Nate*vanje z rabljenimi avti

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kakih 5 let nisem kupoval avto, zdej kupujem neki malenkost boljšega za jurja in pol, + rezerva za popravila, reg. ne štejem. Gledam avto.net, 3x/dan in glejga hudiča, ko se pojav avto l.2003 za 1200 evrov in s 300.000km začuda gre v 1-3 uri, seveda se proda nekje drugje s čudežnimi kilometri.
Opazil sem škodo fabio za 1100 evrov in že kak dan kasneje švercar prodaja za 1600 evrov.
In podobne štorije. Pokličem prodajalca X avta in prašam, kaj treba popravt, reče jah roke, lučka gori, ležaj tul, razumem, sam kaj vse bi se še najdl.
shocked-1.gif

Kaj si vi mislite kej o tem, kake izkušnje, .... sm rekel, da bom bolj v izzi iskal, drugač vozim dalje začasni a neunčljiv avto l.97.
Včas 10-15 let nazaj ko se je kupu avto je bil avto pred prodajo vsaj osn.porihtan, zdaj folk prodaja avto v katerega je treba takoj vložit 500 evrov in več, da se lahko sploh voz. Ni avto tehnično brezhibno..... Razen če neumno gledaš kako ti razpade kak podvozni del.

I

Izbrisan uporabnik 3287

zal za 1,5k danes dobis ze skoraj odpisane avte. itak pa tako stare avte folk prodaja, ko popravila stanejo pol ali vec avta.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Če ti kak pade v oči, sprintaj stran in ko pride nazaj na net, objavi pri nategatorjih. Moj prjatu, kupi in dejansko zrihta avto ali dva na leto. Pravi da ima par stotakov zasluška. Hec je, da kupujejo švercerji. Km zbijejo in prodajajo naprej kao skoraj nov avto. Sem mu rekel, da naj to objavi sam pravi da se mu ne da
frown-1.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Ne misli da je z dražjimi kaj bolje, sam sem dal 9k, pa je treba takoj zamenjat zadnje diske, pa olje ni bilo menjano že 30k km.
Da ne govorim koliko dela sem imel že sam zadnja 2 dni, pa je 2011 letnik, nekateri res ne znajo skrbet za avto.

Mojega prejšnjega ima pa zdaj že 3. preprodajalec, še vedno oglašuje 1. lastnik (je poznana cela zgodovina, ker ga je imel prej oče in sem dal zraven račune vse od prvega dne), čeprav je že 6.

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz bi ti svetoval, da tega jurja in pol pospravis in vozis svoj avto (seveda, ce je z njim vse ok). ko pa bo malo vec € pa zopet vrzi uc na avtonet. lahko se ti zgodi, da bos kupil kako vreco brez dna

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
odraz trga, jaz sem tudi vrsto let kupoval rabljene avtomobile, vlagal vanje jih glancal, popravljal preventivno, pral od zunaj znotraj enkrat tedensko. potem mi je pa vsak bosanc zbijal ceno kot, da prodajam motokultivator, itak je bila prva beseda koliko je zadnja cena.
jebiga, zivis na balkanu in to severnem kjer so ljudje zagovedani hlapci. odtlej avto zvozim in ko je tik pred razpadom prodam prvemu dilerju. vsi bi radi imeli avtomobile iz salona za jurja. trg plocevinastega sranja se je enormno povecal, ljudje imajo prevelike oci, bodisi zaradi sosedov, bodisi zaradi lastnih neuspehov na drugih podrocij ter si kupijo preveliko breme. kasneje ni denarja za vzdrzevanje in smo kjer smo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik smt pravi:
jaz bi ti svetoval, da tega jurja in pol pospravis in vozis svoj avto (seveda, ce je z njim vse ok). ko pa bo malo vec € pa zopet vrzi uc na avtonet. lahko se ti zgodi, da bos kupil kako vreco brez dna
In? Ko bo imel pa nekih 4-5k€ bo pa drugače? Če drugega ne, se pri avtu za jurja in pol lahko nategneš "samo" za jurja in pol, pri unem za 5k€ pa......

