Neakteri kolesarji in ostala neodgovorna golazen!

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Odsevniki ti nič ne pomagajo, ko te avto nabaše v ovinku oz. ob strani, kar se rado zgodi. Daj nekaj EUR za vsaj neko lučko, ki utripa. Na mojem kolesu niso bile in sem kupil komplet bela spredaj rdeča zadaj. Ni šans da grem blizu nekaj tonskim vozilom brez njih ponoči! Vido te bo, ko mu boš na haubo priletel, takrat res ne rabiš lučke. Že podnevi sta me dva nabasala, nič hudega, zvito kolo, sneta ketna, modrice, praske, ampak čutiš težo in tvojo popolno nemoč. Pogled prestrašenih voznikov, ko se pobiraš pa je priceless.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
od spredaj te avto težko nabaše (po pravilih te ne bi smel, če pa seka nepregleden ovinek pa najbrž tudi z light showom nimaš veliko možnosti)
wink-1.gif

Zadaj je lučka vedno gor(in vedno ponoči prižgana) , za spredaj še nisem našel primernega mesta, kamor bi jo za stalno fiksiral. KO se bom kaj več vozil bo treba tudi to. Tista na 4xAA baterije in klasično žarnico pa se mi zdi preglomazna za po lj skakat. LEdice veliko bolj prav pridejo. Jo moram iz čelade "preselit" na bicikel.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
od spredaj te avto težko nabaše (po pravilih te ne bi smel, če pa seka nepregleden ovinek pa najbrž tudi z light showom nimaš veliko možnosti)
wink-1.gif
Pozabil si na križišča. Ti greš po prednostni in s tvoje leve pride avtomobilist. Brez lučke spredaj te bo zelo verjetno spregledal, kar pomeni, da čelno pribiješ noter.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Na regionalni cesti pogosto srečujem proti večeru rekreativne kolesarje in skoraj brez izjeme (posebno tisti ki izgledajo "profi") so popolnom abrez odsevnikov, luči,... ponavadi še v temnih kolesarskih oblekah. Najraje bi jih TEPEL. Verjetno bi zelo trpela njihova kolesarska kariera æe bi s sabo prevažali na kolesu še 2 led lučki ki stanejo par € in tehtajo 5g ?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik torek pravi:
Na regionalni cesti pogosto srečujem proti večeru rekreativne kolesarje in skoraj brez izjeme (posebno tisti ki izgledajo "profi") so popolnom abrez odsevnikov, luči,... ponavadi še v temnih kolesarskih oblekah. Najraje bi jih TEPEL. Verjetno bi zelo trpela njihova kolesarska kariera æe bi s sabo prevažali na kolesu še 2 led lučki ki stanejo par € in tehtajo 5g ?

Jep, lučke ubijejo aerodinamiko in dvignejo težo bicikla. Pa ja ne bodo kupovali karbonskih okvirjev, da jih potem obtežijo z lučkami.
evil.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Lučke, ki jih montiramo na kolesa in utripajo so NEHOMOLOGIRANE. Pomeni, da zakonsko niso OK. Pomeni, da plačamo, ker nimamo pravilna svetlobna telesa na kolesu. Pravilna svetlovna teleso so dinamo in lučka!
Potem se pa pejt.
bonk.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
pa jaz imam eno malo lučko zadaj pa ima možnost da utripa ali pa sveti....pa se vidi zelo daleč.

Pa dinamo in lučka a....brezzveze...bog ne daj da stojiš ali se pelješ minimalno počasi naprej...vidljivost nula.

Ma to je vse še nekako zadovoljivo.....problem so tukajšnji taljani ki se vozijo po dva ali tri vzporedno...vsi wanabee profiji.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
to še ni nič, jaz sem te profi debyle videl že v celi gruči čez koroški most v mb, pa čez titovega, to so vse štiripasovnice, pridejo v križišče pri telekomu in mrtvohladno čez rdečo da so vsi iz leve in desne (ki so imeli zeleno) bremzali ko budale, da gospodom slučajno nebi pulz padel al kaj jaz vem kaj
stupid-1.gif