[NAVIGACIJA] GARMIN XT za SYMBIAN 1.del

bidebide

Zelenc'
14. avg 2008
3
0
1
Ali se da z Garmin XT navigirati na točko, ki ni na cesti? Se pravi, da je recimo nekje v gozdu, pa da mi kaže razdaljo in kurz do točke?

bidebide

Zelenc'
14. avg 2008
3
0
1
Pa je samo črta, ali ti kaže tudi razdaljo do točke? Rad bi namreč, da mi pokaže oddaljenost, pa mi nekako ne uspe.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Prosil bi, če mi lahko kdo pomaga. Dva dni sem se za****baval, da sem končno na Samsung SGH G810 naložil Garmin XT in AR 2.10, scg 1.7. Deluje vse kot treba. Danes pa se že cel dan ukvarjam z AdriaTopo 2.10 in mi nikakor ne rata. Napiše, da na tej napravi s to ID xxxxxxxxxxx karta ni odklenjena. Odprl sem jo v Mapsourcu in je odklenjena, prenesel izbrano SLO(send to device, najdena naprava ni bila H:pomn.kartica, ampak Garmin Mobile XT) na pomn. kartico, generiral kodo od 844 (tri različne sem probal, tudi s končnico GMAPSUP2.UNL) in jo kot GMAPSUPP.UNL kopiral na pomn.kartico v mapo Garmin. Sedaj sem obupal, mi lahko kdo pomaga?

kiki39

Zelenc'
4. avg 2008
2
0
1
Ankaran
torej jaz bi še enkrat prosu če mi lahko kdo pomaga kajti nikakor ne morem povezat zunanjega oddajnika z gsmjem... formatiral sem telefon formatiral kartico in na novo instaliral garmina ampak odjanika mi nikakor ne zazna.... probal pa sem vse kar ste napisali na foromu

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Na začetku, ko namestiš Garmina, traja kar en čas, da se prvič poveže z sateliti (saj pri meni je bilo tako).
Imaš v aplikaciji Garmin, nastavljeno na " Streni. podprt GPS"? ne sme biti Bluetooth. če nič od tega ne deluje, si se verjetno užgal pri kakšnih generiranjih kode ali kaj podobnega.

bom kar v tvoj post vpisal še svoje vprašanje... Preden se določena ruta izriše, me vedno vpraša ali želim prenesti preko GPRSa prometne informacije... a to v Sloveniji sploh deluje? npr. v nedeljo sem pri Radgoni stal v koloni eno uro, pa me ni hotel preusmeriti na nobeno drugo cesto, kljub temu da je kokr prenesel prometne informacije?

unknown

Pripravnik
24. jul 2007
44
0
6
Citat:
Uporabnik unknown pravi:
Imam eno težavo in upam na kakšen uporaben napotek.
Skratka, ko naložim bluechart v9.5 se mi garmin XT noče odpret (preden se pojavi glavni meni, ga enostavno zapre).
Po testiranju (vse ostale karte sem izbrisal, tako da je bil samo bluechart naložen na N95) sem ugotovil, da se garmin zapre predčasno samo, če izberem npr. celotni Jadran. V kolikor si pa izberem neko manjše območje (npr. samo ožje splitsko območje) se pa program normalno zažene in tudi karta lepo deluje.

Kakšna ideja, nasvet,....

Hvala
lp

Baje da Bluechart v9.5 ne dela na symbianu S60.

Ali morda komu dela na S60?

lp

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Vsi BlueCharti (tudi Atlantic 9.5 in 2008) delajo brez problema na N95 (S60). Res pa je, da ko sem na morju izklopim vse ostale karte, vklopim pa le BC in stvar je kar uporabna.

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Pozdravljeni!

1. Zanima me ce obstaja kaksen bolj user friendly postopek namestitve AdrieRouta na Nokio n95, ne bi namrec bral cleotne teme
En skrajsan postopek sem nasel tukaj (je to v redu?): http://www.noeman.org/gsm/symb...my-n95-8gb.html
2. Kje dobim karte adriaroute - na torrentu sem nekaj nasel - a so te ok ali morajo bit prilagojene za telefon?

Hvala za odgovore

lp

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
1 to je to
2 z uradne strani adria
wink-1.gif

unknown

Pripravnik
24. jul 2007
44
0
6
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Vsi BlueCharti (tudi Atlantic 9.5 in 2008) delajo brez problema na N95 (S60). Res pa je, da ko sem na morju izklopim vse ostale karte, vklopim pa le BC in stvar je kar uporabna.

Ali imaš cel jadran gor? Pri meni je problem, ko dam npr cel jadran gor, mi noče N95 programa odpret. Če imam samo kak otok gor, pa dela.
Katero verzijo XT-ja in S60 pa imaš?

thx
lp

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Uspelo mi je instalirati adriaroute in dela vse brez problema.
Zdaj zelim instalirati se City Navigator Europe NT 2008, skopiram gmapprom.img na kartico\garmin\
sedaj pa em zanima naslednje:
ali v datoteko gmapsupp.unl preprosto dodam v novo vrstico unlock kodo se ze city navigatorja (v prvi vrstici je tista od adriaroute)?
in ali isto storim za SW.unl datoteko?

hvala

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Pozdravljeni!

Nov problem
Instaliral sem adriaroute na n95 in vse dela tako kto treba.
Sedaj bi rad dodal se Garmin City Navigator Europe NT 2008
Imam datoteko "gmapprom.img" v navodilu pise:
"Rename from gmapprom.img to GMAPSUPP.IMG an put it on your MMC/Garmin"
ampak ce to storim bom zbrisal adriaroute, ki je trenutno shrnajena pod GMAPSUPP.IMG.

kaj mi je storiti?

hvala

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Hvala za hiter odgovor!

Torej je to kao nek splosen postopek za vse dodatne karte (ime_karte + ime_karte.unl)?
1. Okej topografsko karto imam zdaj pa se prosim za nasvet kako jo prenesti za mapsourcom na nokio.
2. Zanima me tudi kje bi lahko dobil mapsource program, ker na njihovi strani imajo samo update verzije, ne pa new install verzije.

thnx in advance. Res ste super tu na forumu!!!

Nazadnje urejeno:

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
1.kje jo pa gledas?Oz jo vidis na računalniku?!sicer si pa že tukej odgovoru na 2 vprasanje(mapsurse mas),drugače pa premakni file k ga mas na telefonu in potem posli topo na telefon in spremeni ime fajla in nato stari fajl nazaj na staro mesto
2.če si adriarute namestil prek PC mas mapsurse ze gor,tko da ga ne rabis se enkrat vlečt

Nazadnje urejeno: