Napetost v Ukrajini - Krimu

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Pavel na lostivan:

http://lostivan.com/ivan/1358

So dolarji, ampak dvomim da originalni. Rusi so malo obsedeni z USD. Sem že lepil prispevek ene zahodnjakinje, ki živi v Moskvi in dobiva plačo v USD.

Ko je bila pred leti prvič v Rusiji, je rubelj ravno pridobil na vrednosti. Nek taksist jo je celo pot hecal, kako Američani trpijo z po novem ničvrednimi dolarji. Schadenfreude. Ni imela srca, da bi mu povedala, da večini zahodnjakov vrednost rublja ne pomeni nič.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
http://www.kyivpost.com/content/kyiv-post-plus/war-clouds-darken-378907.html

Citat:

Azov’s latest recruit was Andrii, a 52 year-old doctor who left the rebel-held city of Luhansk last week in disgust with the separatist administration there.

Neither wanted to be fully identified because of fear of retaliation.

“There are Russian soldiers and Chechen mercenaries all over the town,” Andrii said. “These are the only people making money. I haven’t been paid for seven months and there is hardly any food and medicine in the city.”

Andrii had never fired a weapon before. On Jan. 27 he emptied the magazine of an AK-47 into the quarry wall.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Daj pacman smesen si ze. Sem ti ze enkrat dal primerjavo ce bi avstrijci zaceli klati slovensko manjsino bi velika vecina (razen papkov tvoje vrste) prijela za orozje in jih sla braniti.
Normalno da se rusi borijo v vrstah novorusov in hvala bogu da clovek sonarodnjaku ne obrne hrbta v stiski.

Cele dneve samo nekaj pljuvas po rusiji isti si kot nasi novinarji samo enoumje in tisto kar jim veliki stric naroci da lahko pisejo. Ce se ze gres nekega novinarja bodi objektiven in porocaj o vsem ne da samo novoruse in ruse v drek porivas.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
En problem: nihče ni klal ruske manjšine v Ukrajini.

Rusi so pričeli travmirat, da jih bodo klali, če se po hitrem postopku ne priključijo Rusiji. V veliki meri spodbujeni z rusko TV propagando.

Krajina all over again.

Dokler je bil pro-ruski fapfest ni bilo enoumja? Dokler so na rtvslo dnevno citirali TASS, RIA in Interfax, brez da bi kdo predstavil alternativni pogled?

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Juhuhu, svobodni smo
smile-1.gif

http://www.ibtimes.co.uk/putin...-empire-1485969

Citat:

Russian nationalist ideologue Alexander Dugin, who has close links to Vladimir Putin's Kremlin, has described his vision of a Russian lead 'Eurasian empire', incorporating Austria, as well as Hungary, Romania, Serbia and Slovakia.

Dugin, who has called for Russia to completely annex Ukraine and exterminate Ukrainians, made the comments in an interview with far-right Hungarian website alfahir.hu, and declares his belief in the necessity of a Eurasian empire to counteract the influence of the "nihilistic" West.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.392
5.666
113
No....ko bodo ze ravno v Avstriji...naj pa se malo cez mejo potegnejo pa si anexsirajo štojerce
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Pac_Man pravi:
En problem: nihče ni klal ruske manjšine v Ukrajini.

Rusi so pričeli travmirat, da jih bodo klali, če se po hitrem postopku ne priključijo Rusiji. V veliki meri spodbujeni z rusko TV propagando.

Krajina all over again.

Dokler je bil pro-ruski fapfest ni bilo enoumja? Dokler so na rtvslo dnevno citirali TASS, RIA in Interfax, brez da bi kdo predstavil alternativni pogled?

Očitno si že 'pozabil' na takojšnji odvzem manjšinskih pravic rusko govorečega dela, po padcu Janukoviča, s strani Rade. Ali pa si mogoče pozabil na oborožene vpade Desnega sektorja v mesta vzhodne Ukrajine, ko je bilo tam še mirno?

Ali moramo začeti brskati za nazaj ali boš šel sam pobrskati po tejle temi?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Daj pacman smesen si ze. Sem ti ze enkrat dal primerjavo ce bi avstrijci zaceli klati slovensko manjsino bi velika vecina (razen papkov tvoje vrste) prijela za orozje in jih sla braniti.
Normalno da se rusi borijo v vrstah novorusov in hvala bogu da clovek sonarodnjaku ne obrne hrbta v stiski.

