Nekdo grozi po mobilniku - kako ukrepati?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
če bi kdo tako moji grozil, ali komu od mojih sorodnikov, zagotovo se sam pozanimam kdo je ... ga na psihični način zjebem, potem pa ga prijavim.

Če je še mladoleten ... najboljše da se pogovite potem z njegovimi starši, potem pa še pred njimi mu nekdo da zaušnico.

Pa ta tvoja sorodnica niti najmanj ne ve kdo bi lahko bil?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tip grozi tudi drugim, ki sploh nimajo povezave z njo. Očitno si je izbral nekaj ljudi in jih psihično uničuje. Ti ljudje med sabo niso povezani. Jasno, k vsakemu "izbrancu" je dodal še nekaj družinskih članov in prijateljev. Mora biti pa nekdo iz bližine, ker drugače ne bi prišel do vseh telefonskih številk. Jasno pa, da to v manjšem kraju, kjer se vsi poznajo, ni tako težko.

Iščem tehnične rešitve, kako ga izslediti. Ker razni pogovori in psihološke variante (tudi razna zasledovanja), niso pomagali do cilja. Ne pozabiti, da se zadeva vleče že skoraj 3 leta in nismo nič bližje, kot na začetku.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.671
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Ce ima androida:
aFirewall blocker - zastonj.
Blokira lahko black listo (vpišeš številke) ali pa dovoli white listo - samo iz adres book a lahko kličejo. Telefon je zaseden.
Dela odlično:)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Mogoče nisem bil dovolj natančen.
Nima androida in ga ne misli nabavljat, ker ga ne rabi. Na mobilniku, ki ni android, ima možnost, da rukne številko na črno listo in potem je mir. Nobenih klicev in nobenih SMS jev (no, klici se sicer zabeležijo med zgrešenimi, tako da vidi, da tip kliče 10x na dan, vendar sploh ne zvoni telefon, ampak avtomatsko daje signal "zasedeno" klicatelju).
Ko tip zamenja številko, naredi isto še za to številko in je spet mir. Nimajo pa miru ostali žlahtniki, ki nimajo androida in niti možnosti črne liste na mobilniku. Pa ne bodo zdaj vsi androida nabavljali zato.
Tipa je pač treba izslediti, to je to (dokončna rešitev).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Kaj pa če daš oglas na avto.net na prodaš VW Golf 6 1.9TDI za 6500€? Pa za kontakt njegovo številko ...

Pa še mogoče kakšnega VW Golf 5 1.9TDI za 3500€.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kaj pa če daš oglas na avto.net na prodaš VW Golf 6 1.9TDI za 6500€? Pa za kontakt njegovo številko ...

Ima narejene vse mogoče prevezave. Če pokličeš to številko nazaj, dobiš kar neke x ljudi. Pa pokličeš drugič, pa dobiš zopet druge itd...
Podrobnosti zakaj tip nadleguje, niti ne poznam, niti jih ne bi pisal po forumu. Mislim, da mu nič ne daje pravice, da počne to kar počne.
Mogoče celo prebira tale forum
smile-1.gif
. No, saj to bomo hitro izvedeli, ker se zelo rad pohvali, kakšen maher je, da ga niti policija ne more najti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Rajši ne...še pomnimo, kaj se je zgodilo pred leti, ko je dal nekdo oglas za golfa...

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

No, saj to bomo hitro izvedeli, ker se zelo rad pohvali, kakšen maher je, da ga niti policija ne more najti.

Nekako se mi zdi, da vseeno veš kdo je ta oseba.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:

No, saj to bomo hitro izvedeli, ker se zelo rad pohvali, kakšen maher je, da ga niti policija ne more najti.

Nekako se mi zdi, da vseeno veš kdo je ta oseba.
Ne, na žalost.
To se pohvali vedno v prvem SMSu, ko zamenja številko.
Kriminalisti pa imajo itak vedno enak odgovor, ko kaj vprašamo glede izsledljivosti številke: "malo preveč filme gledate"

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Če je že na tem, raje daš številko med zasebne oglase: On išče njega...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz bi najraje dobil kakšne insajderske informacije iz Mobitela, kdaj in kje je bila kupljena predplačniškam kartica s to tel. številko.
Če lahko kdo pomaga, prosim na zasebna sporočila.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Rajši ne...še pomnimo, kaj se je zgodilo pred leti, ko je dal nekdo oglas za golfa...
Se ne spomnim za kaj gre, oziroma je šlo???

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Neki Brkič je obsedel za 30 let zaradi G2. Vmes je še zaštihal 2 ali 3 ljudi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Ima narejene vse mogoče prevezave. Če pokličeš to številko nazaj, dobiš kar neke x ljudi. Pa pokličeš drugič, pa dobiš zopet druge itd...
Podrobnosti zakaj tip nadleguje, niti ne poznam, niti jih ne bi pisal po forumu. Mislim, da mu nič ne daje pravice, da počne to kar počne.
Mogoče celo prebira tale forum
smile-1.gif
. No, saj to bomo hitro izvedeli, ker se zelo rad pohvali, kakšen maher je, da ga niti policija ne more najti.

Torej naj bi heknil telefone tem ljudem ali celo bazo od operaterja? Poizkusite izvedeti kaj več o tem, ker tole bi pa moralo zanimati tako policijo kot operaterja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja očitno naredi prevezavo za dohodne klice. Pa enkrat nastavi na eno številko, drugič drugo. Ne rabiš hekat telefonov ali baznih za to.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
JosipBroz, govoril sem s sorodnikom, ki je kriminalist v lj. Je rekel, če bi mi hotel dati njegovo številko, da malo preveri od katerega oddajnika klici po večini izhajajo ipd. Pošlji pod privat sporočilo.
Mimo grede, omenil je, da policija ne ukrepa, vse dokler oseba ne grozi drugi osebi s smrtjo in/ali hudimi telesnimi poškodbami. Sicer pa sem mu tak povedal, naj si malo ogleda ta post na tem forumu, in sam razbere kaj se v resnici dogaja.