Nate*vanje z rabljenimi avti

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
ja, ampak kljub temu so laži prisotne vedno oz. kaj zamolčijo
preverjeno, večkrat :D

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
dobri avti se prodajo med znanci in prijatelji
Drži, po moji oceni nekje 90%. Ampak tistih 10% jih pa še vedno pride na avto.net in če nimajo zlatarske cene so prodani v parih urah. Preverjeno, večkrat
wink-1.gif
.

Od tistih 10% se jih pa kakšen % proda še preden pridejo na avto.net. Preverjeno...1x.
cool-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
folk v SLO je pač lažnivec na veliko, kar se avtov tiče
tukaj okolica Brnika je en, ki že leta prodaja golfe,vedno registrirani na ženo itd. ampak vedno neke totalke popravljene
ko sem ga pred cca 3mi leti postavil pred dejstva, je še vedno zanikal, kljub dokazom

potem grem gledat punta in mi ženska trdi, da je v prvi barvi, a cel prvi konec fali barva za 3 odtenke...

pri meni je dejansko tako: najprej tester, potem me šele ostalo na avtu zanima
če pa prodajalec med ogledom 15 minut nabija, kako je avto oh in sploh, pa kmalu obrnemo :D

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
sam ko kupujem stroje mi je prvi pokazatelj že dvorišče;) potem vse ostalo... pa najraje vidim da je prodajalec tiho. napake najdem že sam in ocenim ali je vredno nakupa ali ne... če je vredno nakupa povem svojo ceno, se pocenkam. če gre gre čene roka in adijo.

ne nabijam in pametujem prodajalcu...

in isto ne pametujem kupcu... zaenrkat še ni nihče prišel nazaj... pa nisem nobenih prostih spisov pisal v opombe;) in so vrednosti strojev kar kontretno večje kot so cene jajčk ki jih išče alpajn.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

takim kot si ti se tudi jaz zahvalim za izgubljeni čas

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

glede na to, da živim od diagnostike, so mi parametri pokazatelj, v kakšnem stanju je agregat/vozilo
do danes še nisem imel težav s prodajalci, plačam pa vedno več, kot večina kupcev
velikokrat se oglasi kak znanec, ki kupi avto brez priklopa na tester, potem pa se ugotovi, da je turbina v okvari ali pa na primer kaka tlačna cev močno pušča, da ne govorim o nakupu vozil s "profesionalno" odstranjenim DPF

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
sori sem avtomatično narobe razumel tester kot merilec laka, ker si govoril o barvi in odtenkih

odkar me je en švercerski cepec prperičeval, da je od novega moj avto zbit in slabo popravljen nimam tolerance do takih

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

k sm svojo ibizo prodal, sem ponudil prosto izbiro mehanika, testna vožnje 5km, povedal da gori lučka je treba to zrihtat, povedal za rjo, povedal za gume, skratka, skoraj vse. Cena je bila ugodna, klima, abs, eden najcenejših na avto.net-u, tak da.....kdo je tu....

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Na koncu te manj stane, če kripo za jurja ali manj pelješ na odpad, kot da se ukvarjaš s hribovci, ki za ta denar pričakujejo nov avto
Za take paciente obstaja rešitev in sicer opombe v pogodbi: tam napišeš vse kar je narobe z avtom in si mu povedal in ko ti pride čez pol leta težit, da je kaj narobe, mu samo tisto pod nos porineš in mu rečeš, da se naj spoka tja od kamor je prišel.
Brat je prodal avto v katerega je bilo potrebno kar nekaj vložit. Vse se je lepo napisal v opombe pogodbe in nobenih problemov. Šel je pa cca. 400 EUR manj kot je bil naslednji ''kao ultra super duper'' ohranjen.
evil.gif

Sicer sem pa tukaj že več kot dovolj napisal na to temo:
Kako pravilno prodati avtomobil, da vas ne bo bolela glava?

Verjamem pa, da te opombe marsikateremu prodajalcu v Sloveniji predstavljajo težavo
grims-1.gif
.

Je tok težko povedat, kaj je treba popravt ne pa bit tih, to se sam dokazuje, kakšni so eni nategatorji,in to celo še podpirajo, zanikajo,
stupid-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
hysterical-1.gif
mene so s tako ibizo hotli enkat cariniki ustavit za cvička preverjat... šele ko sem bil čisto zraven me je debelo pogledal in pomahal naj grem naprej

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pa si povedal, da tvoj VAG ni dizel? da se ne bo zmotil in nalil nafto, ker ropota kot golf1..

Motor je bil brezhiben, glasni so vsi 1.4 16v, olja porabu do 1l in sem tud povedal (15.000km).

In še nekaj zamolčane napake se pojavjo tako al drugače v 500-1000km (stvarne napake, odg. prodajalec) in še prej, tist čez pol leta sam da se je*e na alterju, v pol leta se prevoz že kakih 10-20.000km, to pa je druga zgodba.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
no meni dol visi za zglancan avto, enkrat na 14 dni poberem vse igrace med sedezi in ga posesam, operem ga pa ob prvem dezju, ko je namocen. res nimam cajta. raje sem dvakrat na dan na forumu, da tezim folku potem pa tamale peljem ven s kolesom ali doma kaj postorit.
ko imas enkrat otroke in ob sihtu tisoc dejavnosti, res nima clovek cajta glancati avto. ok, eni se pa s tem prezivljate in je glihtako fino.
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sam ko kupujem stroje mi je prvi pokazatelj že dvorišče;) potem vse ostalo... pa najraje vidim da je prodajalec tiho.

zmaga.gif
psiholoski profil prodajalca plus bivalisce pove o avtomobilu skoraj vec kot avtomehanik. s tem, da ga jaz pustim blefirati oz. govoriti in se tudi razgovorim z njim.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Meni so pa taki s testerjem najbolj všeč. Se priklopi in nekaj bulji noter, razume itak nič ne - ostalega ne opazi.
Če je na testerju vse OK, je avto gotovo super
hysterical-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Meni so pa taki s testerjem najbolj všeč. Se priklopi in nekaj bulji noter, razume itak nič ne - ostalega ne opazi.
Če je na testerju vse OK, je avto gotovo super
hysterical-1.gif

Jst sem ga enkrat vzel sabo, ko sem šel nekaj gledat. (smo imel na šihtu probo na parkirišču, pa dela entolk.....)

Pa [cenzura], jst sem mislu da bom kako havbo gledal... je pa že na oč blatnik majal stran.
bonk.gif

Od takrat raje očem zaupam.... se v nulo se nobenemu ne splača ali ljubi uštimat. Pri takih avtih srednjega razreda...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

k sm svojo ibizo prodal, sem ponudil prosto izbiro mehanika, testna vožnje 5km, povedal da gori lučka je treba to zrihtat, povedal za rjo, povedal za gume, skratka, skoraj vse. Cena je bila ugodna, klima, abs, eden najcenejših na avto.net-u, tak da.....kdo je tu....
Si povedal, da je podvozje v kurcu, ker si z njo reli vozil po hosti?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Podvozje je bil v top stanju za l.2001, res da sesut katalizator, ampak na tehničnem ej rekel, da so plini OK, tud zavore k so slabo prijele je rekel na tehničnem da so OK.