Napihnjena žarnica

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
HIR stands for
sprasujem se.gif

Halogen infrared reflective

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Katera firma žarnic? Spar Budget xxl?
Slika je kopirana iz drugega foruma:(na sliki žarnica iz Spara)
P1140446.r.JPG

Očitna napaka.

Meni se je zgodilo isto.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hvala! Ko mi kakšna crkne na Amperi, bom zamenjal kar obe s tole. Sej, če sem prav razumel, jih dobiš v paru?

P.S.: V čem je pa razlika med tole, ki si jo navedel in Limited Edition, ki ima zlato kapco? Aha, samo zlata kapica, ki nima nobene uporabne funkcije.

Ravnokar sem prebral, da ima Ampera HIR sprednje luči. Z avtom sem v rezervnem kompletu sicer dobil H1 žarnico, tako da sem se obrnil na prodajalca, da se bo pozanimal in mi po potrebi zamenjal, me pa zanima, če imajo te HIR luči res tako boljši učinek, kot berem na Googlu?

Eto, danes so me poklicali in povedali, da ima Ampera dejansko Philipsove HIR2 žarnice, tako da mi bodo, ko dobijo, zamenjali paket rezervnih žarnic. Rezervna žarnica sicer stane 35 EUR, tako da bom rezervne naročal kar prek Amazona, kjer je ena cca. 20 US$ - no, seveda, če poštnina ne bo predraga. Sem pa bral, da menda zdržijo dolgo časa.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.854
2.147
113
Pazi s takimi izjavami, da te ne bo kdo obtožil, da daš 40k€ za avto, potem pa šparaš pri žarnicah
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
smile-1.gif

Ni mi problema dati za žarnico, ampak če jo lahko dobim ceneje iz US, zakaj pa ne.

Je pa res, da moram najprej še preveriti, koliko pride s poštnino vred.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Na ebay.com, te pride s poštnino vred ca 44 EUR (2 kosa), če bo opcija iz amazona predraga.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Sem že gledal, vseeno hvala!

Karkoli nad 22 EUR s poštnino vred je zacarinjeno in za DDV-jano + še nekaj evrov za stroške postopka.

Če na hitro zračunam je 44 EUR * 1.2 (DDV) * 1.08(carina) + postopek, pa sem na 60 EUR. Pa če se še zgodi, da med transportom z paketom grdo delajo in mečejo (kar se mi je je že zgodilo pri marsikaterem paketu, nazadnje pri EVSE enoti iz Španjije), je lahko nitka poškodovana in ali ne dela ali pa hitreje crkne.
V tem primeru dam raje 10 EUR več (pri dveh žarnicah), pa imam mir, pa še takoj dobim.

Vseeno hvala!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Poves kaj vec o teh HIR zarnicah, da ne bomo vsi googlali... Kaj je dejanski plus, minus je ocitno cena.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
The Volt uses the fancy new 'HIR' light bulbs, which are supposed to give ~2/3 the benefits of HID without the hassles and expense. The bulbs are spherical, and have an IR reflective coating on the inside, to make them burn hotter & brighter.

To naj bi bila prvotna HIR tehnologija, Philips jo je nadgradil na HIR2.

http://hirheadlights.com/

Citat:
These HIR bulbs are a unique product, the only bulbs available that use the research technology that General Electric patented in 2000 (patent number 6,087,775). It was GE's goal to create a bulb that produced 75% of the light output of HID headlights at 25% of the cost. GE sells HIR bulbs for residential lighting and specialized projectors, but decided to stay out of the automotive market and licensed this technology to a division of Toshiba. In fact, Toshiba and GE are among the few companies in the world with the expertise to engineer and build this product. These bulbs attain light levels 75% to 110% brighter than stock as a result of an engineering process that deposits multiple, yet almost invisible, layers of semi-reflective coating on the surface of a specially shaped quartz bulb. This coating ( a titania/silica, zinc oxide/silica, zirconia/silica, silicon nitride/silica, and titania/magnesium fluoride tantalam/silica multi-layer dielectric, according to the patent) reflects a portion of the infrared energy emitted by the filament back onto the filament, causing it to glow brighter and emit more light from the uncoated forward portion of the bulb. Although the filament gets hotter, the glass does not. IT GENERATES NO MORE HEAT THAN A REGULAR HALOGEN BULB, AND IT DRAWS THE SAME WATTAGE AND AMPERAGE AS THE STOCK 9006 BULB IT REPLACES

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Karkoli nad 22 EUR s poštnino vred je zacarinjeno in za DDV-jano + še nekaj evrov za stroške postopka.

Če na hitro zračunam je 44 EUR * 1.2 (DDV) * 1.08(carina) + postopek, pa sem na 60 EUR. Pa če se še zgodi, da med transportom z paketom grdo delajo in mečejo (kar se mi je je že zgodilo pri marsikaterem paketu, nazadnje pri EVSE enoti iz Španjije), je lahko nitka poškodovana in ali ne dela ali pa hitreje crkne.
V tem primeru dam raje 10 EUR več (pri dveh žarnicah), pa imam mir, pa še takoj dobim.

Vseeno hvala!

Če se ne motim, plačaš samo davek, ker carina je nad 150 evrov. Pa še to lahko urediš, če pošlješ prijazen mail prodajalcu, da ti pošlje dve ločeni pošiljki in popravi znesek na 21 evrov recimo, ko se izogneš carini. OK, morda se ne splača zajebavat za tako majhne zneske, se pa da zmeniti tudi za večje, meni je že velikokrat uspelo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ne vem sicer, v čem je razlika med HID in Xenon, ampak, kot berem, so naredili konkurenco HID-u z manjšim stroškom.

Je pa popolnoma možno, da tole HIR2 žarnico lahko daš notri v navadni halogenski žaromet in imaš dosti boljšo svetilnost brez HID predelave.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.153
4.132
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ne vem sicer, v čem je razlika med HID in Xenon, ampak, kot berem, so naredili konkurenco HID-u z manjšim stroškom.

Je pa popolnoma možno, da tole HIR2 žarnico lahko daš notri v navadni halogenski žaromet in imaš dosti boljšo svetilnost brez HID predelave.

HIR žarnice imajo POPOLNOMA drugačno razporeditev toplote in menjava klasične halogenke ne bo ravno blagodejno vplivala na delovanje žarometa. Torej uporaba NI možna.

Prva stvar ki se bo zgodila je verjetno staljenje plastičnega podnožja in kotaktov. Pri HIRu se namreč tole precej bolj segreje.

Enako je tudi obratno (če žaromet ni prilagojen uporabi navadnih halogenk). Navadna halogenka namreč oddaja toploto v smeri svetlobe in ti lahko poškoduje lečo, parabolo itd.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Vseeno hvala!

carina je sele nad 150 EUR

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Torej je le DDV nad 22 EUR? No, in strošek postopka.

tako je...ce pa ti poslje zadevo fizicna oseba iz tujine zastonj (postnina), pa je ta vrednost do 45 €

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Včeraj sem, med tem, ko so mi ličali Ampero, zamenjali tudi set rezervnih žarnic. Pri novem sem dobil H1 in sem jih pred kakšnim mesecem opozoril, tako da imam zdaj set rezervnih žarnic, kjer je sprednja žarinca HIR2.