Nespluženi pločniki v Ljubljani

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik franci pravi:
In kaj bi rad? Imaš na voljo tudi novodobne izume, ki jim LJ-čani pravimo 'garažne hiše'. Aja, zate bi bil verjetno bolj primeren parking v Črnučah, na dvorišču Dinosa...

Sicer sem pa dopoldne (ob cca 11h), ko sem šel do avta v LJ-Mostah videl 4 KPL-jevce, ki so z lopatami operirali po pločnikih okoli zdravstvenega doma in gimnazije. Pa srečal sem veliko plugov, videl sem jih tudi na pločnikih. Sej delajo, sam so tudi padavine bile danes malce bolj obilne (sedaj se počasi umirja). Bojo ponoči počasi spucali, ker bo uibersposobnih voznikov manj na cesti.

ful hudo ej!!! sej še od prejšnjega sneženja nit slučajno niso spucali vseh parkirišč...totalna katastofa letos...ja če mamo baje parkirne hiše (v katere gredo seveda vsi avtomobili), potem pa res ne vidim razloga, da imamo sploh zunanja parkirišča ane, genij????? no sej, nekaterim gre zelo na roko, da ni spucano, pa vsi vemo komu...že za tole letošnjo blamažo s snegom bi moral odstopit al tisti, ki je odgovoren za komunalo ali pa kar župan sam, saj ni poskrbel za ustrezen kader...vsak, k pade ali pa se poškoduje na naočiščenem pločniku, bi moral podati tožbo proti občini, pa bi se zelooo hitro našel čas in sredstva za čiščenje pločnikov...sej vsi vemo, da ne morejo v 5 minutah očististi celega mesta, ampak da so po 2 tednih!!!!! še vedno na dokaj pomembnih ulicah parkirišča neočioščena, pa halo???? pa da je bila ob enajstih naslednji dan (padavine so ponehale že prejšnji dan proti večeru) baragova še totalno nesplužena....nekoč ko je bila mati županja, so ob takem času plužili že obskurne ulice...mogoče je pa urbana 'požrla' ves denar, že itak smo ne vem koliko časa od kalimerota poslušali, kako so je oblast vzela ne vem koliko milijonov in podbne izgovore za neuspešne projekte, no važno je, da se stadion dela pospešeno ne glede na vse...pač predvolilni populizem...

Mr_Fizl

Zelenc'
6. sep 2007
19
0
1
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Ker že 'bruhate' po Zokiju. Kakšno je pa kaj stanje v Medvodah, Domžalah, Trzinu, Škofljici, Igu, Brezovici, Dolu,..? Please, give me answers.

V Dol-u so konkretno pričeli plužit šele ob 20 ih

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
V Kamniku in Domžalah je pol manj snega kot v Ljubljani,pa so vse ceste splužene in posipane.V Ljubljani-danes ob 15-h je bilo snega več kot 20 cm, pa ni bila splužena niti Zaloška cesta, da o lokalnih sploh ne govorim-prejšno sneženje je bila Kašeljska cesta(pa ni ravno čisto lokalna )splužena po dveh dnevih-sramota za Ljubljano!!!

To je samo vrh ledene gore, ampak četudi bi bil meter snega in ne bi bilo spluženo nič, bi se seveda našli geniji, ki bi zagovarjali gospoda župana...
bonk.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz

V LJ so ene ceste splužene tako, da je še od prejšnjega sneženja sneg večinoma na cestišču, kar pomeni, da so nekateri vozni pasovi po LJ močno zoženi.

V LJ pa ni samo Jankoviæ tisti, ki nč ne čisti. Pridem danes v LJ in nič očiščeno, ne parkir plac ne cesta do njega. Najprej skidam svoj parkir plac potem pa še nekaj sto metrov skupne poti do glavne ceste. Pa je kdo prišel pomagat? Are you kidding me? Raje vsi gledajo čez okno kako ženska čisti cesto, kot da bi se kdo premaknil.
Vedno ko čistim svoj avto in parkirišče vidim tuje reg. npr. KP, CE, PO,.. ipd ko ščistijo avto in še vse okrog. Potem pa pride ata k svojemu LJ z eno mini metlico, pomete z avta in gre nazaj v stanovanje. Saj ne rečem, da so vsi taki, ampak večina pa kar, vsaj pri nas.
Ne vem kdaj smo se Slovenci spremenili v take lenobe.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To je zato ker so mnogi ljubljančani preveč presrani, da bi se spustili prenizko glede na svoj ugled in v roke prijeli karkoli za kidanje snega. Razen na svoji zemlji, če imajo privat hišo.