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Ljudje pač prodajajo avte, ko se jim več ne splača popravljati. Sam še nisem videl, da bi nekdo avto zrihtal v nulo in ga potem prodajal za isto ceno kot so podobni avti na trgu. V večini se prodajajo odslužena vozila.

Za 1500 eur pa res lahko dobiš samo še ekonomsko totalko(glede popravil) In ne vem zakaj nekdo komplicira pri odsluženem avtu glede popravil.

Mogoče nebi bilo slabo dati 1500 eur za polog ostalo pa vzeti leasing in kupiti nekaj novega. Obrok je potem itak v višini mesečnih popravil pri starem avtu. cca 100 eur pri vrednosti avta 10.000 eur

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
1. gotovino imej pripravljeno
2. avto.net spremljaj 24/7
3. takoj ko se pojavi avto od privatnega ponudbika ga pokliči (brez SMS), da se prepričaš da zadaj ni švercer
4. dogovori se za prvi možni termin (čimprej) in pojdi na ogled

Prepričan sem, da najkasneje v 3. poskusu dobiš avto, ki ti ustreza

PS: obišči tudi avtosejem, včasih je kaj zanimivega

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
1. gotovino imej pripravljeno
2. avto.net spremljaj 24/7
3. takoj ko se pojavi avto od privatnega ponudbika ga pokliči (brez SMS), da se prepričaš da zadaj ni švercer
4. dogovori se za prvi možni termin (čimprej) in pojdi na ogled

Prepričan sem, da najkasneje v 3. poskusu dobiš avto, ki ti ustreza

PS: obišči tudi avtosejem, včasih je kaj zanimivega

Vse našteto drži, jaz bi tukaj dodal , da je potrebno bit pripravljen dati tudi kakšen evro več kot so najcenejši oglaševani, čeprav to ni pravilo.
Tudi na avtonetu se dobi zelo dobre avte , za normalno ceno.

Vem iz osebnega primera prodaje in nakupa.
Pa še 1 primer: kolega je kupil Clio-storia od prvega lastnika , mislim da je bil star 1-2leti,km manj kot 10000,še v garanciji, nepoškodovan....cena je bila na začetku nastavljena cca 500€ več kot ostali , ki pa so vsi imeli bistvno več km(in let).....no na koncu je zglihal še za tistih 500€.
Avto je še dišal po novem.
grims-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Evo jaz imam avto zate
smile-1.gif
Prvi lastnik, pravkar narejen servis, nič rjast, nikoli karamboliran, garažiran, nič obtolčen... (no zadnji odbijač je bil štrihan). Ocenili so mi ga na 1600€, bo pa počasi za zamenjat, zadnje ploščice in akumulator.
Edini problem je ker je 1.6 in ne 1.5
redface-1.gif
.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Boš pa neki v avspuh zatlaču, bo takoj manj moči
wink-1.gif

Vzem pa pel, ceprav ti jaz sam osebno nebi glede na tvoje teme raje nič prodal, ampak ker gre po sistemu videno kupljeno je vseeno kdo odpelje, samo, da gre od hiše.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ker včas popravljam sam tud mal več sprašujem, ti zamenjam cel podvozje če je treba sam pr seatu mi je šlo na ku*ac k se je vsak drug šranf lomu, men, in tud mehaniku, za pogret pa nisem imel.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz... vsak €, ki vtakneš v avto, katerega nmeravaš prodat je izgubljen.

Noben ti ne bo nič več dal, če boš reku da si dal par 100€, da so zavore menjane, kaki auspuh.... itd... Je boljš, če mu pustiš da ti zbije 200e dol, ko vidiš da drugač ne gre.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če nimaš orodja se ne lotevaj popravil.

kupi manjši avto... ne mi rečt da se kakšnga twingota puntota ne da dobit za 1000 dobrega

Na naš kmetiji in po garažah se vse najde
zmaga.gif
če ne se pa nardi.