Načapna primerjava. Če hočeš uporabiti primer Avstrijcev in Slovenske manjšine bi bila situacija takšna da bi Slovenci tam začeli klati Avstrijce in hoteli ustanoviti neko lastno republiko, jasno bi iz Dunaja posredovali...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj si že dobila parkat prilimano zakonodajo, samo razveljavljen je bil zakon iz 2011 in je prišel nazaj v veljajavo prejšnji zakon, če je bil prej 20 let dober tisti zakon, zakaj je zdaj sporen?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Če ni bil sporen, zakaj je čez par dni nanj dal veto tisti nepobriti zmazek od v.d. predsednika države?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Torej ostaja druga razlaga....Problem je, da je Ruska doktrina bila naravnana zelo defenzivno. Taktika WWII. Spustiš globoko na svoje ozemlje in začneš lomiti posamezne dele ofenzivnih enot. Ta taktika deluje tudi ob bistvenem tehnološkem in kvantitativnem zaostanku vojske v obrambi. Že to, da so se Ukrajinci dvakrat "zmotili" ob napadu na Novorusijo kaže....ali nekdo nima pojma ali pa nekdo nima namena sploh rešiti konflikt....Razume se....s tem kar imajo ukrajinci ali pa katera koli država te velikosti in razvitosti,., se pač ne da zlomiti Noverusije. Ne glede na NATO ali pa Rusko taktiko...Obstajajo pač zakoni vojskovanja in samo v kakšnih filmih lahko vidimo kako se (seveda v propagande namene) ti zakoni kršijo.

To, da te prijatelj povsem presenti in zavzame "pol" tvojega ozemlja, je taktika?
grin1.gif

Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Ah ja...

Rusija "začela" !!!????

Obračate zadeve...Tako zgodovinsko, kot z vidika logičnosti...

Kievan Rus in RUS sta eno in isto...ali bolje rečeno...imata skupne prednike. Galicija (Bandera in vir Ukrajinskega nacionalizma) je bila nekaj časa del ali Poljske ali pa del Avstroogerske. Od tu delitev in seveda "katolištvo"... Podobno je med Srbi in Hrvati a neeeeee. zdej pa hitro na net iskat vse ponaredke zgodovine Ukrajincev in Hrvatov....seveda tudi tistega(kompromisa iza časa Juge)...
evil.gif

Nenazadnje smo vsi Slovani iz istega gnezda, isti ljudje, če ne jemljemo zgodovine iz konteksta. Zato je edino smiselno, da se združimo v eno državo, Putin bi bil naš plemenski diktator, glavno mesto pa Moskva.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
V v1 jih je Putin zahebal, ker ni šel do konca....in v v2 prav tako noče it do konca...Zakaj? Ker namen ni samo slabitev Rusije pa Kitajske...pač pa Cold War v2, ki naj reši propada zahodni svet....torej mi kot raja zahodnega sveta se moramo ukvarjat s Putinom in njegovim "imperializmom" ne pa s krajo in sistemom doma. In dajat seveda mastne denarce za oborožitev. In kot sem že v zgornjem postu napisal...."bogati" ne verjamejo v to, da bo ta strategija uspela oz.. ziher je ziher in takoj eno hiško v NZ ali pa v Australiji....

Misliš v Moskvi, mestu z največ milijonarji?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Ah, saj se bodo pomirili. Tako kot se je plinska kraljica Timošenkova kljub tistemu izpadu preko telefonskega pogovora, kjer bi tudi sama kar malo bombandirala z atomskim orožjem (1min51s)
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če ni bil sporen, zakaj je čez par dni nanj dal veto tisti nepobriti zmazek od v.d. predsednika države?

To se ti zdijo primerne besede za javen forum, še posebej izpod prst moderatorja?

Jaz sem pred leti fasal ban, ker sem pred leti enega temnopoltnega voznika F1, označil za N-word.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Ja saj te ves da se modi na alterju na tomboli talajo. Samo v tej temi imamo 2 lepa primerka

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

To se ti zdijo primerne besede za javen forum, še posebej izpod prst moderatorja?

Jaz sem pred leti fasal ban, ker sem pred leti enega temnopoltnega voznika F1, označil za N-word.

Hja, ti si uporabil rasno žaljivko, jaz pa sem ga opisal, takega, kot je bil. Bil je nepobrit, od njega pa ni bilo nobene koristi. Itak je po kratkem postopku letel. Le zakaj?

352636_Oleksandr-Turchynov-.jpg

Mimogrede, kar poglej si ga. Bi rekel, da je ta tip predsednik države?
ne-ne-1.gif

Itak je na oblast prišel s prevratom - še izvoljen ni bil.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ja saj te ves da se modi na alterju na tomboli talajo. Samo v tej temi imamo 2 lepa primerka

Hočeš reči, da ne smemo izraziti svojega mnenja? Nekateri v tej temi Putina označujete za Putko in tako naprej, pa ne bi rekel, da je že kdo kaj rekel čez to.
Zakaj pa se še takrat ne oglasita?