Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za mene je pijan človke na cesti zrel za zapor,
Imaš prav, ko je pijan čez določeno mero pa res.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za mene je pijan človke na cesti zrel za zapor,
In zakaj ni za v zapor tudi tisti, ki vozi prehitro? A lahko poveš? Od neprilagojene hitrosti jih še največ umre. Ali pa tisti, ki ne spoštujejo znakov, označb in drugih predpisov? Nesreč zaradi alkohol a je namreæ malo, le par odstotkov.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za mene je pijan človke na cesti zrel za zapor, ker predstavlja veliko nevarnost za vse udeležence. Če je prekršek ali ne, mi je vseeno, point je, da se ga mora kaznovati tako, da nikoli več ne bo ponovil tega dejanja, ampak res nikoli, ker je že sedaj imel srečo, da ni koga ubil, če bi sebe, bi vsaj rešil zadevo.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In zakaj ni za v zapor tudi tisti, ki vozi prehitro? A lahko poveš? Od neprilagojene hitrosti jih še največ umre. Ali pa tisti, ki ne spoštujejo znakov, označb in drugih predpisov? Nesreč zaradi alkohol a je namreæ malo, le par odstotkov.
To ti bo policaj definiral in napisal kazen.Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In zakaj ni za v zapor tudi tisti, ki vozi prehitro? A lahko poveš? Od neprilagojene hitrosti jih še največ umre. Ali pa tisti, ki ne spoštujejo znakov, označb in drugih predpisov? Nesreč zaradi alkohol a je namreæ malo, le par odstotkov.
Definiraj neprilagojena hitrost.....ko ti bo uspelo, boš vedel da je neprilagojena hitrost največji izgovor policajev in države, da nabija kazni ter ščiti cestna podjetja, čeprav so ceste v katastrofalnem stanju, ogromno kilometrov cest je brez pločnikov, ogromno nevarnih odsekov kjer rešijo tako da omejijo hitrost in postavijo tablo.Aha če še ne veš, npr. imaš na cesti omejitev 90 km/h, ti boš npr. 40 km/h in v blagem ovinku zletel iz ceste in še kakšen kozolček podrl....no dobil boš kazen za neprilgojeno hitrost ker nisi prilagodil hitrosti razmeram na cesti, najslabše je ker žal nisi jasnovidec da bi lahko predvidel kaj te čaka. (no dejansko bi bila pa cesta narejena tako da bi se voda gor nabirala, švoh bankina in asfalt zlizan do amena).
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No ne tako strogo, znanstveno je dokazano da pjača krepi telo in duha!
Takele ideje z višjimi kaznimi za bogate imajo samu luzerji, ki iščejo načine, kako se maščevati bolj uspešnejšim od njih.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pri teh kaznih bi moralo biti sledeče, trenutne kazni bi se obdržale tako kot je, povišale bi se samo za tiste, ki zaslužijo več.
1000 evrov za nekoga, ki ima 2000 evrov plače ni tak velik problem, kot pri tistemu, ki ima 600 evrov.
Jooooj kaj ti res ne misliš nehat fantazirat s to tvojo pravičnostjo?
odlična ideja zato, ker bi bile začetne kazni nizke in bi se šele ob recimo drugi ali tretji ponovitvi prekrška izenačile z višino trenutno aktualnih kazni. smisel kazni je v tem, da naj se prekršek ne bi več ponovil in po moje je precej bolj humano in praktično enako učinkovito, če prekrškarju poveš, da bo za storjen prekršek sicer dobil kazen samo 100€, ampak ob morebitni ponovitvi prekrška pa bo naslednja kazen že 500€ itd.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, zakaj bi bila to odlična ideja? Jasno je, da se ponavljalec vrača zato, ker mu denar nič ne pomeni in edino orožje "pravosodja" bi potem bilo, da ga opali s toliko kazni, da mu pobere vse in se več ne bo mogel vrniti na cesto? Kar pa vemo, da tudi ne deluje, ker je polno takšnih, ki potem vozijo brez izpitov.
Torej no go. Dejansko ni ukrepa, ki bi to preprečil..zapor edino, ampak pri nas ni kapacitet za kaj takšnega.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Meni se tudi to zdi bolj fer... tako nekako je v Nemciji... Kazen za nek preksrek je toliko in toliko dnevnih zasluzkov... Se zdalec pa niso kazni tako astronosnkem kot pri nas... veliko hitreje pa si naberes dovolj pik za odvzem vozniskega dovoljena... in pri precej prekrskih je kazen tudi zaceasen odzvem vozniskega dovoljenja (mesec, tri mesece,...)... ki nastopi v veljavo takoj... in ne sele cez pol leta ali eno leto...
Popolnoma si zgrešil. Smisel kaznovanja, takega kot ga imamo mi za prometne prekrške je v kasiranju. In država prav rada vidi, da prekršek ponoviš, pa da še enkrat zakasirajo.Citat:
Uporabnik sass pravi:
....smisel kazni je v tem, da naj se prekršek ne bi več ponovil in po moje je precej bolj humano in praktično enako učinkovito, če prekrškarju poveš, da bo za storjen prekršek sicer dobil kazen samo 100€, ampak ob morebitni ponovitvi prekrška pa bo naslednja kazen že 500€ itd.
Ne skrbi. Za tiste, ki imajo Bentleya veljajo drugi zakoni.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ah a ni škoda potem Bentleya uničit?