Nespluženi pločniki v Ljubljani

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Se spomnim, da so Danico Simčič mediji zelo obdelovali zaradi snega, Tudi ti napadi so pomagali, da se jo je prikazovalo nesposobno. Pa takratno stanje ni bilo pol tako slabo, kot je sedaj, pa se nihče ne oglasi
Hja no, o kvaliteti pluženja pod Danico bi se še dalo razpravljati ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
KSZ

To, kar se pa zdaj dogaja v LJ je pa dobesedno višek!!!
Da splužijo sredi centra sneg na prosta parkirna mesta je prva zanimiva stvar, ampak, da pa splužijo to tako super, da iz dvorišča ne moreš speljati, to je pa res vrhunsko. Ponavadi me sneg na cesti ravno ne gane, samo tale bob steza, ki me je pa danes pričakala pred vrati, mi je pa povzročila izpad ventilov.
jezen.gif
Na vsako stran vhoda so nam sparkirali po eno orjaško gmoto snega. Na drugi strani ulice so ljudje parkirali bolj po sredini, ker so parkingi napol v snegu in tako ti zasedejo še tisto malo maneverskega prostora, da lahko z avtom spelješ ven. Ceste in ulice pa itak obratujejo s polovičnimi pasovi. Jaz močno upam, da bo sneženje pojenjalo, ker mu pri nas enostavno niso več "kos".

ja kje ti pa odpluži napluženi sneg izpred bajte??? nam ga še nikoli niso. tud ne vem zakaj bi ga.

Pa folk - zima je! Sneg paše zraven! Zdej je pa cel kaos, ker so ceste ožje, ker niso vsi parkirplaci frej... pač treba bo mal zobe stisnit, pa mal počakat, da se spuca, a ne. ne morejo komunalci vsega v dveh dneh spucat. Verjetno zaradi varčevanja je na voljo le XXX št. bagrov, kamionov in delavcev.... tko je pozimi. bodite veseli, da sta bili do zdej le 2 orng porciji... kaj če bi 3 dni tko padal, kot je ta vikend?? a bi življenje sploh še teklo, al bi se kr vse ustavilo, in pljuvalo po bogih delavcih, k so bili cele noči na cesti, na mrazu?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
KSZ

To, kar se pa zdaj dogaja v LJ je pa dobesedno višek!!!
Da splužijo sredi centra sneg na prosta parkirna mesta je prva zanimiva stvar, ampak, da pa splužijo to tako super, da iz dvorišča ne moreš speljati, to je pa res vrhunsko. Ponavadi me sneg na cesti ravno ne gane, samo tale bob steza, ki me je pa danes pričakala pred vrati, mi je pa povzročila izpad ventilov.
jezen.gif
Na vsako stran vhoda so nam sparkirali po eno orjaško gmoto snega. Na drugi strani ulice so ljudje parkirali bolj po sredini, ker so parkingi napol v snegu in tako ti zasedejo še tisto malo maneverskega prostora, da lahko z avtom spelješ ven. Ceste in ulice pa itak obratujejo s polovičnimi pasovi. Jaz močno upam, da bo sneženje pojenjalo, ker mu pri nas enostavno niso več "kos".

ja kje ti pa odpluži napluženi sneg izpred bajte??? nam ga še nikoli niso. tud ne vem zakaj bi ga.

Fino je, da ga vsaj na ulicah, kjer se odvija promet, ni.

Danes me je recimo pocakal dva metra visok kup na koncu Vošnjakove, kjer se vključiš na Tivolsko (in potem naprej proti avtobusni/Bežigradu/Bavarcu). Dobesedno čez cel pas za zavijanje desno.

Sem moral potem iti na na levi pas (namenjen vožnji v drugi smeri), da sem lahko zavil na desno... če bi se na tem mestu srečala dva dinamika, bi na 24 ur sigurno lahko objavili kakšno zanimivo sliko.
smile-1.gif

lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Motiš se. Še lansko leto so ga vsega spucali v 2 dneh.
Letos se ga v 3 tednih niti dotaknili niso.

[censored] ga, mal so se ušteli z vremenom... seveda ne bo nihče odgovarjal!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa sej je prov, da je malo zimske idile!

pač mal več peš in z busom itak ne bo škodovalo...
wink-1.gif

Včasih me je fotr zjutrej na sanke posadil in me peljal v vrtec. pa je bilo prov fino, pa ni bilo nič spluženo in skidano!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Vsi Zokijevi zagovorniki, pojdite v Kranj in si poglejte kaj pomeni imeti očiščene pločnike in odstranjene kupe.

