Nespluženi pločniki v Ljubljani

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Tako, da takle izgovor name ne naredi vtisa. A čez cesto ste morali parkirati, ja bogi. Saj vem, da nimate časa se sprehodit par 100 m do parkirišča.

Ne jemlji tega posta osebno, ampak avte na pločniku bi jaz takoj odpeljal s pajkom!!!

Da te moti nekaj minut napačno parkiran avto na pločniku, ki bi ga takoj odpeljal z pajkom, napačno parkiran sneg pa nebi odpeljal, ne z pajkom ne z kamionom, me ne preseneča.

Sajravno tako tud misli župan, "če bomo pustili sneg na parkirnih mestih, bodo ljudje napačno parkirali, mi pa pokasirali kazni. In jih na že kakšen način pretočili v svoje žepe.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
KSZ

Vsi, ki so si v zadnjih dneh polomili okončine naj tožijo Jankoviæa zaradi malomarnosti.

Včeraj so povedali na TV, da je letos zlomov vsaj 2x toliko kot lani.

Enako velja tudi pri karambolih, ki so se zgodili zaradi kupov snega na vozišču.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Se strinjam s zadnjimi objavami do sedaj.
Fužine so še vse v kupih, marsikatera cesta pošteno v snegu (da ne govorim o dovoznih iin intervencijskih poteh),
Danes bil pri dohtarju za bežigradom. Nekako je padla kocka da gremo z avtom ((trem na bus se nam ni dalo).
Praktično brez pomisleka sem avto parkiral v garažno hišo (sicer se jih izogibam ko vrag križa, in grem raje s koelsom, peš, trola) in sem bil miren tiste pol ure.
Ko pridemo od dohtarja o 8:30 je pajk že veselo nalagal.
NIkjer na poti tja in nazaj nisem srečal kakšnih komunalcev ki bi sneg odvažali.
Prav tako nikjer na fužinah ni videti da bi kak lamber snega vrgli v bližnjo ljubljanico.

Vsi ki so se polomili so se "brez pardona" polomili na javnih površini, in vsem naj škodo krije MOL. MOgoče bodo ugotovil da je ceneje sneg plužit kot pa odškodnine plačevat.
Poleg tega naj še podjetja, ZZZS, oveljavljajo zahtevke za bolniške in izgubo dohodka.
Ampak jankovič ve kako delujejo pri nas sodišča in se takih zadev ne boji.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ja ravno zaradi tebe niso spucali plocnika, da te bodo olupili. Ce parkiras napacno tvegas kazen in pika. In to vsi zavestno vemo. Tistih 5 parkingov pa itak ni dovolj, ker je strank notri vedno vec kot 5. Tudi ce bi bilo spluzeno se ne pomeni, da bi tebe cakal parking tam. Ker je skoraj vedno tam zabasano. Ampak najlazje je parkirat kar pred pisarno. Slovencki smo razvajeni za popizdit.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Mene blazno zabava, kako vsi razlagajo, da so prisiljeni napačno parkirat. No, saj morda jim kakšen pomagač našega Šerifa res tišči pištolo na sence, da lahko potem kasira
grims-1.gif

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Midva sva zadnjič v Lj na Celovški "skoraj zbila" kolesarja, ker je peljal kar ob pločniku... ... ne vem pa kaj je tukaj bolj čudno, kupi napluženega snega, ki ovirajo promet ali človek, ki se spravi kolesarit po Ljubljani na 30 cm novo zapadlega snega? ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Mene blazno zabava, kako vsi razlagajo, da so prisiljeni napačno parkirat. No, saj morda jim kakšen pomagač našega Šerifa res tišči pištolo na sence, da lahko potem kasira
grims-1.gif

hja, zadnjič sem hotel parkirat pod kozolcem v parkirni hiši, v vrsti pred znakom ZAPRTO (ker je bilo polno) je čakalo 6 avtov, sem se prestavil do Cityeve, se je zgodba ponovila, isto na metelkovi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Seveda, mora iti z avtom, ker tako bi lažje našel parking!?
Ne bom nič rekel, v teh razmerah se jaz že ne grem lomit z biciklom po lj, ampak nekateri pač grejo.
Kot nekateri parkirajo pred vrati ne glede na to da je tam prepovedano iz takšnega ali drugaænega razloga.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ali te lahko kazujejo, če si v avtu in imaš avto parkiran nekje, kjer ga nebi smel imet.
Dobiš samo opozorilo, da tukaj ne smete stati ali kr direkt piše kazen, čeprav je voznik notri.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Ali te lahko kazujejo, če si v avtu in imaš avto parkiran nekje, kjer ga nebi smel imet.
Dobiš samo opozorilo, da tukaj ne smete stati ali kr direkt piše kazen, čeprav je voznik notri.

