Neakteri kolesarji in ostala neodgovorna golazen!

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
lepo ga zbiješ pa sam je kriv.

Tudi če ne nalašč, se pobere in ******, ti pa plačuješ škodo na vozilu. (Isto je s skuteraši. Je mat dala 200k takratnih SIT za zamenjavo vrat, ličanje, barvanje ipd., ker ji je pripeljal po kolesarski stezi kontra in priletel v vrata - seveda pobegnil - takrat še ni bilo tablic)

Skloftat bi jih bilo treba.

Mene sicer najbolj pogrejejo tisti, ki so kao profi kolesarji pa vozijo vštric po cesti. Tudi če je kolesarska steza seveda.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Meni pa ni jasno kako se nekaterim da še v snežnih metežih in poledici voziti s kolesi???
confused-1.gif

Prejšnji teden, ko je bila poledica...sem zvečer ob 19:00-20:00 šel čez center ljubljane in sam peš 3x skoraj poljubil pločnik...nakar pripiči ena ženska s kolesom, v eni roki pa je imela odprto marelo! Tako je telebnila revca, da se je 5 minut pobirala. Aja. Potem je šla pa naprej s kolesom.
stupid-1.gif

Jebomater no. Če je ******* vreme pejd magari peš al pa z javnim prevozom.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah eni kolesarji so res tok samivase zaverovani... čež križišče piči kot da ni nobenega, tud mal ne pobremza, pa vidi, da so avti, k bojo zavil desno... ok, sej če bo avto zavil desno, pa ga bo dobu na haubo, sej bo avto kriv, sam un bo mel pa glavo v dveh kosih. To je men ful neodgovorno.

ja da ne govorimo o lučeh pri pešcih in kolesarjih.... Sicer si pa predstavljam reakcijo, ko bi policaji napisali kazen enemu pešču, zarad neuporabe luči...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kolesarji se obnasajo kot da imajo zmer prednost..... Js sm mel pred leti dogodovscino, ko se mi je nabil na haubo kolesar z leve....ampak fora je v tem, da sem z avtom skusal zapeljat na cesto iz dvorisca, zapeljat moras pa cez plocnik, kolesarsko in sele nato si na cesti. Najbols je pa to, da ne vidis ce kdo prihaja ne levo ne desno, dokler ne prides z sipo ven, takrat je pa nos avtomobila bil ze veeliik naprej. Js sam, ce vidim, da en z avtom rine vn, pa da vidm sam nos, se prav, da voznik nc ne vid, mu pac "pomagas", ustavis, da te opazi al pa pocakas, da vn zapelje....ampak ne!! Vecina kretenov pr ns, kr furajo naprej in se razburjajo ces, zakaj jih ne pocakam?!!! Ja ljudje bozji, ce vs se vidm ne!!!! Bi se mogle rampe spustit takrat ko grem vn, tko kot pri vlaku....kaj bi sele pol komentiral?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap... in isto je, ko zavijamo desno... ne vem, a je tak problem pobremzat, pa se prepričat, če te avtomobilist vidi, pa pol nadaljevat pot? a jim je tok vseen za zdravje?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kolesarji se obnasajo kot da imajo zmer prednost..... Js sm mel pred leti dogodovscino, ko se mi je nabil na haubo kolesar z leve....ampak fora je v tem, da sem z avtom skusal zapeljat na cesto iz dvorisca, zapeljat moras pa cez plocnik, kolesarsko in sele nato si na cesti. Najbols je pa to, da ne vidis ce kdo prihaja ne levo ne desno, dokler ne prides z sipo ven, takrat je pa nos avtomobila bil ze veeliik naprej. Js sam, ce vidim, da en z avtom rine vn, pa da vidm sam nos, se prav, da voznik nc ne vid, mu pac "pomagas", ustavis, da te opazi al pa pocakas, da vn zapelje....ampak ne!! Vecina kretenov pr ns, kr furajo naprej in se razburjajo ces, zakaj jih ne pocakam?!!! Ja ljudje bozji, ce vs se vidm ne!!!! Bi se mogle rampe spustit takrat ko grem vn, tko kot pri vlaku....kaj bi sele pol komentiral?

