Nategatorji !!!!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
meni serbvisna knjižica/potrjena pomeni, da je avto SERVISIRAN! da so DOKAZILA o servisih... pa nema veze kje je bil servisiran al pod kozolcem al pa na pooblaščenem....

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Fajn, sva ugotovila, da imava različno pojmovanje. Ampak tudi tega nima ta.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Prek telefona ti je vse po pravici povedal in ti ga označil za nateguna. Zrelo za tožbo zaradi blatenja...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Evo, zbrisano
zmaga.gif
.

Sej ni za pričakovat, da bo v tej balkanski državi najebal nategun, temveč tisti, kateri opozarja na to.

V glavnem avto je dejansko kot nov, vse ima, tudi ESP, pa servisirat ga je treba ko se prodajalcu zdi. In ker se mu zdi, kupcu ne bo treba servisirat vsaj še naslednjih 10 let, če ne bo naredil magičnih 30 jurjev.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
lej povedal ti je vse po telefonu. in si ga označil kot nateguna. ker ti je povedal da je servisiral pod kozolcem (ma račune itd?) da še ni naredil tavelikega servisa... bolš da pove kot da ti v dobri veri pelješ in ti odtrga jermen (mimgrede: če ni menjal jermena je sam v riziku da mu pred prodajo odleti...) esp asp abs dts itd pa je večini isti šmorn:)

potem se pa čudite, da pokličete pa noče noben po telefonu nič povedat...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Lej, gre se profesionalnega prodajalca in ne Jožeta izpod Triglava. Prekleto dobro ve, kaj je ESP in kaj ASR.
Isto dobro ve, da se po predpisih menja jermenje na 5 let po servisni. Če pa slučajno ne ve, naj ne nabija bučk in pogleda v servisno, kjer to jasno piše.
Torej SERVISIRAN NI BIL KOT BI MORAL BIT. Pa naj bo na pooblaščencu ali pod kozolcem.

Mah lej, brez veze, bmk. Hotel sem nekaj dobrega naredit, pa vidim, da je to brez veze, ker očitno vsi nategujejo in je to pričakovano in zaželjeno. In seveda pošteno.
zmaga.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
lej

a ti je povedal že po telefonu da ni bil narejen tavelik servis?!? ti je povedal kje je bil serviseran? prejšnji lastnik je pač čakal 120.000km!

tole NI nateg! nateg bi bil če bi možakar rekel da je vse poserviserano, knjižico bi poštemplal po telefonu bi ti pa rekel prid prid pogledat je vse narejen po terminih... ti pa ves vesel lej ga poštenjakarja...

tti to pričakuješ in želiš očitno. da te nategnejo!

naredil si kvečjem slabo. ker zdej bo še redek pošten prodajalec na uni strani trojan zamolčal po telefonu vse.... ali pa raje poštemplal servisno da ne bo spet kdo na netu zaradi pametnjakoviča ki ga moti iskrenost...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
lej

a ti je povedal že po telefonu da ni bil narejen tavelik servis?!? ti je povedal kje je bil serviseran? prejšnji lastnik je pač čakal 120.000km!

tole NI nateg! nateg bi bil če bi možakar rekel da je vse poserviserano, knjižico bi poštemplal po telefonu bi ti pa rekel prid prid pogledat je vse narejen po terminih... ti pa ves vesel lej ga poštenjakarja...

tti to pričakuješ in želiš očitno. da te nategnejo!

naredil si kvečjem slabo. ker zdej bo še redek pošten prodajalec na uni strani trojan zamolčal po telefonu vse.... ali pa raje poštemplal servisno da ne bo spet kdo na netu zaradi pametnjakoviča ki ga moti iskrenost...
hysterical-1.gif

Potem naj ne piše v oglasu, da je redno servisiran, ker ni. Potem naj ne piše v oglasu, da ima ESP, ker ga nima. Po prodajalčevo namreč vse to ima, je redno servisiran in ima ESP, čeprav je zgolj ASR. Kapiš?
No sej, ni nateg BIL. Ker prekleto dobro vem, kaj in kako mora bit.
Bo pa prišel Joža s Pohorja in ker ne pozna zadev bo mislil, da ima ESP (pa se bo na prvem ledu pozimi skantal, ker ga nima) in potem bo avto ravno nazaj poštimal in mu bo recimo pri 95.000 jurjev jermenje potrgalo, ker bo verjel prodajalcu, da pa do 120 jurjev ni treba nič.
A bi se potem po tvoje to kvalificiralo kot nateg ali bi bil zgolj debilen kupec, ker mu je bilo vse razloženo in potem seveda ni nič preverjal, ker je pač verjel po tvoje ultra poštenemu prodajalcu.

bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
ti zdajle povem, da ko bo joža izpod triglava prišel do prodajalca mu bo ta lepo povedal da nej zamenja jermene:))) ker prodajalc ni tok neumn da bo rezkiral da mu odtrga jermen čez par km... ti je pa po telefonu pač povedal da še niso bili.

a misliš da vedo kaj je razlika med esp in asr? tudi prodajalec zihr ne ve...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
ti zdajle povem, da ko bo joža izpod triglava prišel do prodajalca mu bo ta lepo povedal da nej zamenja jermene:))) ker prodajalc ni tok neumn da bo rezkiral da mu odtrga jermen čez par km... ti je pa po telefonu pač povedal da še niso bili.
hysterical-1.gif

Čudno, zgleda sem po telefonu čuden, ker mi je kljub 2x popravku z moje strani, da je treba menjat na 120 jurjev ALI 5 let zavzeto 3x trdil, da to ni res in šele pri 120 jurjih kot pri Pasatih.
No lej, sej ti veš vse.

