Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Saj probal bi. Pa je bil raje ignoranten in prepotenten.
Kaj ti si Milan Tarot da ves tocno kako so se stvari odvijale ali se samo nacrtno delas bedaka?
Citat:
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Berem, da je tukaj nekaj ljudi iz stroke in me nekaj zanima. Tudi sam sem se v zadnjem času znašel v zelo podobni situaciji ko je bilo svojca nujno prepeljati z rešilcem v bolnico (ne v lokalno, ampak v UKC Ljubljana). Kljub izdani (nujni) napotnici je prihajalo do problema, kdo izda potni nalog za rešilca. Dogodilo se je namreč, da je bila (nujna) napotnica (ki velja 24 ur) izdana v petek ob 11-h zvečer, rečeno je bilo, da bo prevoz z rečilcem opravljen v soboto in naj le pokličemo dežurnega zdravnika. Problem je nastal, ker le ta ni želel izdati potnega naloga za rešilca v LJ, češ zakaj tega ni storil zdravnik,ki je napotnico izdal.
Torej zanima me, kaj vodi zdravnika k tako nečloveškemu ravnanju, ko imaš vse papirje in on ti v glavo reče, da ne daje potnega naloga? Na tak problem sem osebno v zadnjem mesecu naletel 2x in prišel do zaključka, da zdravnik primarno gleda na finančno plat in šele nato na strokovno. Sam si predstavljam, da ima vsak zdravnik stroškovnik, ki mora biti na koncu meseca seveda čimnižji, zato takšne zadeve, ki seveda jasno predstavljajo finančno obremenitev za bolnico, prestavljajo drug na drugega - z namenom, da svoji bolnici ustvarijo čimmanjši strošek. Prosim, da kdo iz stroke argumentirano potrdi ali ovrže moje domneve.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vrana vrani ne izkljuje oči, so včasih rekli.
Sedaj verjamem, ko je žena imela podobno izkušnjo v KCju... Mladi, prepotentni zdravnik.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tako pač je v našem zdravstvu - medicince še na faksu napumpajo, da so nadljudje; človeška plat jim pa manjka.
Tako zna blackjack pač ovsetliti zadeve "Tako malo iz strokovnega aspekta.", hkrati pa pozablja, da je pisal amater, ki natančne zdravniške terminologije pač ne pozna. Torej dajmo sesuti kritika na (nepomembnih) malenkosti - ampak to še vedno pomeni, da blackjack zadadi dreves pač ne vidi (noče videti) gozda.
Gozd pa je, da je šlo, vsaj po napisamen sodeč, za popolnoma neprimeren odnos zdravnika do pacienta - in to ne po strokovni, ampak predvsem po človeški plati.
Človeška plat pa pri mladih prepotentnežih velikokrat manjka - opranoglavci pridejo iz faksa prepričani o svoji večvrednosti.
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Kaj ti si Milan Tarot da ves tocno kako so se stvari odvijale ali se samo nacrtno delas bedaka?
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Ni dovoljeno to, ni dovoljeno uno in tudi tretje ne. Pa [cenzura] vam materna gre se za življenje. Sedaj boš pa še zagovarjal tega gnoja v Mariboru, ko je kot kaže poln samega sebe. Prišel iz šole in že drži boga za jajca. Ma sram vas je žihr in ves ta butast sistem z vso papirologijo, birokracijo in kaj te jaz vem kaj še vse. Človek v LJ pozna bolnika, točno ve kaj in kako je z njim. Bom še sam vprašal. A je bilo tako težko se pogovoriti s kardiologom v LJ? Aja ne, ni dovoljeno preko mobitela. Ma pejte nekam.
Ko bi se šlo za tvojega, pa nebi bilo več, tega pa ne smem.
Kot so že napisali. Mate butaste izgovore zato, da šparate. Pri svojem nebi tako šparal.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tako pač je v našem zdravstvu - medicince še na faksu napumpajo, da so nadljudje; človeška plat jim pa manjka.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Aha, to verjetno veš iz prve roke, ko si obiskoval faks. Mimogrede, meni na tem faksu nihče ni rekel, da sem nadčlovek.
Dej goba ne trollaj.Citat:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Ker ti pa veš? Samo zato ker si kao iz stroke pa še štajerc si ap pameten in aroganten isto kot un zdravnik.