Napetost v Ukrajini - Krimu

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
smile-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem ne vem, zakaj bi šla merklova k putinu na kolenih in zakaj bi prodala del ozemlja za mir, ravno v trenutku, ko je usa začelo grozit s orožjem...
Nimam pojma... Tamle sem ti podal mnenje renomiranega nemškega novinarja , pa z njim razpravljaj... jaz sem samo neuki viličarist...
priden.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Sicer tematika ni prava.....mi je pa zmagovalen komentar v tej temi zato lepim!!!

http://www.rtvslo.si/svet/kitajska-vojska-se-bo-krepila-se-naprej/359700

Citat:

viljam_s # 04.03.2015 ob 12:10
]Najbolj smešno je vedno prebrati izjave: "Vojaška politika ostaja obrambna!" Ne povejo pa, da oni gledajo na vse okoliške države kot na Kitajsko in neke "čudne" separatiste. Torej če jih napadejo je to za njih tako samo obramba Kitajske, ker oni v bistvu sploh ne pošiljajo vojske v tujino ampak jo premaknejo na ozemlje, ki je tako in tako njihovo.
Enako kot Rusi, ki nikogar ne napadajo, ker za njih je Ukrajina tako in tako Rusija - ergo oni sploh ne pošiljajo vojske na tuje ampak samo tja kjer bi že tako in tako cel čas morala biti samo zaradi nekih "manjših podrobnosti" je za 25 let suspendirala svojo prisotnost na sicer Ruskem ozemlju.
In tukaj je še vedno neskončno velika razlika med Rusi/Kitajci na eni strani in ZDA na drugi. ZDA niso šle v Irak ali Afganistan ali Vietnam zato da bi naredili 51, 52 in 53 zvezno državo ZDA iz teh dežel. Niso šli tja da bi iztrebili muslimane, Budiste, "poševnooke" in naselili Američane. Rusi in Kitajci pa delajo prav to - nasilno Rusificirajo in uničujejo lokalno kulturo, ki jo zamenjujejo z ruskim ali kitajskim jezikom in de facto širijo ozemlje svoje države in asimilirajo prebivalstvo. Dokazi za to pa so vsepovsod - Od pribaltskih držav, preko Gruzije, raznoraznih -stanov pa vse do Vietnama.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
In zakaj naj bi bil ta komentar zmagovalen.... Taki bedarij, sem se nabral že ohoho... Bedarija pač ostane bedarija... Ali če poenostavim... Američani bombardirajo pol sveta zgolj zaradi empatije... Rusi pa zaradi interesov ?? ...

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Če poenostavim....Murričan se ne bo nikoli drl......gde stane murričanska noga....tamo ti je Murrica....

To je cela poanta zgornjega romana
wink-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Pa dajmo še malo poenostavljat... In kdaj se je Rus drl, kaj takega... ??? O bratrancih, in ostalih krvnih zrncih pa kdaj drugič...

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
El Pais je v svoji angleški izdaji objavil prispevek o aretiranih Špancih, ki so se borili na ruski strani.

http://elpais.com/elpais/2015/02/27/inenglish/1425051026_915897.html

Citat:
They left behind their comfortable Madrid apartments to live in collective barracks where, they say, there are still more Spanish “brigade members” and “several hundred” from other countries, above all Serbia and France.

“Half of them are communists and the other half are Nazis,” they explained. “We fought together, communists and Nazis alike […]. We all want the same: social justice and the liberation of Russia from the Ukrainian invasion.”

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Heh....jim govorim že kako leto......da so med IZMI (nacional.....internacional....) samo nianse....ampak ne pričakuj da bodo dojel
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Je pa to čisti primer kolaboracije med nacisti in komunisti........enak kot pri nas pred in med WW2......ampak sedaj boš doživel masovno zanikanje....

Gatto & patriot uletita sm v temo čez 3....2....1
smile-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sicer tematika ni prava.....mi je pa zmagovalen komentar v tej temi zato lepim!!!

http://www.rtvslo.si/svet/kitajska-vojska-se-bo-krepila-se-naprej/359700

Citat:

