Ne pogrevam, ampak sem pa jezen kot ris!!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Jaz ne poznam dosežkov Oderlapa in Jegliča in me dejasnko zanima zakaj se je na njih pozabilo. Mogoče niso dosegli toliko kot Humar (1200 sestopov, osvojeni vsi 8-tisočaki itd). Mogoče so dosegli celo več? Lahko kdo poda te podatke. Mogoče nam bo potem bolj jasno.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pa se ti tipi kaj promovirajo, pišejo bloge, imajo spletne strani ? Še zvezde svetovnega formata ne morejo brez tega, pri nas pa en spleza na en zafukan hrib in naj kar poročajo redno o njemu kot o politikih ali kako ? Optimisti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
sej to je to. takrat ko so oni šli, tale rumeni tisk ni bil tako lačen. Sej to je iz leta v leto slabše. Kmalu bojo še plačevali ugašajočim zvezdam, da delajo nekaj, o čemer bojo lahko pisali... aja, sej to že obstaja - kmetija...

Malcom; ko je papež umrl, je bil tud cel halo - in to po celem svetu! pa kdo je bil on? en k je do 80-ega leta zagovarjal nategovanje ljudi.

Pač, če si slaven, si najbl znan po smrti. Vmes pa ne, ker rajo ne zanimajo tok dosežki, pač pa bolj tragični dogodki. Smrt, nesreče, pač vse, kar je negativnega... to je žalostno, vidiš.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Koliko se ljudi je žalovalo za Senno in koliko za Ratzenbergerjem?

Enostavno ne moreš primerjat, sploh pa skušaš razumno govoriti o čustvih, ki z razumom nimajo nič skupnega.

BTW: Humar ni bil samo heroj ali samo egoist. Bil je oboje in še več.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
@malcom

Ti si zadnji ki lahko sodis o morali ljudi.
Spomnim se dne ko si pisal kako je na tvojih rokah umrl pokojni ki je bil pokončan s katano. Dva dni nazaj sem bral poročilo o tem dogodku kjer je lepo napisano da je umrl ker nihce ni poklical resilca ter da se na posnetkih nadzornih kamer lepo vidi da so vsi hodili mimo.

Ti si navadno laznivo scene, zeljno samopromocije. Palcek ki bi mu vsak lahko pljunil v obraz. Mars laznivec dvolicni, bos ti tu ljudi morale ucil

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Em, kaj je pa imel Nigel s tem veze??
Odgovarjal je Mx-u, zato znak @ !

@Apollo8 - na tisto svinjsko laganje o katani sem pa že skoraj pozabil. Če se samo spomnim, da je zaradi tega dobil naziv Alter_2008
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pa koliko se teh plezalcev ubije??

Ogromno, večina pa zato ker leze nekam sama brez vsakršne družbe oz. pomoči.

Če se lahko potapljači držijo pravila in se nikol ne potapljajo sami, nevem zakaj so alpinisti tu neka izjema...

Lahko tole, kar sem odebelil, malo argumentiraš? Koliko se jih je ponesrečilo in izgubilo življenje pri solo vzponih?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Morda ima kaj zveze s tem dejstvo, da je Humar nekaj časa hodil z Majo Roš, ki je ProPlusova novinarka. Pa je potem ona poskrbela za njegovo popularnost. Potem so se pa ljudje navadili nanj kot na medijskega človeka, čeprav se je on po Nanga Parbatu umaknil v popolno osamo.

Ker ProPlus zanima samo senzacionalizem, ker se to pač prodaja in gleda, jih tudi nič ne briga njegova družina, kateri je ta medijski cirkus popolnoma odveč.

Da je ironija še večja, pa v Sloveniji delujejo alpinisti, ki so tehnično še precej bolj sposobni od Tomaža, pa se o njih ne piše v popularnih medijih. Malo tudi zato, ker njim ni do te sorte publicitete. Kako naj bo človek skoncentriran v vzpon ali sestop, če pa se zaveda da je 24 ur na očeh javnosti?
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Torej imamo še boljše alpiniste od najboljšega, ampak so tako skromni, da anonimno delajo super dosežke, oglašajo se pa samo na Alterju ?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Nekaj imen sem že napisal, pa nič ne škodi, če jih ponovim: naveza Lukič, Lindič in Blagus, npr. Pri tem sta zadnja dva še zelo mlada in imata veliko prihodnost. Pa brez skrbi, da te ljudi alpinistična srenja zelo dobro pozna. Niso pa znani širši javnosti, ker v taki obliki promoviranja večinoma ne vidijo smisla.

Aja, žal nimam te sreče, da bi bil kateri izmed njih. Svojčas sem že kaj splezal, ampak tudi na daleč ničesar ekstremnega v modernem smislu.
wink-1.gif
Mi je pa še vedno v veselje spremljati alpinistično dejavnost v Sloveniji, ki je kar impresivna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Pa še to: dejstva, da so tile trije tehnično boljši od Humarja, si nisem izmislil jaz, ampak je to v enem zadnjih intervjujev pred dnevi rekel Tone Škarja.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kadar grem jaz v hribe, ali mečkam hribčke kaki simpatični deklici pa nikdar ne premišljujem ali sem boljši tehnik od drugih, ker to počnem iz lastnega veselja. Ali mi še pripada slovensko državljanstvo ?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
V čem je sploh problem? Meni je bil model totalen car. Tehnično sicer obstajajo boljši, ampak kot avanturist je pa definitivno eden največjih. Upal si je marsikaj, imel je izjemen nagon za preživetje, pa tudi v njegova zgodovina vzponov je impresivna.

Malo so nesmiselni samo časopisni vzdevki "največji alpinist svojega časa" ali "najboljši slovenski alpinist vseh časov" itd.
wink-1.gif
Že zaradi tega ne, ker on sam ne bi pristal na take nesmiselne kategorizacije.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V čem je sploh problem? Meni je bil model totalen car. Tehnično sicer obstajajo boljši, ampak kot avanturist je pa definitivno eden največjih. Upal si je marsikaj, imel je izjemen nagon za preživetje, pa tudi v njegova zgodovina vzponov je impresivna.
Se strinjam.
Dodal bi še, da je v svojem početju užival in doživljal izjemno srečo - glej sliko v mojem podpisu, ko je sestopil z Anapurne po solo vzponu čez južno steno.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ko boš zarad mečkanja "sumljivih" hribčkov dobil aids, bomo rekl, da si sam plačuj zdravniško oskrbo.
Bo v redu?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Morda ima kaj zveze s tem dejstvo, da je Humar nekaj časa hodil z Majo Roš, ki je ProPlusova novinarka. Pa je potem ona poskrbela za njegovo popularnost. Potem so se pa ljudje navadili nanj kot na medijskega človeka, čeprav se je on po Nanga Parbatu umaknil v popolno osamo.

Ker ProPlus zanima samo senzacionalizem, ker se to pač prodaja in gleda, jih tudi nič ne briga njegova družina, kateri je ta medijski cirkus popolnoma odveč.

Da je ironija še večja, pa v Sloveniji delujejo alpinisti, ki so tehnično še precej bolj sposobni od Tomaža, pa se o njih ne piše v popularnih medijih. Malo tudi zato, ker njim ni do te sorte publicitete. Kako naj bo človek skoncentriran v vzpon ali sestop, če pa se zaveda da je 24 ur na očeh javnosti?
bonk.gif
Kaj ni omenjena MR nekakšna alpinistična grupie (Karničar, Humar)?