Ko boš pa koga poškodoval pa boš našel tistih nekaj € za ogledala ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz... sicer ni bilo v temi, je pa bil pred mano pijan kolesar, ki je rahlo cikcakal na ozki cesti (dva avtomobila komaj gresta v štric)
in ker se mi je že na daleč zdel sumljiv, sem se mu počasi približal (40kmh) in 10m pred mano pa ga je vrglo čez celo cesto
bonk.gif

polne po bremzi in zadnji moment zavil mimo njegove glave.... budala ena!
in da ne omenjam peščev na tej isti cesti
bonk.gif
) v črni jakni, črnih hlačah eh.... ma saj nima smisla
pač... kot voznik avtomobila moraš bit trikrat bolj previden...

Veš kaj se dogaja na tisti cesti in še vedno voziš tako da ne moreš varno ustaviti ? Ne vem ne.
Zakaj pa se ne pritožiš na policijo naj malo kontrolirajo tisti del. Si še eden, ki čaka da mu bo bog uredil zadeve ?

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Nič bat, kriv si. Kolesarji so posebna kasta, za katere zakoni ne veljajo in so zaščiteni kot medvedi. Pa obnašajo se tudi tako.
Kaznovati bi jih morali kot je predlagal zgoraj sjtv.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jap... in isto je, ko zavijamo desno... ne vem, a je tak problem pobremzat, pa se prepričat, če te avtomobilist vidi, pa pol nadaljevat pot? a jim je tok vseen za zdravje?

Ni isto. Eno je ko se nekdo vključuje na cesto tam kjer ni pregledno in je fizično nemogoče videt dogajanje na cesti. Drugo pa je, če se kolesarje da videt, ampak ti samo pozabiš ali pa preveč površno pogledaš ogledala in mrtvi kot.
A ti na vsakem križišču, ko imaš prednost, ali pa ko je izvoz iz dvorišča na cestu tudi pobremzaš, če bi slučajno kdo tam pripeljal?

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če vidim, da avto ven leze se sigurno prepričam kakšne namene ima. sicer za nas je drugče, ker je vmes še pločnik in kolesarska. predno pride z nosom na cesto, vidi že celo križišče.

Ja, nekdo tud pozabi pogledat, mogoče je zmeden, star, mogoče se mu mudi, karkoli,... a imaš raje razbito glavo, al raje malo pobremzaš in po potrebi tudi ustaviš... ne vem no. men je to čist logično. Ko se jest peljem s kolesom (4x na leto), vedno pobremzam, in se prepričam, če me je un v avtu videl. ne vem, zakaj bi to bil tak problem... jest še z avtom, ko se peljem skozi kakšno veliko križišče z zeleno, rahlo zmanjšam in pogledam levo/desno, če SLUČAJNO kakšni mulci ne izvajajo kakšnih adrenalinskih izzivov.

...ker nikoli ne veš...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Mene sicer najbolj pogrejejo tisti, ki so kao profi kolesarji pa vozijo vštric po cesti. Tudi če je kolesarska steza seveda.

Še 101 pišem.

Glede na kulturo slovenskih voznikov, je edino primerno se vozit vštric po glavni cesti, ker drugače vsi silijo v škarje, pri nezmanjšani hitrosti.
To pa da se vozi po kolesarski stezi 40km/h na uro pa, da nas je cca 10komadov, pa je tudi prepovedano.

Sam ko grem na treninh pa se vedno peljem po kolesarski in se nasploh izogibamo prometnih cest.

Lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Mislim da ne smeš kar tako postavljat ogledala ob cesti. Da ti ga občina postavi pa tudi traja leta in leta...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz
Proti nevidnim pešcem in kolesarjem verjetno še najbolj pomagajo prižgane meglenke, močni brisalci in dovolj vitreksa...
evil.gif

Ko sem enkrat tukaj že razložil, da so ponoči pešci in kolesarji "močnejši" udeleženci v prometu kot avtomobilisti, so se nad tem mnenjem mnogi zgražali. Mislim, da v večini primerov prej zaznajo avto kot obratno in tudi lažje poskrbijo za lastno varnost. Če pa so gluhi in slepi (in neumni) pa tako niso za na cesto. Zgleda da je to dojel tudi Žlender in sprožil akcijo Bodimo (pre)VIDNI! Ena redkih pametnih od SPV.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Ni isto. Eno je ko se nekdo vključuje na cesto tam kjer ni pregledno in je fizično nemogoče videt dogajanje na cesti. Drugo pa je, če se kolesarje da videt, ampak ti samo pozabiš ali pa preveč površno pogledaš ogledala in mrtvi kot.
A ti na vsakem križišču, ko imaš prednost, ali pa ko je izvoz iz dvorišča na cestu tudi pobremzaš, če bi slučajno kdo tam pripeljal?

Ne, definitvno pa pobremzam, če za koga, pred katerim imam prednost nisem 110%, da to ve tudi on. Raje jaz 1x peeveč bremzam kot da poči.
Ampak večni vozinikov in še večji večini kolesarjev kaj takega ne pade na pamet.
bonk.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Mislim da ne smeš kar tako postavljat ogledala ob cesti. Da ti ga občina postavi pa tudi traja leta in leta...

Da ga postaviš, potrebuješ dovoljenje tistega, na čigar zemlji bo ogledalo stalo (to je včasih velik problem, pri nas je recimo bil), na občino ali pa vzdrževalca cest računat pri postavitvi ogledala, katerega bi koristila ena hiša, je pa utopija (govorim konkretno o celjski občini in lokalnem vzdrževalcu cest).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja ljudje bozji, ce vs se vidm ne!!!! Bi se mogle rampe spustit takrat ko grem vn, tko kot pri vlaku....kaj bi sele pol komentiral?
Bolj kot kolesarjev je pravno gledano to tvoj problem.
Postavi ogledala ali pa znižaj oz. premakni ograjo bolj nazaj, da boš videl ven,
ali pa naj boljša polovica ustavi promet, ko greš ti ven z dvorišča.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Zadnjič sem se s sodelavcem vozil na koncu Vojkove in zavijal levo proti obvoznici v smeri Šiške. Tema, dež, zelo slaba vidljivost. Zavijam levo in slišim kolega, ki mi reče pazi enkrat, drugič pa glasneje, ko zagledam mlado punco, ki prečka cesto. Sicer je bil označen prehod, vendar je gorela rdeča luč, poleg tega je čvekala po mobilcu. Ji potrobim, ona mi pa pokaže fakiča. Dejansko je nisem opazil, ker mi je stebriček v avtu (levo od volana) zakrival pogled, poleg tega nisem pričakoval pešca čez rdečo luč. Kako hitro bi bila lahko pizdarija...potem pa dobim fakiča.
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
x2

Meni se je isto zgodilo, le brez fakiča, tip je bil po moje čisto zadet, me je gledal kot tele v nova vrata.
Prišel mi je z leve strani ven iz teme in mi direktno sekal pot (imel sem zeleno) na velikem križišču. Če ne bi punca zavpila, bi ga zgazu.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Eni res imajo samomorilska nagnjenja. Se spomnim v Europarku v Mariboru je nekdo iz stranskih požarnih stopnic v garaži kar tako peški priletel not in na srečo je bil prehiter in prehitel avto, ki je ravnokar odhajal iz garaže. Ampak njegov pogled je bil priceless. Naprej je tak bolj napol tekel. Noge niso kaj preveč ubogale.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Pa ne bos edaj še luči s seboj vozil. Veš koliko je to teže?
Zakaj pa je potem dal več jurjev za karbon? Da bo sedaj luči s seboj vozil?

Sam ima na kolesu odsevnike, zadaj vedno tudi ledice, spredaj pa ne vedno (priznam)