Razumem, da se vsega ne da očistiti v 24 urah - ampak v prejšnjih letih so bili kupi snega v enem tednu odpeljani. Letos? Menda jim ne bo izgovor, da se snega ne sme več metati v Ljubljanico?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Razumem, da se vsega ne da očistiti v 24 urah - ampak v prejšnjih letih so bili kupi snega v enem tednu odpeljani. Letos? Menda jim ne bo izgovor, da se snega ne sme več metati v Ljubljanico?
Saj letos so ga metali, samo so prehitro odnehali, ker so mislili, da bo odjuga naredila svoje. Pa ni vztrajala dovolj časa.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Je bla enkrat v Žurnalu tema o snegu oz le tega iz metsta LJ.Odgovor
grims-1.gif
je bil, da se ne splača oz je predragp.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
pojdite v Kranj in si poglejte kaj pomeni imeti očiščene pločnike in odstranjene kupe.

To pa drži kot pribito!
zmaga.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
saj to je jankoviæ sam povedal in priznal da se ne splača in da je predrago da bi vozili in odstranjevali to... ne splača se mu. itak ve da bodo volilci pozabili da ni spucal nič...

ažn da malo populistično poruši kak vrtiček... najde enega prijatelja da naredi nove tipizirane "kolibe" in sluzi... s snegom pa zaenrkat ni biznisa...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
mimogrede

tudi v domžalah pucajo na polno! pa še kje drugje tudi...

v lj je ogromno privatnikov s kombinirkami, traktorji, kamioni... ki bi za razmerno plačilo bili pripravljeni zadevo spucat.

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Važn da so nove kazni za nepravilno parkiranje
smile-1.gif

V torek sem imela sestanek s svetovalko na Zavodu za zaposlovanje v Ljubljani. Pred zavodom so seveda parkirna mesta, ki pa so bila zasedena z 2 metrskimi kupi snega. Vsi smo parkirali na drugi strani ceste, polovica avta na pločniku. Ko pridemo nazaj - presenečenje, položnica za 80 oz polovična 40 EUR!!Od kje naj potegnem denar če sem na zavodu, bravo Jankovič res!
frown-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Do tja in nazaj rabiš za plačat 0.80€ za trolo!

Sori, vsak dan parkiram 5 meterski avto V Rožni dolini, v Šiški in Štepanskem naselju, pa ga še nikoli nisem parkiral na pločniku ali drugemu mestu, ki je prepovedano za parking.
Se pač večkrat peljem naokrog in iščem plac, na koncu pa velikokrat parkiram (zdaj ko je sneg) tudi slab km stran, pa nimam veliko časa.

Tako, da takle izgovor name ne naredi vtisa. A čez cesto ste morali parkirati, ja bogi. Saj vem, da nimate časa se sprehodit par 100 m do parkirišča.

Ne jemlji tega posta osebno, ampak avte na pločniku bi jaz takoj odpeljal s pajkom!!!

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik suzie_ pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Važn da so nove kazni za nepravilno parkiranje
smile-1.gif

V torek sem imela sestanek s svetovalko na Zavodu za zaposlovanje v Ljubljani. Pred zavodom so seveda parkirna mesta, ki pa so bila zasedena z 2 metrskimi kupi snega. Vsi smo parkirali na drugi strani ceste, polovica avta na pločniku. Ko pridemo nazaj - presenečenje, položnica za 80 oz polovična 40 EUR!!Od kje naj potegnem denar če sem na zavodu, bravo Jankovič res!
frown-1.gif

A niso kazni 200 evrov.
sprasujem se.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem ravno mislil napisati. Če jaz rinem nekam, kjer vem, da ne bom mogel parkirati (recimo okoli Kliničnega), grem s trolo, razen v izjemnih primerih, takrat pač reskiram nekaj evrov za garažno hišo, ki skoraj nikoli niso polne. Brezposelni pa najbrž nimajo tega evra ali dveh, raje več denarja za bencin in drgnjenje avta, čas je dragocen ...

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Do tja in nazaj rabiš za plačat 0.80€ za trolo!

Pripeljala sem se iz Kranja, res je, lahko bi parkirala kje drugje malo dlje, ampak zakaj pa je potem tisti parking pred zzzsjem?

p.s.: vedno je tam nabito polno vozil na obeh straneh ceste, in nevem če sem že kdaj zasledila redarja. Moje mnenje je, da je ljubljana namerno zasipala parkirišča s snegom, da lahko talajo položnice... zakaj pa recimo niso splužili snega na to stran ceste kjer ni parkirišča? in tudi za pešče je na tej strani manj prostora...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
zato da lahko kasirajo. eni ki pa podpirajo našega župana pa v vsem vidijo najbolje... pa čeprav namesto da bi mesto delalo za nas moramo mi za mesto....