Kindle

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
661
33
28
Dravograd
Pozdravljeni
Spet iščem ebralnik na dopustu. Prehitro semm prebral knjigo. Nekaj se mučim na telefonu brat FBReader. Samo to so muke.
Kaj je nek minimum, ki deluje dobro, da se knjige nalagajo direkt s cobiss ali pa s pomočjo maila. Da ne rabim računalnika vmes. Ga ne nosim vesno zraven.
Pa da majo mogoče v big bang Murska Sobota na zalogi, ali pa kaka druga trgovina na tem koncu.
Danes?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.650
1.106
113
Tale BOOX je tretji najcenejši e-bralnik na Big Bangu in, ker je v bistvu Android tablica z e-ink zaslonom, podpira Cobiss. Na zalogi v Murski Soboti.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.217
28
48
Ali obstaja kje seznam naprav, ki so kompatibilne s Cobiss Elo? Na poslan mail sem dobil avtomatski odgovor, da mi bodo odgovorili nekje v roku 10dni, operaterka na telefonu pa nima pojma o tej zadevi. Iščem zamenjavo za kobo v velikosti 8˝ do cca.250€. Velikost 6˝, ki je najpogostejša pri bralnikih, mi je malo premajhna.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.870
406
83

Mobilne naprave​

Naprave Android
Aplikacija Cantook by Aldiko (naprave, ki imajo nameščen Android 7.1 ali novejši)
Aplikacija FBReader (naprave, ki imajo nameščen Android 5.0 ali novejši)
Naprave iOS
Aplikacija Cantook by Aldiko (naprave, ki imajo nameščeno različico iOS 15.0 ali novejšo)

Osebni računalniki​

Aplikacija Thorium Reader (za operacijske sisteme MS Windows, MacOS, Linux)

Bralniki e-knjig
(z operacijskim sistemom Android 5.0 ali novejšim; npr. Onyx Boox)​

Aplikacija FBReader ali Cantook by Aldiko
Bralniki inkBOOK

Novejši, ustrezno posodobljeni modeli, ki imajo operacijski sistem Android 5.0 ali novejši.
Bralniki Pocketbook
(modeli, ki podpirajo zaščito Readium LCP 2.x)

našel tule: https://www.cobiss.si/bralci/ela/#2

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.217
28
48
Hvala, to sem videl tudi jaz, vendar sem mislil dejanski seznam naprav, ki ustrezajo sedanjim zahtevam. Poleg Onyx Booka so mogoče še trije Inkbooki in pet Pocketbookov. To bi že lahko dali na seznam, če so že toliko zakomplicirali zadevo. V opisih bralnikov nikjer ne zasledim podatka, če ima Readium zaščito ali je nima.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.405
11.422
113
kod Džej-Zija
Vse, kar ima android, deluje. Po potrebi si naložiš zahtevani bralnik iz google play. Težave ima Kobo, ki ima lasten operacijski sistem In posledično nima primernega bralnika.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.217
28
48
Mogoče bo še komu v pomoč. V tem času sem dobil odgovor na mail, ki sem ga poslal na Cobiss Elo. Med drugimi garantirajo delovanje tudi med temi bralniki, ki so v tabeli, katero sem si naredil za lažjo primerjavo.
1744778499119.png

Mogoče sem res malo lesen, vendar razen na urandni strani ne najdem, kje bi lahko kupil npr. Inkbook Focus plus.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.589
312
83
Inbook Focus bralnike je prodajala tudi knjigarna Baletrina - vendar se mi zdi da na spletni strani nimajo osvežene zaloge. Lahko tudi pokličeš in vprašaš kaj imajo oz če je kaj v prihodu.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.650
1.106
113
Mogoče bo še komu v pomoč. V tem času sem dobil odgovor na mail, ki sem ga poslal na Cobiss Elo. Med drugimi garantirajo delovanje tudi med temi bralniki, ki so v tabeli, katero sem si naredil za lažjo primerjavo.
Poglej priponko 98247
Mogoče sem res malo lesen, vendar razen na urandni strani ne najdem, kje bi lahko kupil npr. Inkbook Focus plus.

Tule?