Prepovedano parkiranje!
prepoved41.jpg

Prepovedano parkiranje IN USTAVLJANJE!!!
prepoved40.jpg

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Če ga boš en čas čakal ti jo še mogoče nalepi, če si pameten pa odpelješ ko ga vidiš.

To itak naredim, če se mi približuje, pač naredim en krog.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
KSZ

To, kar se pa zdaj dogaja v LJ je pa dobesedno višek!!!
Da splužijo sredi centra sneg na prosta parkirna mesta je prva zanimiva stvar, ampak, da pa splužijo to tako super, da iz dvorišča ne moreš speljati, to je pa res vrhunsko. Ponavadi me sneg na cesti ravno ne gane, samo tale bob steza, ki me je pa danes pričakala pred vrati, mi je pa povzročila izpad ventilov.
jezen.gif
Na vsako stran vhoda so nam sparkirali po eno orjaško gmoto snega. Na drugi strani ulice so ljudje parkirali bolj po sredini, ker so parkingi napol v snegu in tako ti zasedejo še tisto malo maneverskega prostora, da lahko z avtom spelješ ven. Ceste in ulice pa itak obratujejo s polovičnimi pasovi. Jaz močno upam, da bo sneženje pojenjalo, ker mu pri nas enostavno niso več "kos".

ja kje ti pa odpluži napluženi sneg izpred bajte??? nam ga še nikoli niso. tud ne vem zakaj bi ga.

Pa folk - zima je! Sneg paše zraven! Zdej je pa cel kaos, ker so ceste ožje, ker niso vsi parkirplaci frej... pač treba bo mal zobe stisnit, pa mal počakat, da se spuca, a ne. ne morejo komunalci vsega v dveh dneh spucat. Verjetno zaradi varčevanja je na voljo le XXX št. bagrov, kamionov in delavcev.... tko je pozimi. bodite veseli, da sta bili do zdej le 2 orng porciji... kaj če bi 3 dni tko padal, kot je ta vikend?? a bi življenje sploh še teklo, al bi se kr vse ustavilo, in pljuvalo po bogih delavcih, k so bili cele noči na cesti, na mrazu?

Nekako vidim težavo v tem, da smo s temi storitvami ostali nekje daaaaleč zadaj, medtem ko naš delavnik in tempo tečeta v kapitalističnem duhu. Tako se zjutraj, ko se 1 uro vozim v center našega mesta, zelo težko sprostim in uživam v zimski idili. Mojega delodajalca v bistvu tale idila ravno ne gane in poskrbi, da tudi mene ne gane, ko je treba delati.

In ne, to, da ti nabijejo orjaške kepe snega na direkt zraven vhoda, da na ulico ni možno speljati, to ni normalno. In to sredi centra LJ.
Drugače pa - živim na kmetih in pri nas nimamo snega pred vrati, vhodom ali na drugih uporabnih površinah. Ob najbolj nenormalnih urah naš sovaščan vžge svoj traktor in opravi vaško čiščenje, tako kot je treba. V naši ulici to naredi še celo zastonj.

V glavnem, popoldan, ko so se sparkirali na drugo stran ulice, sem si zaželela, da bi imela pol manj avta. Nisem mogla zapeljati na ulico, dokler ni eden umaknil avta iz druge strani ulice. Danes je bilo na srečo ok, ker je verjetno imel nekdo iz hiše isti problem in očitno lopato v avtu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik suzie_ pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Važn da so nove kazni za nepravilno parkiranje
smile-1.gif

V torek sem imela sestanek s svetovalko na Zavodu za zaposlovanje v Ljubljani. Pred zavodom so seveda parkirna mesta, ki pa so bila zasedena z 2 metrskimi kupi snega. Vsi smo parkirali na drugi strani ceste, polovica avta na pločniku. Ko pridemo nazaj - presenečenje, položnica za 80 oz polovična 40 EUR!!Od kje naj potegnem denar če sem na zavodu, bravo Jankovič res!
frown-1.gif

Si moreš mislit, da je čez cesto od zavoda plačljivo parkirišče? Daš tisteih par€, pa ne dobiš 10x tolikšne kazni.
In še nikoli nisem doživel, da bi bilo zasedeno ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Nazaj k temi...

v soboto spet sneg napovedujejo, spluženga pa po pločnikih razen prešerca, mestne hiše in koridorja do tega ni skorajda nič...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
V trnovem je kar precej spluženega vadj za širino dveh pešcev pa tudi po viču vsaj kjer jaz hodim

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi po Drenikovi so rili z nakladači. Saj, nekaj se premika, samo prepočasi. Da pade še enkrat 30 cm snega, pa zna biti že malo problematično.