Nekdo grozi po mobilniku - kako ukrepati?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.914
113
40
MB
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
A številko imaš? prijavi jo na vsa možna gsm oglaševanja pa, mogoče še kakšne ugodne oglase na aa.net, da ga mal čefurjad pokliče za stojadino itd. Pač, mal se potrudi paga bo minlo okol klicat, ker bo imel več dela sam s seboj.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah,ce si h srcu jemljes brezvezne smse pol si sam kriv. Blokiras,zamenjas stevilko,ignoriras. Tist k po smsih grozi ma zihr ful poguma ja,da bo res kaj storil.....lol

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.914
113
40
MB
samo številko menjavat zaradi enega psihopata je pa tudi malo sfaljeno al ?
wink-1.gif

skratka ja, obveščen telekom in danes bo še policija enkrat

B81

22. jul 2007
37.714
10.978
113
Tocno. Koji qrac bi mogla ona st. menjavat zarad onega kretena?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nas je na stacionarni telefon non-stop nekdo klical. Tudi ponoči. In so potem kao nekaj dostavljali. In ker imamo dva stacionarca, sva z ženo oba dvignila. Ona sprašuje, kdo kliče in zakaj to dostavljajo, jaz pa preko druge slušalke glasno in oštro rečem " Policija (ime mesta) tukaj. Kdo kliče? " In nisem mogel verjet, še v isti sekundi je deklica povedala svoje ime in prekinila In kasneje po glasu smo vedeli katera je. Še danes me ta deklica tako lepo pozdravlja, sam da ne bo imela s policijo opravka. Dejansko so se s sestro ali sestrično cele dneve igrale s telefonom in vznemirjale.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Ne zjebal bodo tebe, ker bodo oni videli, da jih ti kličeš .... je pa dobra varianta , da vse neznane cifre in one brez legitimiranja preusmeriš na kako cifro, kjewr nihče ne dviga npr alarm ipd....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.
Ni slaba niti ta ideja, da narediš fake profile na raznih bolha in podobno, kot kontakt pa to cifro. Sploh kakšen iphone 6s je zdele vroča roba za med oglase
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Tako je, na bolho oddaj oglas in njegovo cifro, pa je. Pa iz kakega javnega računalnika.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ne zjebal bodo tebe, ker bodo oni videli, da jih ti kličeš .... je pa dobra varianta , da vse neznane cifre in one brez legitimiranja preusmeriš na kako cifro, kjewr nihče ne dviga npr alarm ipd....
To sploh ni res. Če ti mene pokličeš, jaz pa tvoj klic preusmerim na policijo, se bo policiji pokazala tvoja cifra, ne moja. Sem nekak pričakoval, da uporabniki alterja poznate vsaj osnove današnje tehnologije ...
bonk.gif
Če imajo dovolj sodoben telefon, se bo na ekranu ob številki edino izpisal znak, da gre za preusmerjen klic.

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Na voljo je kup aplikacij za jabuk in android ki zadeve blokirajo. Tisti ki nadleguje misli da te bo sredi noči budil, ti pa še veš ne, ker telefon poskrbi za vse ... brez veze menjat številko in se obremenjevat.

LP, Peter

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Lahko se tudi nastavi, da se aplikacija sama javi ... to si potem klicatelj veselo misli, kak te zajebava in utruja. A ti sploh ne veš in mirno spiš ...

Pa da vidimo kdo bo potem prej nehal, nadlegovalec ali aplikacija?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
To sploh ni res. Če ti mene pokličeš, jaz pa tvoj klic preusmerim na policijo, se bo policiji pokazala tvoja cifra, ne moja. Sem nekak pričakoval, da uporabniki alterja poznate vsaj osnove današnje tehnologije ...
bonk.gif
Če imajo dovolj sodoben telefon, se bo na ekranu ob številki edino izpisal znak, da gre za preusmerjen klic.

Si probal ??? Vsaj 5 let nazaj na Mobitelu 100% ni bilo tako........ bom pa prav potestiral , me zanima

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Lahko se tudi nastavi, da se aplikacija sama javi ... to si potem klicatelj veselo misli, kak te zajebava in utruja. A ti sploh ne veš in mirno spiš ...

Pa da vidimo kdo bo potem prej nehal, nadlegovalec ali aplikacija?

Samo to ni dobro, ker osnovno pravilo je, da se ne javiš, če pa se, pa ti on diha ali pa nekaj pa takoj prekineš ...... sicer tem norčkom zrasejo krila......

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.710
113
Nikar ne mislite, da policija ne more izvedeti iz katere številke je bil klic preusmerjen.