Kar se tiče občine pa pač varčuje. Ne ukvarja se z odvozom snega ker to stane, raje čaka na pomad. Vmes pa lastniki parkirnih hiš fino služijo in dam roko v ogenj, da se privatno zelo dobro razumejo z vodstvom občine.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi..v trikotniku domžale, mengeš trzin..dvakrat bili deležni pluga. cesta skor cel cajt neprevozna. plužil je 'enosmerno', tko da bo še zelo zanimiv.

pogodba je, 2 cm snega, pluženje

mistique

Guru
16. jun 2009
14.013
1.823
113
Emona / Carnium
Kok ste nekateri hudi. Eni kidajo, drugi ne. Tako je bilo in vedno bo. Ne vem zakaj se razburjate.
Jaz zvečer skidam en parkplac, se zjutraj odpeljem, popldan pridem, skidam drugi parkplac, parkiram in grem "mindat my own biznis". In ravno tako "porajtam" tiste, ki parkirajo pred vhod v blok, ker vedo, da bo zjutraj okrog njihovega avta asfalt skoraj suh, ker bo nekdo ala Patsy skidal pot od vrat do parkplaca mimo njegovega avta.
V Ljubljani ne parkiram vsak dan, tako, da kadar je na pločnikih sneg ravno tako parkiram na spluženem parkirišču, še raje v parkirno hišo. Plačujem pa vse položnice, redno do pretežno redno...
Hotel sem povedat samo to, da se malo manj razburjajte (holesterol). Saj imate vsi prav po svoje
smile-1.gif

OFF: A ste videli kam je Kranjec padel?
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Parkinga še nikol nism skidal. Kolk pa mate to snega, da ne gre z avtom vn brez da bi kidat blo treba?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
V Ljubljani ga je recimo vsako drugo leto vsaj 1x toliko, da se le s težavo pride ven.
Sam imam pogon na vsa štiri in sem pri zadnjem sneženju lahko prišel s parkirišča brez težav, sem pa malo "plužil" z avtom, kar pomeni, da malo nižji avto ali avto s pogonom na dve kolesi ne bi prišel tako enostavno ven.

Sem pa moral prej skidat, da sem prišel v avto.

Danes je manj snega a vseeno ljudje kar besno kidajo. Jaz s svojo lavinsko lopato v avtu okoli avta vedno skidam le toliko, da je lepo čisto za not in ven hodit in, da je parkirni prostor na koncu "lep". Tako najprej zapeljem ven in nato čisto enostavno (s kopnega , kjer je prej bil avto) skidam.

Bo pa težava pri nas, če še enkrat zapade kakih 20cm snega, saj ga ni več kam odmetavat. Ta najvišji kupi odkidanega so nekje med 1,5 do 2 m visoki. Se bo pa verjetno še malo sesedel.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:
In kaj bi rad? Imaš na voljo tudi novodobne izume, ki jim LJ-čani pravimo 'garažne hiše'. Aja, zate bi bil verjetno bolj primeren parking v Črnučah, na dvorišču Dinosa...

Sicer sem pa dopoldne (ob cca 11h), ko sem šel do avta v LJ-Mostah videl 4 KPL-jevce, ki so z lopatami operirali po pločnikih okoli zdravstvenega doma in gimnazije. Pa srečal sem veliko plugov, videl sem jih tudi na pločnikih. Sej delajo, sam so tudi padavine bile danes malce bolj obilne (sedaj se počasi umirja). Bojo ponoči počasi spucali, ker bo uibersposobnih voznikov manj na cesti.

ful hudo ej!!! sej še od prejšnjega sneženja nit slučajno niso spucali vseh parkirišč...totalna katastofa letos...ja če mamo baje parkirne hiše (v katere gredo seveda vsi avtomobili), potem pa res ne vidim razloga, da imamo sploh zunanja parkirišča ane, genij????? no sej, nekaterim gre zelo na roko, da ni spucano, pa vsi vemo komu...že za tole letošnjo blamažo s snegom bi moral odstopit al tisti, ki je odgovoren za komunalo ali pa kar župan sam, saj ni poskrbel za ustrezen kader...vsak, k pade ali pa se poškoduje na naočiščenem pločniku, bi moral podati tožbo proti občini, pa bi se zelooo hitro našel čas in sredstva za čiščenje pločnikov...sej vsi vemo, da ne morejo v 5 minutah očististi celega mesta, ampak da so po 2 tednih!!!!! še vedno na dokaj pomembnih ulicah parkirišča neočioščena, pa halo???? pa da je bila ob enajstih naslednji dan (padavine so ponehale že prejšnji dan proti večeru) baragova še totalno nesplužena....nekoč ko je bila mati županja, so ob takem času plužili že obskurne ulice...mogoče je pa urbana 'požrla' ves denar, že itak smo ne vem koliko časa od kalimerota poslušali, kako so je oblast vzela ne vem koliko milijonov in podbne izgovore za neuspešne projekte, no važno je, da se stadion dela pospešeno ne glede na vse...pač predvolilni populizem...

LOL

Poglej, zgolj kot primer! Živim na zelo frekventni točki, blizu Gimnazije Moste in ZD Moste. Odkar je GM dobila novo telovadnico, jo oddajajo rekreativcem. Od tedaj se tudi jaz dodatno rekreiram in si moram pozimi ob sneženju skoraj vsakič 'skidat' parkirno mesto (danes bo popolnoma enako, sem še v službi). Kaj misliš, zakaj ne morejo snega enostavno odpeljat? Bodi as in pojdi s kombinirko drkat sneg med avtomobile, pa da te vidimo. Pa še čim je stroj na cesti, mu folk že po defaultu trobi naj se umakne.

Sicer pa, jaz kot LJ-čan sem s tem sprijaznjen, probleme ima pa folk, ki ne živi v LJ in zgolj dela gužvo v LJ. Go & figure that out. Pa tudi 'krona' mi ne bo z glave padla, če bom peš brodil po globokem snegu do trgovine. Enostavno povedano, nekateri ste razvajeni do konca in še čez.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ful hudo ej!!! sej še od prejšnjega sneženja nit slučajno niso spucali vseh parkirišč...totalna katastofa letos.....
Ma o kakšni katastrofi ti govoriš?
Več ko je neočiščenih parkirišč, več denarja od kazni se bo nabralo v občinski blagajni. Sploh zdej, ko lahko napačno parkiranje stane več kot vožnja kontra po AC. To je pa velik plus za Ljubljančane, saj vam bodo zgradili stadion za 25 000 ljudi, kljub temu da se jih na tekmah Olimpije v povprečju zbere par sto. Pa žičnico na grad bo tud treba obnovit, da boste občudovali vaše mesto,... in podobne nujne projekte. no če bo še kaj denarja ostalo, vam bodo mogoče celo obljubili boljše pluženje v naslednjem mandatu, amoak le če boste ponovno volili tiste kot sedaj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.370
5.646
113
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Vedno ko čistim svoj avto in parkirišče vidim tuje reg. npr. KP, CE, PO,.. ipd ko ščistijo avto in še vse okrog. Potem pa pride ata k svojemu LJ z eno mini metlico, pomete z avta in gre nazaj v stanovanje. .