viljam_s # 04.03.2015 ob 12:10
]Najbolj smešno je vedno prebrati izjave: "Vojaška politika ostaja obrambna!" Ne povejo pa, da oni gledajo na vse okoliške države kot na Kitajsko in neke "čudne" separatiste. Torej če jih napadejo je to za njih tako samo obramba Kitajske, ker oni v bistvu sploh ne pošiljajo vojske v tujino ampak jo premaknejo na ozemlje, ki je tako in tako njihovo.
Enako kot Rusi, ki nikogar ne napadajo, ker za njih je Ukrajina tako in tako Rusija - ergo oni sploh ne pošiljajo vojske na tuje ampak samo tja kjer bi že tako in tako cel čas morala biti samo zaradi nekih "manjših podrobnosti" je za 25 let suspendirala svojo prisotnost na sicer Ruskem ozemlju.
In tukaj je še vedno neskončno velika razlika med Rusi/Kitajci na eni strani in ZDA na drugi. ZDA niso šle v Irak ali Afganistan ali Vietnam zato da bi naredili 51, 52 in 53 zvezno državo ZDA iz teh dežel. Niso šli tja da bi iztrebili muslimane, Budiste, "poševnooke" in naselili Američane. Rusi in Kitajci pa delajo prav to - nasilno Rusificirajo in uničujejo lokalno kulturo, ki jo zamenjujejo z ruskim ali kitajskim jezikom in de facto širijo ozemlje svoje države in asimilirajo prebivalstvo. Dokazi za to pa so vsepovsod - Od pribaltskih držav, preko Gruzije, raznoraznih -stanov pa vse do Vietnama.

Ne samo, da je ta komentar totalna bedarija...je celo tipična "fama" v katero mnogi verjamejo....

Prvi fail je vsekakor laž.....Ruska federacija ima še vse etnične skupine med tem, ko je USSA le te istrebila. Res pa je, da federelizacija zahteva nekatere skupne imenovalce...jezik.

USSA je prisvojila v Mehiško-Ameriških vojnah velik del ozemlja, ki je pripadal Mehiki. Zaradi "ustrezne" propagande preprosto take zgodovine niti ne slišimo niti ne beremo. Torej....imamo tako etnično čiščenje, kot tipično Imperialno osvajanje.

Mislim pa da McDonalds in CocaCola uničevanje kultur niti nima smisla komentirat. Velikokrat je tako "mehko" uničevanje podprto s korupcijo bistveno bolj učinkovito, kot klasično osvajanje.

Kar se tiče pa Baltika.....komentator mora raširiti malo obzorje na celotno V Evropo. Pa dajmo našteti.....Poljska, Češka, Slovaška, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bolgarija, Ukrajina..To so vse Slovanske etnične skupine/države, ki niso del Ruske federacije...pač pa obratno....del EU oziroma pod njenim vplivom. Problem teh skupin je, da so v bistvu zelo razdvojene in prav vse imajo problem s svojim etničnim zavedanjem...Kar velik del Slovencev, se vidi med veneti, Hrvati bi imeli spet svoje (ne srbske) korenine povezane z Perzijo..itd V bistvu je pa zelo lepo videt, da se Germanski vpliv zajeda v Slovanski živelj in ne obratno..Torej ne vem kje komentatorju neko Rusko/slovansko osvajanje Evrope. Ne smemo pa tudi zanemariti Katoliške "reconkviste" . Religijska črta se celo še bolje ujema s stvarnostjo na terenu kot pa etnična črta.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
smile-1.gif
ravno o tem pravkar premisljujem....ga l8ter seciram odstavek po odstavek ko pridem za comp....

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ampak a ni zanimivo to, da je največ slovanov poklala ravno SZ?

Nope....ponovi vajo.... Poglej žrtve WWII samo pa ti bo jasno.

Se pa strinjam nekaj.....Ogromno žrtev je bilo tudi v tako imenovanih državljanskih vojnah.... Tako imamo v času oktobrske revolucije dejansko državljansko vojno med tako imenovanimi belimi in rdečimi.....Na ozemlju Rusije je bilo več sto tisoč tujih vojakov koalicije Japonske, ZDA VB ki so pomagale belim, da so naredile veliko pokolov. Lahko tudi omenimo Hrvaško in njeno ustaštvo, kot tudi razdvojenost slovencev.

Kljub temu pa lahko rečemo, da je bilo večina slovanov pobitih direktno od "neslovanske" roke. Slovani so na tapeti zelo dolgo, kot lahko vidimo tudi zaradi svoje lastne krivde.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
dajmo se vrnt raje na Ukrajino....

Načeloma nisem hotel komentirat umora Nemcova....To da ga ni Putin, mi je bilo takoj jasno. To da ga je CIA tudi....ampak zakaj?

Končno sem našel analizo, ki mi je najbolj logična in dovolj kompleksna, da jo lahko pripišemo boju elit...evo Link

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Jej, jej, dodaske... Pa ne moreš ti zadev razlagat Hollywoodskim vernikom.... O teh stvareh ni na CNN ničesar... In če ni tam, potem tega ni...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
dajmo se vrnt raje na Ukrajino....

Načeloma nisem hotel komentirat umora Nemcova....To da ga ni Putin, mi je bilo takoj jasno. To da ga je CIA tudi....ampak zakaj?

Končno sem našel analizo, ki mi je najbolj logična in dovolj kompleksna, da jo lahko pripišemo boju elit...evo Link

Seveda. Pa CIA je tudi dala pravi trenutek kamere pred Kremljem servisirati, a ne?
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Upam, da je to res in da se spuca vzhod ukrajine vse te golazni ki se klati tam in dela nemir, milo rečeno.