Nategatorji !!!!

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Mater...prvič vidim.....se vidi da samo spamam po forumu
bonk.gif

ant

Pripravnik
Citat:
Uporabnik ant pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6597982&show=1
Renalut scenic

Avto je imel zadnji servis pri 106k km, ker sem si ga ogledal preden ga je tale preprodajalec kupil za 4600. Noter je ful posvinjan od otrok, vsi zadnji sedeži so vsi flekasti. Avto je tudi potolčen po obeh pragovih in nad voznikovimi vrati.

LP
1611266-neimenovana.JPG

Priponke

• 1611266-neimenovana.JPG
    1611266-neimenovana.JPG
    146,4 KB · Ogledi: 226

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kje tocno je tu nategunstvo? Kilometri ocitno niso prevrteni, v opombah so celo omenjene vdrtine. Ali si eden tistih ki mislijo da bodo za "drobiz" dobili avto v stanju enakem novemu in si sedaj razocaran?

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Natega tudi jaz ne vidim. Če odštejem to da ti recimo po telefonu (v opisu) reče sem in tja kaka udrtinica, potem pa narediš 150 km v eno smer in na kraju ugotoviš da pojem "sem in tja kakšna udrtinica" v resnici pomeni oba praga počohana v dolžini pol metra.

Ni nateg, je pa svinjsko. Popravi ali povej/napiši direktno, po resnici.

ant

Pripravnik
Največji nateg je v tem, da v oglasu piše, da je avto redno servisiran. Avto od 106k km ni videl servisa. Torej če on piše, da ima potrjeno servisno knjižico do 142k km (dejansko 145k km), velikega servisa avto pa sploh videl ni, potem je to zame nateg.

Ne rečem, da je naredil veliki servis sedaj, ampak to še vedno ni redno servisiran avto, saj bi moral avto imeti vmes veliki servis na 120k km in še en redni servis pri 140k km.

LP

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kako veš da ga ni videl? Kaj pa če ni bil delan pri pooblaščencu in pač zato ni vpisan v servisno knjigo?

ant

Pripravnik
Ker je gospa, ki je prodajala avto povedala, da velik servis oz. nikakršen servis, od zadnjega zapisa v servisni knjižici, ni bil opravljen. Torej od 106k km naprej nič.

p.s. sicer pa se menda vsi strinjamo, da je bil kupec preprodajalec. Sedaj se pa vprašaj, ali je res tako pošten, da je naredil veliki servis in avto sedaj prodaja za 200€ več (če rečemo, da je servis 500€)
Bi vi tvegali takšen nakup ali vam ni nič sumljivega ob tem?

No meni se je zdelo pomembno obvestiti morebitnega kupca o dejanskem stanju.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Se pravi da ne ves ce je zdajsnji lastnik oz preprodajalec opravil servis ampak si ga vseeno oznacil za nategatorja? Eni si pa upate ni kaj.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Tistemu ki ga bo kupil mislim da mu bo tvoj komentar veliko pomenil, vsaj meni bi, sploh kar se tiče servisov, ki jih pri renaultu (in ostalih znamkah) ni dobro spuščati, ker so bolj "občutljive" mašine, sploh pa dizli in imaš lahko po nakupu zaradi tega strošek min 500eur+. Navsezadnje je tema tudi temu namenjena...tako da več takih, bolje bo.

lp

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pametno, ker tudi če bi bil redno servisiran, s potrjeno servisno knjigo, bi kupil zelo pokvarljiv avto. Temu, ki ni potrjeval zadnje servise si lahko zelo hvaležen. Upam samo da ne iščeš še naprej kakih 1.5 dci-jev.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Če govorimo o 106KM različici motorja, 6prestav in od l06 s temi mašinami popolnoma nič ni narobe. Jih poznam par, ki imajo že krepko preko 250km in ni nobenih težav, seveda ob rednem servisiranju.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
a je kdo pomislil, da morda je servis bil narejen pa kšeftar "preventivno" reče da ni bil, tako da gre kupec takoj naredit servis... in je potem mir...

drugače pa lej, za enega so nekaj male praske za drugega pa je to karambolirano stanje... zame bi bil nateg da bi rekel da ni nič poškodovan potem pa vidiš da je... če pa potelefonu pove da je malo poškodovan pa ni panike

in dokler bodo butasti kupci raje kupovali "šminko" kot kvalitetno vzdrževan avto, od poštenega prodajalca, ki pove pošteno kaj je bilo s vozilom bodo nategi živeli...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja kaj pa hodiš kupovat avte preko trojan ? Toliko je bilo že politega čenila na to temo pa še kar hodite tja

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Pa kaj ima to veze z servisno knjigo in vzdrževanjem, če ni delal servisov pri pooblaščenem servisu?
A ti imaš tudi probleme z razumevanjem kaj pomeni kljukica pri servisna knjižica/potrjena?

Podobne teme