Napihal in dobil polovicko?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kolega je napihal 0.48 in je dobil 9 kazenskih in nekaj cez 500eur, zraven pa na papirju pise polovicka? Od kdaj se pa za take kazni talajo tudi polovicke, jest kadarkoli sem dobil kazen za alko al pa kolegi nisem nobenih polovick videl?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zdej so, 570€ je polna kazen. Če bi napihal nad 0,52 ( z toleranco), bi blo pa 950€, 10 pik, pridržanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
kolega je pred parimi mesci dobil 980 €kazni + 148 sodnih stroškov - pa nobene polovičke.
je pa napihal 0,57 (0,62) mg/l

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Pri teh kaznih bi moralo biti sledeče, trenutne kazni bi se obdržale tako kot je, povišale bi se samo za tiste, ki zaslužijo več.
1000 evrov za nekoga, ki ima 2000 evrov plače ni tak velik problem, kot pri tistemu, ki ima 600 evrov.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Vem da pri sodniku ni polovick, ampak meni kadarkoli sem kej fasal sem vedno avtomaticno dobil sodnika, nisem vedel da je sedaj to tako obravnavano kot ce bi prevozil polno crto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pri teh kaznih bi moralo biti sledeče, trenutne kazni bi se obdržale tako kot je, povišale bi se samo za tiste, ki zaslužijo več.
1000 evrov za nekoga, ki ima 2000 evrov plače ni tak velik problem, kot pri tistemu, ki ima 600 evrov.

Jooooj kaj ti res ne misliš nehat fantazirat s to tvojo pravičnostjo?
bonk.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sej nebi bil bolj kaznovan....pač kazen bi bila npr. 30% povprečnega osebnega dohodka in to je to....procentualno bi bila oba enako kaznovana. 30% dohodka tistemu ki ima 600eur enako pomeni kot 30% dohodka tistemu ki ima 2000eur plače (glede na status katerega živita)...sej to se že vidi iz prakse...kakšen kolega jamra kako so lahk gume za bmw po 500eur/komad, drugi me pa kliče če se mi zdi pocen, pa če slučajno ni preveč, da kupi 4 gume za svojo karjolco po ceni 120 eur. Konc mesca so vsi tako ali tako brez denarja
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ma ne, potem se bodo pa začele špekulacije pri ljudeh z nizkimi prihodki (brezposelni, študentarija). pa komplikacije pri ljudeh z nizkimi osebnimi dohodki in visokimi ostalimi prihodki (kapitalski, katastrski, obrtniki, ...).
če bi že šli kaj spreminjat, potem naj raje naredijo progresivni sistem višanja kazni za ponavljajoče prekrškarje.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
edina fer bi bla sledeča: do 0,25 nič, nad mejo pa za vsakih 0,1 en dan zapora. ker denar pač enostavno ni rešitev. pike se da pa itak resetirat.
evil.gif

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
če bi že šli kaj spreminjat, potem naj raje naredijo progresivni sistem višanja kazni za ponavljajoče prekrškarje.

To je odlicna ideja !

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Vem da pri sodniku ni polovick, ampak meni kadarkoli sem kej fasal sem vedno avtomaticno dobil sodnika, nisem vedel da je sedaj to tako obravnavano kot ce bi prevozil polno crto.
Obdolzilni predlog na sodisce je podan ko je predvidena kaka stranska sankcija (izvzete so kazenske tocke razen ce jih je predvidenih toliko da ti gre izpit - pri vozniku zacetniku torej 7 ali vec, pri ostalih pa 18). In pri alkotu nad 0,52 je predvidena tudi prepoved voznje motornega vozila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Sej nebi bil bolj kaznovan....pač kazen bi bila npr. 30% povprečnega osebnega dohodka in to je to....procentualno bi bila oba enako kaznovana. 30% dohodka tistemu ki ima 600eur enako pomeni kot 30% dohodka tistemu ki ima 2000eur plače (glede na status katerega živita)...sej to se že vidi iz prakse...kakšen kolega jamra kako so lahk gume za bmw po 500eur/komad, drugi me pa kliče če se mi zdi pocen, pa če slučajno ni preveč, da kupi 4 gume za svojo karjolco po ceni 120 eur. Konc mesca so vsi tako ali tako brez denarja
evil.gif

Razumem jaz tebe, ampak teh 2000€ ne pade z neba, niso podarjeni razumeš? Za teh 2000€ moraš morda 5x bolj delat kot oni za mašinco ali šaltarjem za 600€. Torej enako kot pri davkih bi ti za kazni naredil? Bolj kot se trudiš, bolj kot delaš, bolj kot ustvarjaš, bolj te opailjo? Pa se to tebi zdi pravično? Če mene vprašaš je to potem sistem ki je nastavljen na lenuhe. Ravno kaj te že ne vzpodbujajo da ne delaj ker se ne splača.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Seveda. Nimaš kaj voziti pijan in ker seveda pijancov ne moreš stlačiti v zapor, se jih mora udariti tam, kjer jih najbolj boli - to pa je denar.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

To je odlicna ideja !
Mah ne samo odlična, to je edina smiselna zadeva za ponavljalce. Samo za naše pravnike je to prebrihtna zadeva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Ne vem, zakaj bi bila to odlična ideja? Jasno je, da se ponavljalec vrača zato, ker mu denar nič ne pomeni in edino orožje "pravosodja" bi potem bilo, da ga opali s toliko kazni, da mu pobere vse in se več ne bo mogel vrniti na cesto? Kar pa vemo, da tudi ne deluje, ker je polno takšnih, ki potem vozijo brez izpitov.

Torej no go. Dejansko ni ukrepa, ki bi to preprečil..zapor edino, ampak pri nas ni kapacitet za kaj takšnega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda. Nimaš kaj voziti pijan in ker seveda pijancov ne moreš stlačiti v zapor, se jih mora udariti tam, kjer jih najbolj boli - to pa je denar.

Vidim da nisi najbolje dojel zadeve saj te žene lastna jeza ker najbrž nisi uspešen in zato imaš zamegljen um
evil.gif
Poskusi bolj jasno pogledat na stvar, naj ti lasten položaj oz. situacija (morebitna) ne meglita uma. Cel svet se bori za demokracijo, takšne metode pa me res začenjajo spominjat na diktaturo, kaj te že ne čekajo na vsakem ovinku da te obrerejo... Torej predlagaš da se ljudem z višjim standardom odmerijo tudi višje cene hrane, prispevkov, zavarovanja, goriva skratka vsega kar se lahko z denarjem plača?

PS:. Brez skrbi, če bi zadeva stopila v veljavo bi bil med revnimi, bi imel zelo nizke kazni, pač razsodno razmišljam če se že pogovarjamo da ne bo slučajno kakšne pomote.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Za mene je pijan človke na cesti zrel za zapor, ker predstavlja veliko nevarnost za vse udeležence. Če je prekršek ali ne, mi je vseeno, point je, da se ga mora kaznovati tako, da nikoli več ne bo ponovil tega dejanja, ampak res nikoli, ker je že sedaj imel srečo, da ni koga ubil, če bi sebe, bi vsaj rešil zadevo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ufff torej revež ki ima 600€ plače bo dobil 500€ kazni, bogatejši z 2000€ pa bo dobil 1500€ kazni. Pa ti res misliš da bo premožnejšega takšna kazen odvrnila od tega? Optimist.