Če pa prodajalec AVTOMOBILOV ne razume razlike med ESP in ASR potem je pa sfalil poklic.
evil.gif

In oprosti ampak taki prekleto dobro vejo, le takrat pred potencialnim kupcem ''izgubijo spomin''. Podobno kot dostikrat na sodiščih nihče več nič se ne spomni.

Žal sem trenutno prisiljen iskati nov voz in sem jih že ene par pregledal. Žalostno, najbolj zanimivo pa je, ko MEHANIK ''izgubi spomin'' za določene zadeve, hkrati pa pri nekaterih zelo specifičnih zadevah, katere se izkažejo za preverjeno dobre na konkretnem avtu, katerega si ogledujem, takoj ve, kaj točno preverjam in na dolgo in široko razloži, kako je to super vse ok in kako bi bilo, če bi bil to problem
evil.gif
.
Eh ja. Welcome to Balkanistan. In pol je še polno alkoholikov, kateri take nategune opravičujejo.
zmaga.gif
Pika na i.

Aja, pa sploh ni problem, če je avto poln težav. Če se jih seveda pove in pa seveda najbolj problematično za prodajalca zniža ceno avta. Tale zgoraj bi pa prodajal bučke in ''problematičen'' avto za ceno popolnoma brezhibnega, s polno opremo in redno servisiranega, kar se lahko dokaže s potrjeno servisno in računi s strani pooblaščencev. Ampak ej, to po alkoholikovo ni nateg.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
ne opravičujem nategunov. da smo si na jastnem. zame nekdo, ki ti po telefonu pove da avto NI BIL servisiran NI NATEGUN! nategun bi bil, da pove da je serviserano pa vidiš da ni pa ti reče da zihr je...

in tudi prodajalc se lahko zmoti. ok?

balkanistan je zarad takih kupcev, ki iščejo dlako v jajcu! ki vedo o avtu več kot lastnik...

in razliko med ESP in ASR jih dosti ne pozna.... itak v osnovi oba skrbita za "traction control" ... a ne?

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Citat:
meni serbvisna knjižica/potrjena pomeni, da je avto SERVISIRAN! da so DOKAZILA o servisih... pa nema veze kje je bil servisiran al pod kozolcem al pa na pooblaščenem....

Točno tak bi naj bilo.
Potem pa greš gledat avte, ki imajo recimo od 100 - 200 k km pa piše POTRJENA SERVISNA, poetm pa vidiš prve 3 ali 4 servise vpisane, pol pa tema naprej... Hja gospod, rekli ste mi da je servisna potrjena. Ja saj je, dokler je bil v garanciji, saj potem pa več noben ne servisira uradno.. mislim pič.ka ti matrna pe.der stari.

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
No ja...ESP te reši v ovinku, ko te začna zanašati, ASR pa prepreči, da bi skuril gume
smile-1.gif

ESP je res super zadeva.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
ksz, zdaj pa mene zanima, kako si ti recimo prek telefona ugotovil, da avto nima ESP? Trgovec pa je vseeno trdil, da ga ima.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mogoče ga v določenem modelu/letniku sploh ni bilo na voljo? Ali pa se je na sliki videlo da avto nima ESP gumba?
smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Škoda Octavia Elegance 1.9TDI, letnik 2005. Serijsko ga nima, je pa bil ESP za doplačilo.
Kolikor vem ima Octavia brez ESP gumb za ASR, če pa ima doplačan ESP pa ima na istem mestu namesto le tega gumb ESP. Iz slik se res ne vidi, če je gumb ASR ali ESP.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja saj je, dokler je bil v garanciji, saj potem pa več noben ne servisira uradno.. mislim pič.ka ti matrna pe.der stari.
To je prvo vprašanje katero moraš razčistit po telefonu. Kaj nekomu pomeni potrjena servisna knjižica. Namreč tudi tukaj na alterju je očitno, da tako enostavna lastnost nima enakih razumevanje.
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Škoda Octavia Elegance 1.9TDI, letnik 2005. Serijsko ga nima, je pa bil ESP za doplačilo.
Kolikor vem ima Octavia brez ESP gumb za ASR, če pa ima doplačan ESP pa ima na istem mestu namesto le tega gumb ESP. Iz slik se res ne vidi, če je gumb ASR ali ESP.
Sej sem zgoraj napisal, da ga ima
evil.gif

mladen24

Pripravnik
1. mar 2011
38
0
6
uhh
same pametne glave,servisi na pooblaščencu se delajo do garancije vozila,po garanciji pa bi rad videl junaka,da plačuje
pri pooblaščencih servise,pa tudi pri pooblaščencih vam servis naredijo mandelci,ki so na praksi,ker si tastari majstri ne bodo rok
mazali.mislim da je boljše imet svoga mehanika (pod kozolcem) vsaj veš kako in kaj.In je.o vas štemplji

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
To vse drži. Predvidevam pa, da imaš vsaj račune za dele, ko si servisiral pod kozolcem. Ali nimaš?
Jaz tudi servisiram sam, pa imam za vsa dela original račune za material lepo zložene po datumu.

Zadnjič mi je bil zakon en. Avto star 8 let, servisna potrjena v garanciji (2 leti) in sicer do 120.000 km. Sedaj jih pa ima avto 145.000.
evil.gif
Itak nobenih dokazov o servisiranju. Servisiral kolega, kateri je tudi nabavljal material in pač nima nič. Kulj, sam pol ne dajaj iste cene za tako jajce kot imajo perfektno DOKAZLJIVO vzdrževani avti. In tisti avto je imel ''malo'' več km kot pa tistih 145.000.

Btw: sem videl sedaj par avtov s potrjeno servisno na pooblaščencih, starih okrog 5 let in s preko 200 jurji km. Slovenski. Zanimivo, da eni obstajajo, a ne?

Podobne teme