Zanimivo.....sedajle prišel iz 4urnega kidanja pred blokom..........imamo vse te registrske ki jih omenjaš zgoraj (študentki)......kidamo pa samo LJ stanovalci.......mislš da se kak študent spomne prijet za lopato??? My ass

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na Vrhniki vse lepo spluženo, tudi parkingi. Nimamo nobenih gajbic, ker je vse spluženo. Sem pa bil danes v Lj, katastrofa.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Porblem je v tem, da niso skidali parkirišč, kjer NI bilo parkiranih avtomobilov niti blizu. Me zanima, kak izgovor imaš za parkirišča, vzporedna s cesto, 10 v vrsti in nikjer nobenega avta parkiranega. Ja, kriva je naša razvajenost, ne to, da mestne službe NISO opravile svojega dela...če se napajajo iz našega denarja, naj pa še delamo...no, sej to mi je jasno, če ne bi plužili niti glavnih cest, če ponoči ne bi bilo mestne razsvetljave, če ne bi bilo tekoče vode...smo razvajeni. Seveda, če bi bil župan iz druge politične usmeritve, bi pa jokcal še bolj kot tvoj idol, ljubljanski kalimero...

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Mislim, da ste že bolj med redkimi, ki to počnejo.

Je čisto odvisno od bloka do bloka. Pri nas je enih par blokov (svetle izjeme) ko se vsi stanovalci oz. večina dobijo in skupno počistijo parkinge spredaj in okolico, pri večini ostalih pa čisti en ali dva prostovoljca, v drugih pa nobeden.
frown-1.gif
Ko gre folk mimo mene ko čistim pravijo: 'kaj ste pridni', pa jih povabim zraven, pa itak al nimajo avta, al nimajo lopate, al pa niso neumni, da se jim bodo drugi iz bloka smejali. Ne moreš verjet. Meni je pa to tako fajn delo, prav uživam.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Mislim, da ste že bolj med redkimi, ki to počnejo.

Je čisto odvisno od bloka do bloka. Pri nas je enih par blokov (svetle izjeme) ko se vsi stanovalci oz. večina dobijo in skupno počistijo parkinge spredaj in okolico, pri večini ostalih pa čisti en ali dva prostovoljca, v drugih pa nobeden.
frown-1.gif
Ko gre folk mimo mene ko čistim pravijo: 'kaj ste pridni', pa jih povabim zraven, pa itak al nimajo avta, al nimajo lopate, al pa niso neumni, da se jim bodo drugi iz bloka smejali. Ne moreš verjet. Meni je pa to tako fajn delo, prav uživam.

Super, a naslednjič ko zapade, se lahko obrnem nate?
evil.gif
Če se že na jankovičeve uslužbence ne morem zanesti...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
KSZ

To, kar se pa zdaj dogaja v LJ je pa dobesedno višek!!!
Da splužijo sredi centra sneg na prosta parkirna mesta je prva zanimiva stvar, ampak, da pa splužijo to tako super, da iz dvorišča ne moreš speljati, to je pa res vrhunsko. Ponavadi me sneg na cesti ravno ne gane, samo tale bob steza, ki me je pa danes pričakala pred vrati, mi je pa povzročila izpad ventilov.
jezen.gif
Na vsako stran vhoda so nam sparkirali po eno orjaško gmoto snega. Na drugi strani ulice so ljudje parkirali bolj po sredini, ker so parkingi napol v snegu in tako ti zasedejo še tisto malo maneverskega prostora, da lahko z avtom spelješ ven. Ceste in ulice pa itak obratujejo s polovičnimi pasovi. Jaz močno upam, da bo sneženje pojenjalo, ker mu pri nas enostavno niso več "kos".

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
fora je samo in izključno v denarju! ne plačuje se zadosti zato pa se dela minimalno... najlažje za jankoviæa je da lepo pusti nespluženo pa spusti redarje da nabirajo kazen... zmaga....

pa še nekaj: pri 2 cm se kvečjemu posipa! pri 10 se začne plužiti. so tukaj jasne direktive! da ne bo kdo preveč pameten...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Se spomnim, da so Danico Simčič mediji zelo obdelovali zaradi snega, Tudi ti napadi so pomagali, da se jo je prikazovalo nesposobno. Pa takratno stanje ni bilo pol tako slabo, kot je sedaj, pa se nihče ne oglasi in po medijih ni kaj dosti govora o tem, da je od prejšnjega do tega sneženja minilo 4 tedne in bi stari sneg lahko pospravili po celem mestu. Ja čiščenje snega stane, lahko pa čakamo, da nam ljubi Bogec naklone kakšnih 14 dni južnega vremena in bo stvar rešena. Upam, da je g. župan dal pri dr. Stresu za mašo.