Našel se je...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
jaaaa to je moj!! pa celi dan ga že iščem
stupid-1.gif
pm za kontakt!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
To si ga je on kupil in zdaj hoče, da mu folk nabija zvezdice za tako poštenost
evil.gif

Oz. se je hotel pohvalit, da ima ipod..

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ker ima od sodelavca sin identičen iPod sem mu danes dal najdenega, da pogleda, če so kje kakšni podatki o lastniku (žal bo treba počakati do jutri, izpiti 'allover'). Upam, da se bo kaj koristnega našlo, da vrnem iPoda in da zaključimo to zgodbo.

LP
Franci

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Mojega 8GB nanota (sicer sivega) ni našel tako pošten najditelj ... Zato hvala ljudem, ki vsaj poskusite vrniti najdeno!
Meni se to bolj zdi kot moralno opravičilo, da ga obdrži. Češ, saj sem probal, sem dal na Alter, pa ni ratalo.

Če bi ga hotel vrnit, bi ga nesel na policijo. Kolikor vem, če lastnik ne pride ponj v treh mesecih, stvar postane tvoja. Sicer ti pa pripada 10% nagrade.
Če se pa kje motim pa naj me kdo popravi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Mojega 8GB nanota (sicer sivega) ni našel tako pošten najditelj ... Zato hvala ljudem, ki vsaj poskusite vrniti najdeno!
Meni se to bolj zdi kot moralno opravičilo, da ga obdrži. Češ, saj sem probal, sem dal na Alter, pa ni ratalo.

Če bi ga hotel vrnit, bi ga nesel na policijo. Kolikor vem, če lastnik ne pride ponj v treh mesecih, stvar postane tvoja. Sicer ti pa pripada 10% nagrade.
Če se pa kje motim pa naj me kdo popravi.

To je v teoriji...
1. Kdo bo šel dejansko na policijo iskat iPoda... kolk jih sploh ve to.
2. Kaj se na policiji zgodi z izgubljenimi predmeti po 3 mesecih (ok... dražba je eno... samo predn pride na dražbo se mi zdi, da precej stvari zmanka)
3. Če nakonc na dražbi prodajo je isti [censored] al pa če ga sam uporablja

Anyway... si skor upam trdit, da vsaj 80% folka nebi tud poskušalo poiskat lastnika in že to, da to objaviš na netu v današnjih časih pomeni veliko. Mogoče bi bilo smiselno objavit še na kakšnem drugem večjem forumu... je kar velik šans, da se najde nekdo, ki pozna lastnika.
Za take primere imam jst pod zapiski objavljen svoj domači naslov, če se slučaaaaaajno najde kakšn poštenjak, da ga vrne. Pa se mi ne gre tolk za tistih 200€ kokr za to, da sm ga dobil za darilo in ima zato neko vrednost....

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Update

Sin od sodelavca ni našel ničesar (razen imena v enem od foldejev 'Matjuša'). Namreč, takoj po priklopu na comp mu je napisalo, da je ta iPod 'Macintosh formatted' + izpisala se mu je serijska številka aparata. Z winsi torej ni mogel nič po njemu šarit, lahko bi ga kvečjemu formatiral. Žal ne poznam nikogar, ki bi imel doma Mac-a.

Ima kdo kakšen predlog kam ga nesti da pogledajo na ta iTunes ali pa če ve kdo za kakšno drugačno rešitev?

LP
Franci

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pomoje, da ti bodo v prvi trgovini z Appli lahko pogledal gor kdo je "lastnik"... oz kakšen "nick" si je napisal v iPoda (to lahko pogledaš tudi če greš pod Settings>About ... v zgodnji vrstici imaš napisano *****'s iPod in osnovne podatke).

Če pa iščeš po imenu Matjuša pa lahko na statističnem uradu ugotoviš, da je manj kot 5 žensk s takim imenom... če greš dalje in ime vtipkaš v google dobiš vseh 5 z imenom in priimkom
grin1.gif

edit: Glih zdej (ko ravno novga ipoda prklaplam) sem se spomnu, da se na začetku vsakega iPoda registrira, tako da bi lahko, glede na serijsko, številko Apple ugotovil ime lastnika (če ga je ta registriral). Sem bral po forumih in so dejansko nekateri ipodi našli svojega lastnika s pomočjo serijskih številk
wink-1.gif

Bom še mal pogledal po netu kako je s tem (ah.. kaj se vse člouk loti, ko se je treba učit
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Vsaka pomoč pri iskanju lastnice je dobrodošla.

Sicer me je že prešinila misel, da bi šel do Applovega zastopnika na Tržaško, vendar sem mislil, da se bo kaj dalo najti preko pc-jev. Sem malce prej klical na njihovo tel. številko, pa se nihče ne javi. Izgleda bo res treba iti tja med uradnimi urami. Vendar žal, do ponedeljka ne bom imel časa. Jutri naporen šiht + popoldne izpit, sobota pa štrihanje nadstreška pri očetu, če bo vreme. Nedelja je pa pač zame gospodov dan. Če bo kaj časa vmes, ali pa v primeru slabega vremena, se bom definitivno oglasil. Do tedaj je pa iPod na varnem.

aja. Še to. Tisto, ko so nekaj štekali gumbi za izklop je sedaj rešeno. Izgleda, da je v iPoda prišlo nekaj vode (pač našel sem ga po dežju), sedaj pa deluje povsem normalno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.783
113
pri taščici
Nisem verjel v najdbo lasntice, vendar je očitno tudi lastnica dovolj široko jamrala da ga je izgubila.
Srečno, pa upam da si dala francitu za en pir....