako recem. Ne poznam nikogar, ki mu namenim svoj denar in cas preko teh akcij. Ce jih osebno poznam, se ne rabim iti proxyjev, ko namesto mene iščejo pomoci potrebnih. To rečeno, odrasli ljudje vemo, da lastnoročno ne bomo resili sveta, lakote in dosegli mira na zemlji. Delamo selekcijo, ker drugace ne gre in vseeno mislimo, da pomagati nekomu je bolje kot nikomur.

Lahko me zmerjate z zensko ali pa rahlo preprosto med usesi, pa naivno ali pa karkoli, ampak zdele po vseh teh letih na tem svetu mi boste tezko prodali "v cem je zares problem".

Politika, Avdić, kaj pa to kaj pa un - bla, bla... A tukaj pa ni občutka, kaj je ustreznejsi način - moralnejsi, ker vam je to tako blizu - kako se stran obrniti? Saj se lahko na potiho tudi to naredi

P.s.
Ker so nekaterim ze najmanjse distrakcije pretiran oreh. Radia 1 ne poslusam, Avdica slisat ne morem. Edini, ki je se bolj tezek, je bil Šalehar. Doniram pa na vsake toliko tudi preko njih. Poklikam in poiščem na googlu trr in namen. Brez zvoka. Da je treba poslusat, je spet samo se en izgovor
Od kod ti ideja, da ne prispevamo in se izgovarjamo na R1, zakaj ne? Npr jaz prispevam, ampak izkoriščanje situacije za poceni nabiranje političnih točk in furanje komerciale se mi pa vseeno gabi.

• Všeč mi je

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.598
4.762
113
Od kod ti ideja, da ne prispevamo in se izgovarjamo na R1, zakaj ne? Npr jaz prispevam, ampak izkoriščanje situacije za poceni nabiranje političnih točk in furanje komerciale se mi pa vseeno gabi.
Meni je bolj zanimivo, kako je uspela iz smrti drugih naredit reklamo za svojo dobrodelnost. Ej, še budget ima no.

Nekako v stilu ko se tipi pogovarjajo o politiki, pa prileti baba vmes in vpije kateri frutek je boljši, potem je pa užaljena, ker hruška ni zmagala.

• Všeč mi je

P.s.
okej, si morda donorala sokrajanu Maticu ki zbira sredstva za zdravilo ali je že izven omenjenega budgeta/bilance? čist tko sprašujem za prijatelje

ps jaz sem doniral pa je izven moje bilance, da te ne bo razganjalo kaki da smo